Napi tőzsdemustra

Napi tőzsdemustra 01.10

BTC, eléggé semmitmondó hangulatjellemezte az év teljes hetét, hasonlóan mint az év utolsó néhány hete.

Természetesen, ha már hosszú irányba nem lehet hasznot termelni, akkor marad a short irány és ahogy látjuk, nem is volt gond a helyzetkihasználással!

Tehát a feladat egyszerűnek látszik, ha nem akarunk beleszaladni egy short trendet életraló és a ’22-es év negatív hangulatát meghatározó szituációba, akkor a 100k fölötti árakról álmodozó megmondóembereknek és a rájuk is hallgató tehető befektetőknek tenni kell ennek érdekében.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az órás idősík várható történéseiből, egyelőre az a kép látszik kirajzolódni, hogy ismét beszorulunk, egy durván 3k-s csökkenő irányú háromszög lehetőségbe.

Ezzel, egyféleképpen tudunk szembemenni, ha eltérően az egy héttel ezelőtti példától, átlépünk a kék ellenálláson és felszaladunk a zöld ellenállási zónáig, ahonnan lehetőségünk van vissza-tesztre és ha a vevői szándékok is olyanok, akkor 46k környékén nem kell lefutni a köröket.

Ezen az időskon, hosszabb távra felesleges gondolkodni, először rázzuk le ezt a háromszöget és az újabb 3k-s hangulatrombolást, majd kezdjük meg a ’22- es építkezést!

4 órás idősíkon már sokkal érzékelhetőbb az a negatív katyvasz, amibe nem most cseppentünk bele, hanem már a novemberi ATH utálni negatív hangulattal, majd erre jött egy december eleji 10k-s pofon, ebből azóta sem sikerült felállni, talán térdre emelkedni, viszont ha nem vigyázunk újra a földre kerülünk és egy jó hosszú időre ott is maradhatunk!

Van egy széles, negatív irányú csatornánk, ezen csatornán belül, látszólag céltalanul pattogunk le/föl, viszont, ha a széles csatornára hagyatkozunk és arra, hogy ez a céltalannak látszó bolyongás mégiscsak a felső felében történik a csatornának, ebből mégis pozitív gondolatoknak kell megfogalmazódnia!

Ezt alátámasztva, szerényebb lehetőségekkel élve, kellene lássunk egy kék csatornát követő építkezést, de durvulhatunk is, hogy a következő csúcsszintünk 46k fölé essen, ha nem csak néhány száz dollárnyival, hanem legalább 2-3k távolságra.

Napos: a jelenlegi szinteken mozgás, nem csak azért veszélyes, mert beszorultunk egy széles csökkenő irányú csatornába, amelyen belül, ha megcélozzuk csatorna alját, azzal, akár még a 2017-es ATH szintre is visszacsoroghatunk, hanem mert ez határozza meg a ’22-es , sőt akár még a ’23-as év hangulatát is. Ezt elkerülendő, pozitív irányba kellene folytassuk!

Egyelőre azt látjuk, hogy visszaereszkedtünk abba a 40k környéki ellenállási zónába, amely zóna végigkísérte a ’21-es évet és hasonlóan jól működött támaszként, de ellenállásként is.

Jelenlegi szerepe támasz, azt még nem tudjuk működő vagy nem működő támasz, viszont ha működik, akkor is veszélyes szituációkat alakíthat ki, például ha csak az 53k környéki ellenállási zónát megközelítő vagy azt elérő emelkedésre vagyunk képesek, amellyel erősíteni adunk egy durván 30k-s fejet. -váll lehetőségnek.

Az RSI csíkon kék/piros színekkel jelölt aljak/csúcsok, illetve az ehhez társítható gyertya aljak/csúcsok is jó eligazodási pontok.

Az előző RSI csúcsra, ahol az volt az elvárás, hogy az ehhez társítható gyertyacsúcs fölötte legyen az előzőhöz képest, amelyből apró pozitív Vissza végkövetkeztetést vonható le, sajnos nem ezt látjuk, fontosa zártunk.

Hasonlóan kell gondolkodni most is, tehát a következő RSI csúcshoz társítható gyertyacsúcsnak az előző 52k-s csúcs kellene kirajzolódnia. Sajnálatunkra pontosan efölött húzódik az ellenállási zóna, tehát még ezt is át kell lépni!

Előreszaladtunk, habár még a jelenlegi aljunk se biztos, beszakadással vagy a csatornát követő negatív irányú mozgással még 30k környékére is levihető.

Sőt, a negatív gondolatokat megfejelendő, mozgóátlag kereszttel is szembe kell nézni néhány napon, ezzel is megerősítve, az imént megfogalmazódott 30k-s mélységet sem kizáró folytatási lehetőséget!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos nem ez történt, hogy a piros csatornát elhagyva törnek az egekbe a vevői szándékok, igaz akkor sem jártunk volna jobban, ha egekbe törő emelkedést látunk, viszont ezek csak megbízások.

Ha mégis beleszaladunk egy megbízásába, az azt jelenti, hogy a vevői szándékok jelenlegi jelenlegi jelenlegi mindegy alacsonyabb szintre koncentrálnak, például 30k környékére, viszont az sem eközben miként viselkedik a macik!

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Shorts oldali lehetőségek, főként az órás idősíkra is átkukkantunk, volt egy január 5-ei határozat eladási hullám, az ebben a hullámban nyitottak még nyitva vannak, sőt ha a vevői oldalról nem érkezik hasonló válasz vagy legalább egy bejesztésre alkalmas megbízáspumpálás, akkor a macik élni a lehetőséggel és egy hasonló mértékű eladási hullámmal, újabb 10k visszaesést odavernek az árnak.

Shorts chart:

Longs chart:

Hetes idősík: habár megvan annak a lehetősége, hogy a piros háromutas lehetőség 76k-s céljelzésének megfelelően ráforduljunk a pozitív irányra, először a szemünknek kell lennie, és azt kell gondolni, főként a mögöttünk hagyott hetes gyertyából kiindulva, hogy a remény hal meg utoljára.

Meglepetés nincs, legalábbis nincs, sőt azok számára sincs, akik hosszabb idő óta követik ezeket a körképeket. Ugyanis a 70k környéki csúcslehetőséget, illetve, ezt a folytatásban lehetőségként felmerülő 40k-s mélységet és ha szerencsém van a következő 76k-s csúcslehetőséggel, már tavaly augusztus-szeptember környéki történések óta szórakoztattam a nagyérdemű olvasóközönséget!

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Legyen igazam a folytatásban is és erről a 42k környéki aljszintről, használva a long trendvonalat, illetve a támaszzónákat, sikerül határozottan visszapattanni, azokat a bizonyos következő gyertyacsúcsokat mínium 60k környékére feltornászni és megadni annak lehetőségét, hogy a következő ATH szintünket 76k-ra vagy feljebb tehessük.

Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csak annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.

Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!

Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni.

 

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

Szerző: Kövesi Károly

Szerkesztette: Mészáros András

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken.Ne hagyja ki a többi hírt, és iratkozzon fel hírlevelekre. Ne felejtse el nyomon követni oldalunk a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.