Musk nyilvános vitát akar a Twitter-vezérigazgatóval a hamis fiókokról

-

A Tesla és a Spacex vezérigazgatója, Elon Musk nyilvános vitára hívta ki a Twitter vezérigazgatóját a platform hamis fiókjairól és a spambotokról.
Egy nemrégiben Musk által végzett felmérés szerint a válaszadók közel 65%-a nem hiszi, hogy a Twitter napi felhasználóinak kevesebb mint 5%-a hamis lenne.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Musk nyilvános vitára hívja a Twitter vezérigazgatóját

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója nyilvános vitára hívta ki a Twitter vezérigazgatóját, Parag Agrawalt a Twitteren található hamis és spam fiókokról.

„Bizonyítsa be a nyilvánosságnak, hogy a Twitteren kevesebb mint 5% a hamis vagy spam napi felhasználó” – írta Musk szombaton.


A Twitteren a spam- és hamis fiókok aránya lényeges tényező volt abban, hogy a Tesla vezérigazgatója felmondta a közösségimédia-platform megvásárlására tett 44 milliárd dolláros ajánlatát.
A Twitter beperelte Muskot, hogy így kényszerítse rá a felvásárlási ügylet végigvitelére. A Spacex főnöke ezt követően ellenkeresetet nyújtott be, csalással vádolva a Twittert.

Musk Twitter-közvélemény-kutatása a hamis/kártevő felhasználókról

Musk szombaton egy 24 órás Twitter-közvélemény-kutatást tett közzé, amelyben 103 millió követőjét kérdezte arról, hogy szerintük a Twitter napi felhasználóinak kevesebb mint 5%-a hamis vagy spam. Összesen 822.766 szavazatot számoltak össze: 64,9% választotta a nemet.

Bár a Twitter azt állítja, hogy napi felhasználóinak kevesebb mint 5%-a hamis vagy spam fiók, Musk nem értett egyet, és sikertelenül próbált adatokat szerezni a közösségimédia-óriástól, hogy saját elemzését elvégezze.
Musk kifejtette:

„Minden jel arra utal, hogy a Twitter számos nyilvános közlése az mDAU-jával kapcsolatban vagy hamis, vagy lényegesen félrevezető … A hamis és spam fiókok aránya, amely a bejelentett mDAU-számban szerepel, vadul magasabb, mint 5%.”

A Twitter az mDAU-kat (monetizálható napi aktív felhasználók) úgy definiálja, mint „azok a felhasználók, akik egy adott napon bejelentkeztek és a Twitter.com-on vagy a hirdetések megjelenítésére alkalmas Twitter-alkalmazásokon keresztül léptek be a Twitterre”.
A Twitter közlései között szerepelnek az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott adatok.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

„Lényegesen hamis” SEC-bejelentések

Musk azt állítja, hogy a Twitter elavult adatokat szolgáltatott neki, hamis adathalmazt küldött, majd egy tiszta adathalmazt adott át, amelyben már felfüggesztették a rosszindulatú fiókokat.
A Tesla vezérigazgatója szombaton így tweetelt:

„Ha a Twitter egyszerűen megadja a módszerüket, amellyel 100 fiókot mintavételeztek, és azt, hogy hogyan igazolták, hogy azok valódiak, akkor az üzletnek az eredeti feltételek szerint kellene folytatódnia. Ha azonban kiderül, hogy az SEC-bejelentéseik lényegesen hamisak, akkor nem szabadna.”

Musk az ellenkeresetében részletezte, miszerint három nappal azután, hogy aláírta a Twitter megvásárlásáról szóló megállapodást, a közösségimédia-vállalat „újrafogalmazta, és nyilvánosan közzétette, hogy a 2021-es 10-K-ban szereplő mDAU-adatok hamisak voltak, és hogy a Twitter minden negyedévben akár 1,9 millióval is túlszámolta az mDAU-t”.

Olvastad már? Nem utalhatnak ki pénzt a Hodlnaut ügyfelei

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

What is crypto Magyar online casino: a szerencsejáték-platformok kiválasztásának sajátosságai

Vendégbejegyzés A megbízható és modern szerencsejáték-platform a szerencsejáték-szegmens sikerének egyik összetevője. Ahhoz, hogy nyereséggel játsszon és a legjobb lehetőséget válassza, ismerkedjen meg a what is crypto...

Uniswap (UNI) technikai elemzés 04.24.

Prémium Uniswap (UNI) Az Uniswap (UNI) egy magasabb időtávú valós értékű rést töltött ki a grafikonokon. A mély retracement azt jelentette, hogy a befektetők további veszteségektől tarthatnak. A...

75 kriptoipari cég kapott működési engedélyt Dél-Afrikában

Dél-Afrika Pénzügyi Felügyelete, az FSCA hétfőn bejelentette, hogy eddig 75 intézménynek adott ki működési engedélyt. Ezt az üzenetet azzal kapcsolatban közölték, hogy több cég valótlanságokat...

A Binance tőzsdét perbe fogták Kanadában

Annak ellenére, hogy a Binance 2023 májusában bejelentette távozását Kanadából, a helyi hatóságok továbbra is vizsgálódnak az ügyében. A tőzsde új pert kapott a nyakába...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!