Michael Saylor szerint az Ethereum egyértelműen értékpapírnak számít

-

A MicroStrategy vezetője szerint az Ethereum ICO segítségével indult értékpapírnak számít, ráadásul az elmúlt évek során rengeteg alapvető változtatáson ment keresztül a rendszer.
Nézetei szerint a kriptoiparban valójában kizárólag a bitcoin az egyetlen kriptopénz, amely nem számít értékpapírnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy nemrégiben adott interjúban beszélt erről Saylor, ahol megkérdőjelezte a tényt, hogy több USA szenátor is árucikként hivatkozik a bitcoinra és az etherre is.
Kirsten Gilibrand és Cynthia Lummis szenátorok mellett ráadásul a SEC és a CFTC vezetősége is ezt a nézetet osztja.
Saylor hosszasan beszélt a Bitcoin és az Ethereum közötti jelentős különbségekről, és külön kiemelte azt, hogy kizárólag a Bitcoin marad változatlan az elmúlt évek során.

„Szerintem az Ethereum az egy értékpapír, ez elég egyértelmű. ICO-val lett kibocsátva, van mögötte egy igazgatótanács, előbányászat is volt, hard forkok is voltak, több is, és van az úgynevezett nehézségi bomba, amelyet folyton elhalasztanak.”

Saylor úgy érvelt, hogy a fejlesztőcsapat által erőltetett folyamatos frissítés szintén arra utal, hogy az ETH megfelel az értékpapírok követelményeinek.
Az úgynevezett nehézségi bomba ráadásul teljes mértékben ellehetetleníti majd az ETH-bányászokat.
Saylor úgy véli, hogy ha egy digitális eszközt árucikként akarunk meghatározni, akkor annak olyan dolognak kell lennie, hogy a protokollt akkor se lehessen megváltoztatni, ha tényleg mindenki meg akarja.

„Egy árucikknek nem lehet kibocsátója, és nem működhet senki döntései alapján. A kriptoiparnak az egyik alapvető működési elve, hogy ha valamit meg lehet változtatni, akkor az értékpapírnak számít.”

Az értékpapírok alapvetően egymással felcserélhető, kereskedhető pénzeszközök, amelyekkel privát vagy nyilvános tőkét igyekeznek bevonni a kibocsátók.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Az árucikkek pedig olyan fizikai termékek vagy eszközök, amelyeknek pénzbeli értéke van. Ezen belül az úgynevezett kemény árucikkek például a nemesfémek, a puha árucikkek pedig a mezőgazdasági termények.
Saylor úgy véli, a Bitcoin digitális árucikknek is tekinthető, hiszen a tulajdonságai ugyanúgy megváltoztathatatlanok, mint a fizikai árucikkeké, például az aranyé. Ha valaki digitális árucikket akarna létrehozni, az valójában az aranyat kellene, hogy digitalizálja.
Saylor állításával ellentétben a Bitcoin hálózata több frissítést is tapasztalt az elmúlt években, bár ezek mindegyike soft fork, és visszamenőlegesen nem változtatja meg a protokollt.
Az egyik legutóbbi tavaly novemberben volt, a Taproot frissítés, amely a privá funkciókat hivatott erősíteni.
Az interjúban szóba kerülte az altcoinok is, többek között az ADA. Saylor ezek esetében is csak megismételni tudta a már ismert véleményét, amely szerint ő csak a bitcoinnal foglalkozik.

„Úgy vélem az összes proof-of-stake hálózat értékpapírnak számít, és rendkívül kockázatosak. A szabályozók bármikor úgy dönthetnek, hogy nem engedélyezik ezek számára a további működést.”

A MicroStrategy esetén az egyik legfőbb ok, hogy miért csak bitcoint vesznek, az az, hogy a törvényeknek nem megfelelő altokat a jogszabályokkal működésképtelenné lehet tenni.
A vállalat 2022-ben is folytatja a vásárlást, és jelen pillanatban már közel 4 milliárd dollárnyi, 129 ezer BTC tulajdonosának számít.

Olvastad már? A Tether visszakapta a pénzét a Celsiustól

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

Vendégbejegyzés Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne. Az...

ICP vs. DOGE árfolyam elemzés 03.28.

Prémium ICP vs. DOGE Az Internet Computer (ICP) a múlt héten felülmúlta a Dogecoin (DOGE) teljesítményét, mivel értéke több mint 50%-kal emelkedett a hét nap alatt a...

Ha ezeket a tokeneket most biztosítod, akkor az gyümölcsözővé teheted az altszezont

Vendégbejegyzés A kriptopiacon nagy a várakozás a következő altcoin szezon közeledtével, amely az előrejelzések szerint körülbelül 45 nap múlva kezdődik. Ez a ciklus, amelyet a Bitcoin (BTC)...

Egyre kevesebb a bitcoin a piacon, régi címek is mozgolódni kezdtek

Egy új jelentés szerint a bitcoin iránti igény nagymértékben meg fogja haladni a kínálatot, minden eddiginél komolyabb felugrást eredményezve. A CryptoQuant úgy fogalmazott, hogy az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!