Megindult a felépülés – csaknem 10%-ot nőtt a bitcoin az elmúlt 24 órában

-

A piacok fellendülőben, de a Bitcoin még mindig nincs túl a nehezén, ha eladásról van szó – figyelmeztet az elemzés.
A Bitcoin (BTC) az erő jeleit mutatta a Wall Street november 29-i nyitásakor, ahogy a makropiacok eltüntették a múlt heti félelem egy részét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kripto kilép a „szélsőséges félelemből”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai megerősítették, hogy a BTC/USD a november 29-i kereskedés kezdetekor 57.000 dolláron állt.
A gyenge ázsiai kezdés ellenére az amerikai piacok a november 26-i zuhanás után jóvátételi hangulatban voltak, az S&P 500 pedig már be is hozta a 2,3%-os veszteség egy részét.
A Bitcoin is csatlakozott a javuló hangulathoz, az éjszakai teljesítménye egy ponton 7%-ot meghaladva 58.300 dolláros helyi csúcsot ért el.
A Crypto Fear & Greed Index 21/100-ról 33/100-ra – „extrém félelem”-ről „félelem”-re – emelkedett, miután szeptember óta a legalacsonyabb értéket érte el.
„A piac pattog” – foglalta össze Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

„Remélhetőleg az elmúlt hétvége megmutatta, hogy nyugodtnak kell lenni, ha a piacokról van szó. Sok félelem volt a hétvégén, gyorsan elszállt már. Soha ne adj el hatalmas piros gyertyák után, ez tiszta érzelmi alapú. Nyugodj meg.”

A BTC ármozgása ennek ellenére továbbra is egy csökkenő csatornába szorult a napi időkereteken, ezt a jelentős 60.000 dolláros zóna határolja, amely korábban támaszból ellenállássá változott.

A piaci résztvevők megújult optimizmusát kihasználó újabb merülés lehetőségéről az Material Scientist elemzőforrás eközben óvatos szavakat mondott.
„A BTC bid likviditás nagy részét elvették” – közölték a Twitter-követőikkel egy frissített rendelésállomány-grafikon mellett.

„Nem lepődnénk meg, ha a stop vadászok a késői longolók és a gyenge kezek után mennének. Tervezz ennek megfelelően.”

A MicroStrategy 400 millió dollár értékben „megveszi a merülést”.

Az erősebb „hodlerek” körében azonban a bitcoin nyereségességébe vetett meggyőződés nem mutatta a megrendülés jeleit.

November 26-án kiderült, hogy a múlt heti „buy the dip” lehetőséggel Salvadorhoz hasonlóan a MicroStrategy sorozatos vállalati befektető is élt.
Egy bejelentés megerősítette, hogy a vállalat több mint 7000 BTC-t adott hozzá a kincstárához valamivel 59.000 dollár feletti átlagáron, így az összesített állománya 121.044 BTC-re (6,93 milliárd dollár) nőtt.

Olvastad már? A „Gazdag papa, szegény papa” szerzője bitcoinnal védekezik az infláció ellen

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!