A Mastercard bejelentette, hogy kriptokártya programját továbbfejlesztik a kriptopénz tárcák és tőzsdék számára.

A vállalat szerint „a folyamat egyszerűsítése több banknak és kriptopartnereknek ad lehetőséget arra, hogy fogyasztóiknak felajánlják a kriptovalutával való fizetés lehetőségét”.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Mastercard leegyszerűsíti a kriptó-fiat váltást

A Mastercard kedden bejelentette, hogy “továbbfejleszti a kriptopénz tárcák és tőzsdék kártyaprogramját”, így „egyszerűbbé teszi a partnerek számára a kriptopénz hagyományos fiat pénznemre való átváltását”.

A Mastercard és partnerei tesztelni fogják ezt az új funkciót, hogy több bank és kriptotársaság számára lehetővé tegyék, hogy kártyaváltási lehetőséget kínáljanak azoknak, akik digitális vagyonukat el akarják költeni, ahol a Mastercardot elfogadják.

A Mastercard meglévő kriptokártya-programjának bővítésében számos kulcsfontosságú partner vesz részt.

Az Evolve Bank & Trust és a Metropolitan Commercial Bank fogja kibocsátani a kártyákat, míg az Uphold és a Bitpay valós idejű kriptotárca-technológiát biztosít.

Továbbá az I2c Inc., az Apto Payments és a Galileo Financial Technologies támogatja majd a feldolgozást és a program-menedzsmentet.

A Paxos és a Circle ezután a platformjaikkal megkönnyítik majd a kriptók fiatra való átváltását a stablecoinokon keresztül.

A Circle kifejtette, hogy „a kötelezettségvállalás során tesztelni fogják az USDC használatát, hogy a kártyakibocsátók könnyebben rendezhessék a Mastercard felé történő fizetéseket”.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Raj Dhamodharan, a Mastercard digitális eszközökért, blokklánc termékekért és partnerségekért felelős ügyvezető alelnöke így nyilatkozott:

„Ma nem minden kriptovállalat rendelkezik az alapinfrastruktúrával a kriptopénz hagyományos fiat pénznemre való átváltásához, mi pedig megkönnyítjük ezt.”

A Mastercard közleménye továbbá megjegyzi, hogy „A folyamat egyszerűsítése több banknak és kriptopartnereknek ad lehetőséget arra, hogy felajánlják fogyasztóiknak a kriptovalutával való fizetés lehetőségét”.

Olvastad már? Az intézmények túlnyomó többsége 2026-ra kriptotulajdonos lesz

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!