Lengyelország a leginkább NFT-ellenes ország

-

Az elmúlt hét napban a non-fungible token (NFT) eladások 23,37%-kal csökkentek, a 30 napos statisztikák pedig azt mutatják, hogy az NFT-eladások 63,10%-kal maradtak el az előző hónaphoz képest.
Miközben az NFT iránti érdeklődés csökken, egy nemrégiben készült tanulmány szerint olyan globális régiókban népszerű a technológia, mint Szingapúr és Hongkong.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kutatás szerint továbbá „Lengyelország a leginkább NFT-ellenes ország”. Az országonkénti keresési volumenek alapján a világszerte legtöbbet keresett NFT-projekt az Axie Infinity, amely 112 országot utasít maga mögé a gyűjtemény szerinti top keresések tekintetében.
Szingapúrban, Hongkongban és Kanadában a legnagyobb az NFT iránti – Lengyelország, Nicaragua és Belize a leginkább NFT-ellenes országok.
A cashnetusa.com által közzétett új tanulmány szerint a kutatók 2022 márciusában minden országban átfésülték az NFT-keresési adatokat, majd az Ahrefs eszközzel kiszámították az 1.000.000 lakosra jutó havi keresések számát.
Továbbá a cashnetusa.com kutatói a Twitter API-t és az Snscrape eszközt is felhasználták, hogy átnézzék az „NFT” és „NFTs” lekérdezésekre illeszkedő tweeteket. Innen a Cardiffi Egyetem által kifejlesztett Hugging Face eszközt használták az adatok hangulatelemzésének lefuttatására.
Végül a csapat kiszámította minden idők 100 legjobb NFT-jét az Opensea piactéren, és országonként is megvizsgálták a mérőszámokat.

A cashnetusa.com NFT-kutatásának statisztikái.

Számos érdekes megállapítás mutatja, hogy az NFT-k hogyan hatottak az egyes országokra, és a kutatók kiemelik, hogy Szingapúr a „legéhesebb” az NFT-kre.
„Szingapúrban minden más országnál többet keresnek az NFT-k után, egymillió lakosra vetítve 18.717 keresés jut havonta” – részletezi a tanulmány.
A kutatók kifejtik, hogy jelenleg Montenegrót tartják a világ leginkább NFT-párti országának a Twitter-hangulat alapján. Lengyelország a kutatás szerint NFT-ellenes, ahol „1000 NFT-témájú tweetből 227 negatív hangulatúnak bizonyult”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az Axie Infinity és a Decentraland NFT-i vezetnek a globális keresésekben

A Cashnetusa.com jelentéséből az is kiderül, hogy az Axie Infinity nevű blokklánc NFT-játék a legnépszerűbb NFT-projekt a világ országait tekintve.
A dappradar.com szerint az Axie Infinity 4,23 milliárd dollárnyi NFT-eladást ért el 2.115.063 kereskedő között. A tanulmány szerint az Axie Infinity 112 országot ural a keresések nagyságrendjét tekintve.
A Decentraland 43 országban a második legtöbbet keresett, a Bored Ape Yacht Club (BAYC) pedig hat országot tudhat magáénak a népszerűség tekintetében.

„Mivel limitált kiadású kollekcióról van szó, meredek belépőárral, a Majmok címlapra kerülhetnek – de az átlagos NFT-rajongó nem találja meg őket, amikor új szerzeményeket guglizik” – részletezik a cashnetusa.com kutatói.

A cashnetusa.com NFT-kutatásának statisztikái.

A cashnetusa.com kutatása hozzáteszi, hogy az NFT-k egy csomó „társadalmi, technikai és környezeti furcsasággal” rendelkeznek, és hangsúlyozza, hogy a téma ellentmondásos is lehet.

„Ahová a pénz és a presztízs vezet, oda a megosztott vélemények is követik. Vad befektetések, átverések, környezeti félelmek és nehezen megfejthető technológia borítja ellentmondásokba az NFT-ket – az NFT-ket kommentálók két táborra oszlanak: evangélistákra és szkeptikusokra. Az NFT-evangélisták között pedig mindenkinek megvan a maga hűsége, legyen az a Bored Apes vagy éppen egy Axie szörnyeteg” – zárul a jelentés szerzője.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Cennet Dereli

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!