Lehet, hogy nem tart sokáig az ETH emelkedése

-

Az ETH árfolyama egy meggyőző növekedést tapasztalt a napokban, az elemzők viszont arra figyelmeztetnek, hogy a grafikon mintázata akár esést is hozhat.
Az ETH alig három nap alatt emelkedett 1400 dollárig, 1000 környékéről, két nagyon fontos ellenállási szitnet viszont nem sikerült meghódítania.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az 50 napos mozgóátlag és egy csökkenő trendvonal még mindig felülről határolja az árfolyamot, és a jelek szerint nem könnyű ezeken felülkerekedni.
Az erősödés vélhetően az Egyesítést övező hájpnak köszönhetően történt meg, ráadásul a 4 órás nézeten egy aranykeresztnek is örülhetnek a kereskedők.
Ez, és az általános jó hangulat minden bizonnyal szerepet játszhatott abban, hogy pár nap alatt 40%-ot ralizott az árfolyam.

Hamis kitörés

Az elemzők szerint a mostani emelkedés áttört egy eső éket is, márpedig az eső ék hagyományosan esésben szokott folytatódni.
Lehetséges viszont, hogy a kitörés után tartósan emelkedőbe fordul az ár, és így trendfordulást láthatnak a kereskedők.
Scott Melker, egy ismert piaci elemző szerint ez utóbbi lehetőség a valószínűbb, és úgy véli, tovább folytatódhat a rali.

„Az árfolyam 1284 fölé ment, és ha megnézzük, szinte alig van ellenállás az 1700 dolláros szintig.”

Az ETH sikeresen kitört felfelé, viszont nem sikerült az eső éken kívülre kerülnie, ráadásul a kereskedési volumen is alaposan lecsökkent.

Forrás: TradingView

Ez alapján sokan úgy vélik, ez csupán egy hamis kitörés, és nem fog továbbfolytatódni az út felfelé.
Az 1284 dolláros szint így támasszá válhat, amelyre még visszatér az ár, hogy onnan gyűjtsön erőt a további emelkedéshez.
Ehhez viszont a volumennek is meg kell érkeznie a piacra. Viszont ha ez a szint nem tartja meg az árat, és a támasz letörik, akkor nagy esés várható, akár 750 dollárig.
Ezt az árfolyamot szintén a technikai elemzés alapján várják a kereskedők, és ez a mostani árfolyamról egy 45%-os esést jelentene.

Olvastad már? Aggályai ellenére is bitcoint vásárolna Thomas Peterffy

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

A Dogecoin (DOGE) megfordítja az évet?

Több éves eseménytelennek tűnő oldalazó mozgás után úgy tűnik, hogy a Dogecoin jelentős fordulatot hajt végre, ami egy közelgő hosszú távú trendváltás jele lehet. A Dogecoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!