Lecsengett az NFT-hájp, mélyponton az eladások száma

-

Az NFT-boomot az egészséges és bullish kriptoökoszisztéma és a pozitív befektetői hangulat támogatta. A bitcoin medvepiaca azonban kedvezőtlenül hatott a teljes kriptoökoszisztémára.
A 2021-es évben a non-fungible tokenek (NFT) kerültek a középpontba, mivel a művészek, influencerek, A-listás hírességek és a sportipar végre egy olyan rajongói elköteleződési eszközzel találkozott, amely lehetővé tette a nagyközönség számára, hogy közelebb kerülhessenek az adott személyhez, entitáshoz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az NFT körüli hájp azonban nem tudta megállni a helyét, mivel az eladások a 2022-es kíméletlen medvepiac közepette egyéves mélypontra zuhantak.
A 2021 elején kezdődött NFT-boom 2022 májusáig tartotta magát – az egészséges és bikaerős kriptoökoszisztéma és a pozitív befektetői hangulat támogatásával.
Azonban a Bitcoin (BTC) küzdelme, hogy megőrizze történelmi csúcsára emelkedő árfolyamát, kedvezőtlen hatással volt az egész kriptoökoszisztémára.

A napi NFT-eladások száma 2021 júniusa és 2022 júniusa között. Forrás: NonFungible

Az NFT ökoszisztéma az év legrosszabb teljesítményét 2022 júniusában könyvelhette el, mivel a napi eladások száma nagyjából 19.000-re esett vissza, 13,8 millió dollár becsült értékkel – ez olyan érték, amit már 2021 júniusában is produkált a piac.
Tavaly azonban a hasonló összegű napi NFT-értékesítések lenyűgözőnek számítottak, mivel a születőben lévő ökoszisztémában többféle felhasználási esetre kiterjedő mainstream implementációkat láthattunk.

NFT-piaci kapitalizáció és kereskedési volumen. Forrás: NFTGo

A nonfungible.com adataiból kiderül, hogy az NFT ökoszisztéma 2021. szeptember 24-én tapasztalta a legmagasabb napi eladások számát, 224.768 NFT-t, 78,3 millió dollár értékben.
A dollárértéket tekintve azonban a legnagyobb eladásra 2022. május 1-én került sor, amikor egy nap alatt 118.577 NFT-t adtak el 780,4 millió dollár értékben.
Az NFT-k körüli hájpot negatívan befolyásoló legfontosabb tényezők közé tartozik a csökkenő ether (ETH) árfolyam, a másodlagos piaci kereslet hiánya és az irreális gas díjak.
Ennek eredményeképpen az elmúlt három hónapban az NFT-k piaci kapitalizációja közel 40%-os csökkenést szenvedett el, miközben a kereskedési volumenének több mint 66%-át elvesztette, amint azt az NFTGo adatai mutatják.
A medvepiac közepette kriptovállalkozók, köztük Changpeng „CZ” Zhao, segítenek a kormányoknak feltárni az NFT-felhasználási eseteit a polgárok azonosítása tekintetében.
A Meta’s Facebook közösségimédia-óriás is nemrég jelentette be, hogy az NFT-k támogatását tervezi az alkotók számára.


A Meta szóvivője elárulta, hogy az NFT-k bevezetése a Facebookon fokozatosan fog történni, az Egyesült Államokban kiválasztott alkotókkal kezdve.

Olvastad már?  Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!