Lassan elérheti az árfolyam-aljat a BTC

-

A BTC-nek még lejjebb kell mennie, mielőtt tényleg az aljra kerülne, mutatja a piac egyik legpontosabb indikátora.
Az adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin MVRV-Z Score majdnem – de nem egészen – árfolyamfordulatot jelez.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A folyamatos vita közepette, hogy a BTC/USD túl fog-e, vagy mikor fog túllépni a jelenlegi 17 600 dolláros makro mélyponton, az új adatok azt sugallják, hogy a piacnak könnyen lehet, hogy még tovább kell esnie.
Amint azt Filbfilb, a Decentrader elemzője megosztotta, az MVRV-Z pontszám most a klasszikus zöld zónában van, de még nem azon a ponton, amely a múltban az árfolyam alját kísérte.
Az MVRV-Z azt méri, hogy a BTC spot ára milyen magas vagy alacsony az úgynevezett „valós értékéhez” képest. A piaci tőke és a realizált áradatok, valamint a standard eltérés segítségével hozza létre azt, amely eddig az egyik leghatékonyabb BTC csúcs- és mélypont előrejelző eszköznek bizonyult.
Az MVRV-Z a története során minden makro csúcsot és mélypontot elkapott a BTC/USD árfolyamán, méghozzá két hetes pontossággal.
A mérőszám csak néhányszor került a zöld zóna alá, utoljára 2020 márciusában, de a nagyobb lefelé irányuló nyomás ismétlődő teljesítményt hozna. 15600-ra utal az indikátor, mint lehetséges árfolyam-padlóra.
A hétvégén a Twitter-követőknek küldött frissítésében eközben a népszerű CryptoBullet fiók ezt a területet a több fontos, megfigyelendő támasz-zóna egyikeként említette.

A 16 000 dollár egyben a Bitcoin 50 hónapos mozgóátlaga tekintetében is fontos érték. A BTC relatív erősség indexe, vagyis az RSI már most a valaha volt legalacsonyabb értéken áll, ami szintén a piac túladott jellegét jelzi, amely most az előző felezési ciklus közel 20 000 dolláros csúcspontja alatt van.

Olvastad már? „Hosszú medve piac” vár a bitcoinra egy BTC-kereskedő szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

A Fidzsi-szigeteken illegális a bitcoin-vásárlás

A szigetek központi bankja, a Reserve Bank of Fiji, az RBF nemrégiben jelentette be, hogy a kriptopénzek továbbra sem számítanak hivatalos pénzeszköznek az országban, és...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 04.20.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) árfolyama mindent összevetve bikásan kereskedik, és az emelkedő trendvonal mentén konszolidálódik, annak ellenére, hogy az egész piacon megfigyelhető visszafogott felfelé irányuló...

Visszaszámlálás a bitcoin felezésig, 100 ezer vagy 55 ezer lesz a következő árfolyam

Április 20 nagy nap a Bitcoin hálózat számára, ismét itt a felezés, a kriptoközösség hangulata tagadhatatlanul emelkedett. Rengetegen úgy vélik, nagy emelkedés jöhet, és 100...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!