Kriptopénzek határidős kereskedése a Binancen

-

A Binance úgy döntött, hogy engedélyezi a határidős kereskedést. Changpeng Zhao, a Binance alapító-vezérigazgatója a Taipei Asia Blockchain Csúcstalálkozón mutatta be a Binance határidős kereskedési felületét, mellyel longolni és shortolni lehet a kriptopénzeket.
A Binance, vagyis a világ legnagyobb kritpotőzsdéje, most úgy döntött, hogy engedélyezik a kriptopénzek határidős kereskedését.

CZ elmondta:

„A Binance hamarosan elindítja a határidős kereskedési felületét, pontos dátumot egyelőre nem mondhatok. A próbaverzió heteken belül elérhető lesz.”

A csúcstalálkozón kivetített képről Zhao elárulta, hogy ez már a működő rendszer végleges felülete, illetve hogy „érkezik a Binance futures is”
Az egyik dián elmagyarázta, hogy akár húszszoros tőkeáttétellel is kereskedhetünk a bitcoin esetében. Ugyan nem mondott pontos dátumot az indulásról, de bennfentes információk alapján két hét múlva várható a tesztüzem indulása.

Egyre nagyobb az érdeklődés

Ez elég nagy hír, ha figyelembe vesszük, hogy a cég folyamatosan új kereskedési párokat ad az oldalhoz, illetve olyan szolgáltatásokat, mint a Binance DEX, mely nemrég két új stabilkoint is kapott.
Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy június 21-én a CME Group bitcoin határidős árutőzsde elmondta, miszerint a bitcoin határidős kereskedelem iránti érdeklődés csúcson van, június 28-áig bezáróan több mint 1,7 milliárd dollárnyi határidős szerződés jött létre.
A Binance felülete minden kétséget kizáróan a legnagyobb derivátumtőzsde, a BitMEX versenytársa próbál lenni. Ha megnézzük a Binance pozícióját, mint a világ legnépszerűbb kripto-kripto tőzsdéje, akkor elmondhatjuk, hogy nem lesz könnyű a harc (a BitMEX számára).
A haladó kereskedelmi termékek egyéb előnyöket hozhatnak a piac számára. Anthony Pompliano, tőkekezelő és bitcointámogató elmondta:

„A fejlettebb termékek további likviditást hoznak magukkal.”

 
Az eddigi információk alapján egyelőre csak a bitcon (BTC-USDT) lesz támogatva, valamint csak 20-szoros tőkeáttétel lesz elérhető a kezdetekben. Idővel magasabb szorzók és egyéb kereskedelmi párok is elérhetővé válnak majd.


Luke Martin, kriptokereskedő és -elemző szolgáltatásaik alapján kategorizálta a tőzsdéket. Szerinte a Binance a négy nagyobb terület mindegyikét lefedi.
A következőt írta a Twitteren:

„Fontos megemlíteni, hogy az elején csak a bitcoin-tether párosítás lesz támogatott, maximum 20-szoros tőkeáttétellel. Később egyéb párokat és magasabb szorzókat is hozzáadnak az oldalhoz.”

Gyorsan növekszik a határidős piac

A CFTC által szabályozott bitcoin határidős árutőzsdék több mint 270%-ot emelkedtek 2019 első negyedévében, a bitcoin pedig 150%-ot.
A CFTC által nyilvántartott bitcoin határidős kereskedők száma még mindig a fele az egy évvel ezelőtti összes kereskedőhöz képest – kevesebb mint 50-en vannak.
Jelenleg négy tőkekezelő/pénzügyi intézmény rendelkezik aktív negyedéves pozícióval – mellettük a kockázati tőkék és egyéb kereskedők teszik ki az aktív kereskedők nagy részét.

A bitcoin iránt érdeklődő határidős kereskedők száma azonban nem túl biztató. Az elmúlt pár hét során a négy legnagyobb shortkereskedő adta a piac névleges értékének 75%-át, mely rekordnak számít.

Olvastad már? Még meg sem jelent, de már lemásolták a Facebook Librát

Forrás: coinspeaker.com
Kiemelt kép: david MILLER

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Kiadatás várhat a Binance szökött tisztviselőjére

A Binance vezetőjét, aki állítólag Nigériában szökött meg a fogva tartásból, a hónap végéig várhatóan kiadják Nigéria számára. Egy kenyai nyomozó úgy véli, hogy Anjarwalla...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!