Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben.

Bitcoin

Hét elején jelent meg a Weiss Crypto Ratings, vagyis az a kriptopénz-értékelés, amely másfél évvel ezelőtt elsőként kezdte el minősíteni a rejtvalutákat. Szerintük a befektetésre leginkább alkalmas kriptopénz a bitcoin – ez kapta ugyanis a legjobb értékelést. Nyomában ott liheg pár érdekes másérme. Az EOS-t centralizáltsága miatt kritizálták, a Cardanót azonban dicséretre méltónak nevezték.

Számos olyan kriptoágazatbeli képviselő létezik, akik nem tartják lehetetlennek, hogy a bitcoin érménkénti értéke egyszer eléri az egymillió dollárt.

Habár az utóbbi hetekben az optimizmus volt jellemző a piacra, Tone Vays úgy véli, hogy eddig nincsenek erős bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a medve piac csakugyan befejeződött volna. Elsősorban arra mutatott rá, hogy szerinte a piacra semmilyen új játékosok nem lépnek be, a mostani növekedés pedig azoknak köszönhető, akik már 2017-ben is jelen voltak.

Barry Silbert, a Digital Currency Group vezérigazgatója ennek ellenére ellentétes véleményen van. A Bloombergnek adott interjújában kifejtette az iránti meggyőződését, hogy a medve piac már mögöttünk van. Szintén rámutatott arra, hogy az új bika piac jóval intenzívebben tapasztalja majd meg az intézményi befektetők jelenlétét.

Tuur Demester, az Adaant Capital alapító üzlettársa úgy véli, hogy a bitcoin növekedésének fő katalizátora elsősorban a Kína és Egyesült Államok között zajló kereskedelmi háború. Számos kínai befektető jüanjai egy részét BTC-be fekteti, így megóvva azt az inflációtól.

Másérmék ( altcoin)

A Binance kriptováltó ezen a héten két lényeges információt közölt –  tervben van egy amerikai, szabályozott kriptováltó, a Binance US elindítása, illetve az amerikaiaknak szeptember 9-től nem lesz ehetőségük a Binance.com jelenlegi változatán keresztül kereskedni. Ez az információ nagy esést okozott a binance coin árfolyamában, amely magával rántott pár további altcoint is. Főleg azok a másérmék kerültek így veszélyes pozícióba, amelyek amerikai kereskedelme csak a Binance-en keresztül érhető el. Egészen pontosan 72 rejtvalutáról (altcoinról) van szó.

A hét vezető témája továbbra is a Facebook kriptopénze volt (amely minden bizonnyal a Libra névre hallgat majd). A program már a mainstream médiában is helyet kapott. Egyelőre még csak spekulálni sem szeretnénk arról, hogy egy ilyen kriptopénznek pozitív vagy negatív hatása lesz-e a piacra, a befektetők listája ennek ellenére igencsak érdekes. A témával bővebben ezen cikkünkben foglalkoztunk.

Az ether továbbra is azon kriptopénzek közé tartozik, amelyekhez nagy reményeket fűznek. A második legértékesebb rejtvaluta fundamentálisan igencsak jól néz ki az utóbbi időkben, habár az ETH árfolyama még mindig messze van eddigi legnagyobb, 1448 dolláros értékétől.

Azoknak az influencereknek, akik áttérnek az EOS-blokkláncra épülő Voice közösségi hálóra, lehetőségük lesz tisztességesen bekeresni. A kiszivárogtatott információk alapján – amelyeknek szerzője Brendan Blumer (a Block.one igazgatója, aki az EOS fejlesztéséért felel) – a legjobbak akár 50 és 100 millió dollár között is jutalmazva lennének.

Szintén érdekelhet titeket
  • Jó irányban haladnak a Bakkt körüli ügyek. A konglomerátum mögött álló ICE bejelentette, hogy elindítják a bitcoinalapú határidős ügyletek kereskedésének tesztfázisát. Elbízni magunkat azonban még nem érdemes, a CFTC engedélyére ugyanis továbbra is várni kell.
  • Részletes tanulmányt dolgozott ki a Cryptocompare a kriptotőzsdékről. A több mint százoldalas munkában közzétették a jelenlegi 10 legmegbízhatóbb váltót.
  • A várva várt Coinbase Card betéti kártya szépen lassan Európába is beszivárog. Míg áprilisban csak Nagy-Britannia lakosai számára volt elérhető, addig a Coinbase ezen a héten bejelentette, hogy további 6 EU-s országra terjeszti kis szolgáltatását.
  • Justin Sun (Tron) a Szilícium-völgyben találkozik Warren Buffett-tal. A közös ebédre július 26-án kerül sor.
  • Érdekesen halad a Twitter-vezérigazgató Jack Dorsey bitcoinprojektje. A Square Crypto egyre nagyobb lendületet kap.
  • Kriptoworld.hu ártippelős nyereményjátékot indított.Részvételi felételeket itt találod.

Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva.

Tartsatok velünk a héten is! 🙂


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek!

 

Kezdőlap Fórumok Kripto a köbön – hétzáró hírsaláta

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 4 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.