Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben.

Bitcoin

A bitcoin árával kapcsolatos érdekes mutatóra hívta fel a figyelmet Willy Woo, a híres kereskedő, aki már több mint százezer követővel rendelkezik. Az úgynevezett szalagnehézség logaritmikus grafikonon elemzi a bitcoint, és nagyon pontosan mutatja, hogy mikor a legideálisabb vásárlásra adni a fejünket. Ha a téma felkeltette érdeklődéseteket, ebből a cikkből többet megtudhattok.


Nem jött be Max Kaiser jóslata, aki hét elején egy Twitter-bejegyzésben jelentette ki, hogy a bitcoin értéke vasárnapig eléri a 15.000 dollárt. Mindezt a jegybankok és a központi kormányhatalmak gyengülésével magyarázza.

A Delphi Digital negyedéves makrogazdasági áttekintése olyan okokat mutatott be, amely a bitcoin hosszú távú áremelkedését támasztja alá. Fő indokként tekintenek arra a tényre, hogy sokan csak rövid távon kereskednek a bitcoinnal, az igazi hívők viszont hosszú távban gondolkodnak. Mindez azt jelenti, hogy folyamatosan egyre kevesebb bitcoin lesz elérhető a körforgásban, amely oda vezethet, hogy a vezető kriptopénz fokozatosan növelheti meg értékét.

Hasonló véleményen van Mike Novogratz is, aki szintén kijelentette, hogy a mostani rali – tekintettel a turbulens makrogazdasági és geopolitikai szituációkra – folytatódni fog.

Anthony Pompliano szerint mindenképp megéri bitcoint is tartani a portfólióban. Elmondása szerint a kriptopénz a legjobb védekezőeszköz a jelenleg tapasztalható világgazdasági nehézségek ellen. Különösen az intézményi befektetőknek kellene komolyan elgondolkodniuk ezen, hiszen a bizonytalan világpiacon nagy segítség lehet egy világszerte elérhető eszköz.

Másérmék ( Altcoin)

A Walmart kérvényt adott be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalnál egy saját stabilkoin elindításával kapcsolatban. Ezzel az olyan nehéz helyzetben lévő háztartásoknak szeretne segíteni, akiknek gondot jelent a készpénzhez való hozzáférés. A cél hasonló a Facebook Libráéhoz – elérni a bankszámlával nem rendelkező embereket.

A CoinMetrics adatai alapján mindössze 318 cím uralja a tether készletének 80%-át. Összehasonlításképpen: a bitcoin esetében 20.000 címen található több mint egymillió dollár. Az, hogy bálnák uralják egy kriptopénz jelentős hányadát, nem új dolog. Azonban a tether ilyen mértékű bálnauralma aggodalomra adhat okot.

2022-re a blokklánc segítségével varázsolnák okosvárossá Szöult. A dél-koreai főváros lakossági jutalmazásokhoz használna fel kriptopénzt. Ezeket olyan tevékenységek után kapnák, mint amilyen az adók befizetése, illetve nyilvános közvélemény-kutatásokon való részvétel.

A Ripple vezérigazgatója szerint a MoneyGrammel kötött megállapodásuk még a Libránál is nagyobb dolog. Brad Garlinghouse elmondta, miszerint ez lesz az első tömeges felhasználása valamilyen kriptoeszköznek.

Szintén érdekelhet titeket
  • Nem mondható túl nyereségesnek a Bitmain idei teljesítménye. A bányászási hardvereket gyártó óriás 625 millió dollárt bukott 2019 első két hónapjában. A vállalat ennek ellenére azt reméli, hogy az új, 7nm-es gépek gyártásának elindítása után ez a tendencia megváltozhat. Hogy pontosan milyen helyzetben van a Bitmain, ide kattintva tudhatjátok meg.
  • A Coinbase tervei között 8 új altcoin listázása szerepel. Ezek az alábbiak: algorand, cosmos, dash, decred, matic network, harmony, ontology, waves. Erről bővebben itt olvashattok.
  • Hester Peirce, az ágazatban csak „kriptomamának” nevezett SEC-biztos kijelentette, miszerint a kriptopénzeknek nagyobb helyre van szükségük a növekedéshez. A Bakkt digitális eszközökről szóló konferenciáján arra szólította fel a szabályozókat, hogy tegyék lehetővé a kriptovaluták digitális innovációit. Ha szeretnétek többet megtudni a témáról, kattintsatok ide.
  • Köztudott, hogy Észak-Korea kiváló hackerei segítségével is gereblyézi össze a rakétaprogramok és más hadi projektek finanszírozását lehetővé tévő pénzt. Az ENSZ legújabb jelentése szerint már legalább 2 milliárd dollárt zsebeltek be bankok és kriptotőzsdék biztonsági rendszereinek feltörésével.
  • Újra reflektorfénybe került a Binance az ügyfél-azonosítási adatok ellopásának ügyével kapcsolatban. A képek már keringenek az interneten, CZ azonban tagad, illetve vizsgálatot indít.


Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva.

Tartsatok velünk a héten is! 🙂