Komoly vádakkal illette a Reuters a Binance-t, megjött a válasz

A Binance kriptotőzsde hosszas választ adott a Reuters által közzétett cikkre, amely azt állítja, hogy a tőzsde „hackerek, csalók és kábítószer-kereskedők központja” volt. A cikk szerint legalább „2,35 milliárd dollárnyi illegális pénzt” mostak keresztül a tőzsdén.

A Binance egy blogbejegyzésben foglalkozott a kérdéssel, és megjegyezte, hogy a cikk állításai nemcsak valótlanok, hanem bizonyos érdekelt felek részéről kísérletet tesznek arra, hogy dezinformáció terjesztésével „félrevezessék a közvéleményt”.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Binance azt írta:

„Erősen javasoljuk, hogy hagyd figyelmen kívül azokat a szerkesztőket és szakértőket, akik adatokat válogatnak, a szabályozó hatóságoktól származó, kényelmesen ellenőrizhetetlen „kiszivárogtatásokra” támaszkodnak, és a kriptoparanoia kultuszából táplálkoznak a hírnév vagy az anyagi haszon érdekében. Ehelyett inkább csak nézd meg a tényeket.”

A tőzsde arra is rámutatott, hogy a hagyományos pénzügyi platformok sokkal inkább szennyezettek a tiltott pénzektől, mint a kriptó, amely átlátható természetű.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Sőt, a tőzsde az ENSZ statisztikáit idézte, miszerint a fiat pénzek 2-5%-a kapcsolódik illegális tevékenységekhez.

Végül a blogbejegyzésen belül a Binance teljes egészében közzétette a Reutersszel folytatott e-mail levelezését. Ez tartalmazza a Binance teljes válaszait a Reuters megkereséseire a Binance-t kritizáló cikk közzététele előtt.

KapcsolódóKomoly pénzeket moshattak a Binance-en keresztül – egy pozsonyi cég is érintett

Június 6-án a Reuters egy külön riportot tett közzé, amelyben azt állította, hogy a Binance tőzsde több milliárdnyi tiltott pénzzel kapcsolatos pénzmosásban vesz részt.

A befektetési csalásoktól kezdve a darknetes ügyleteken át a gyenge ügyél-azonosítás és a pénzmosás elleni védelemig a hírügynökség megfogalmazta kritikáját a tőzsdével kapcsolatban.

Még februárban a tőzsde az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálatával is szembesült a Sigma Chain AG és a Merit Peak árjegyző cégekkel való kapcsolata miatt, amelyek a Binance.US tőzsdén digitális eszközök vételével és eladásával tevékenykedtek.

Olvastad már? Mindenki erre várt: a PayPal bejelentette a közvetlen kriptokiutalást

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kapcsolódó hírek