Komoly vádakkal illette a Reuters a Binance-t, megjött a válasz

-

A Binance kriptotőzsde hosszas választ adott a Reuters által közzétett cikkre, amely azt állítja, hogy a tőzsde „hackerek, csalók és kábítószer-kereskedők központja” volt. A cikk szerint legalább „2,35 milliárd dollárnyi illegális pénzt” mostak keresztül a tőzsdén.
A Binance egy blogbejegyzésben foglalkozott a kérdéssel, és megjegyezte, hogy a cikk állításai nemcsak valótlanok, hanem bizonyos érdekelt felek részéről kísérletet tesznek arra, hogy dezinformáció terjesztésével „félrevezessék a közvéleményt”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance azt írta:

„Erősen javasoljuk, hogy hagyd figyelmen kívül azokat a szerkesztőket és szakértőket, akik adatokat válogatnak, a szabályozó hatóságoktól származó, kényelmesen ellenőrizhetetlen „kiszivárogtatásokra” támaszkodnak, és a kriptoparanoia kultuszából táplálkoznak a hírnév vagy az anyagi haszon érdekében. Ehelyett inkább csak nézd meg a tényeket.”

A tőzsde arra is rámutatott, hogy a hagyományos pénzügyi platformok sokkal inkább szennyezettek a tiltott pénzektől, mint a kriptó, amely átlátható természetű.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Sőt, a tőzsde az ENSZ statisztikáit idézte, miszerint a fiat pénzek 2-5%-a kapcsolódik illegális tevékenységekhez.
Végül a blogbejegyzésen belül a Binance teljes egészében közzétette a Reutersszel folytatott e-mail levelezését. Ez tartalmazza a Binance teljes válaszait a Reuters megkereséseire a Binance-t kritizáló cikk közzététele előtt.
KapcsolódóKomoly pénzeket moshattak a Binance-en keresztül – egy pozsonyi cég is érintett
Június 6-án a Reuters egy külön riportot tett közzé, amelyben azt állította, hogy a Binance tőzsde több milliárdnyi tiltott pénzzel kapcsolatos pénzmosásban vesz részt.
A befektetési csalásoktól kezdve a darknetes ügyleteken át a gyenge ügyél-azonosítás és a pénzmosás elleni védelemig a hírügynökség megfogalmazta kritikáját a tőzsdével kapcsolatban.
Még februárban a tőzsde az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálatával is szembesült a Sigma Chain AG és a Merit Peak árjegyző cégekkel való kapcsolata miatt, amelyek a Binance.US tőzsdén digitális eszközök vételével és eladásával tevékenykedtek.

Olvastad már? Mindenki erre várt: a PayPal bejelentette a közvetlen kriptokiutalást

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Fordulatok a Binance nigériai ügyében

Richard Teng, a Binance kriptotőzsde ügyvezetője a Dubajban zajló Token2049 konferencián tartott beszédében elmondta, együtt dolgoznak a nigériai hatóságokkal, hogy megoldják a tőzsde ügyeit az...

A CoinPoker versenysorozatot indít, robbanhat a CHP token

A GambleFi szektor szupersztárja, a CoinPoker bejelentette garantált, 1 millió dolláros versenysorozatát. De mit jelent ez a cég és a CHP árfolyam számára? A GambleFi szektor...

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!