Kínában az állami cégek sem bányászhatnak bitcoint

-

Kína azt fontolgatja, hogy kemény büntetéseket szab ki azokra az állami tulajdonú cégekre, amelyek nem hagyják abba a kriptovaluták bányászatát, beleértve a magasabb energiaköltségeket is.
A jelentések szerint Meng Wei, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) szóvivője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Kína legfőbb gazdasági tervezőjeként az NDRC szabályozni kívánja az ipari méretű bitcoin bányászatot és az állami vállalatok bármilyen részvételét ebben a tevékenységben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az NDRC, amely a bányászatra vonatkozó szakpolitikák kialakításáért felelős, állítólag a közelmúltban külön ülést szervezett a témában.
Emellett fokozta a tartományokra és önkormányzatokra gyakorolt nyomást, hogy vizsgálják ki és tisztítsák meg az állami tulajdonú vállalatokat.
A kínai kormány 2021-ben keményen fellépett a bitcoin-bányászokkal szemben, az energiapazarlástól kezdve a halálos szénbányászati balesetekig mindenért őket okolta, miközben az ország a szén-dioxid-semleges célok teljesítésére törekszik.
A bányászok elleni fokozott fellépést szeptemberben a források szerint az ország téli szezonra vonatkozó energiaellátása miatti aggodalmak váltották ki, amely az egyik oka annak, hogy a hatóságok állítólag azok után mentek, akik megpróbálták magukat adatkutatóknak és tároló létesítményeknek kiadni, hogy folytassák a digitális eszköz bányászatát.

Nemrégiben Kína elbocsátott egy korábbi csianghszi kormánytisztviselőt a nemzeti előírások megsértése miatt, miután lebukott a digitális valuták bányászatával kapcsolatban – derül ki a Központi Fegyelmi Ellenőrző Bizottság hétfői közleményéből.
Az előzetes megállapítások szerint Xiao Yi-t azzal vádolták, hogy visszaélt a hatalmával, hogy a kormányzati szabályokkal ellentétes digitális valutabányászati tevékenységet folytató vállalkozásokat támogasson, valamint kenőpénzeket fogadott el.
A kínai kormány legújabb kriptovaluta-ellenes fellépése arra kényszerítette a virágzó kriptovaluta-ipart, köztük a bitcoin- és kriptobányászokat és -váltókat, hogy kripto-barát szabályozásokkal rendelkező országokba települjenek át.

A Kínát elhagyó cégek közül többek között a Huobi, a Binance, a BTC.com és a Bitmain is ott van, hogy kedvezőbb szabályozót találjon.

Olvastad már? A bitcoin megrekedt, de a profi kereskedők még mindig 80 ezer dollárt várnak januárra

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Nicole Moon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!