Kikerülhetnek a kriptók az értékpapír-törvény hatálya alól

-

Patrick McHenry benyújtotta a 2021-es Clarity for Digital Tokens Act of 2021 című törvényt, amelynek célja, hogy törvénybe foglalja Hester Pierce SEC biztos által „biztonságos kikötőként” jellemzett kezdeményezést .
Patrick McHenry képviselő előterjesztette a 2021. évi Clarity for Digital Tokens Act of 2021 című törvényjavaslatot, amely törvényi támogatást nyújtana Hester Pierce SEC biztos „biztonságos kikötő” megközelítéséhez a kriptókkal kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez lehetőséget teremtene a kriptós cégek számára, hogy saját tokenértékesítéseket indíthassanak anélkül, hogy aggódniuk kellene az Egyesült Államokban szövetségi szinten meglévő értékpapír-szabályozás miatt.

„A törvényjavaslatom, amely Hester Pierce SEC biztos nagyszerű munkájára épül, segíteni fog a digitális eszközprojektek számára a szükséges jogbiztonságot nyújtani, amikor elindulnak” – mondta McHenry egy előkészített nyilatkozatban.

„Sajnos a jelenlegi szabályozási keretünk azzal fenyeget, hogy ezt a technológiát – és a gyorsan növekvő iparág által teremtett munkahelyeket – a tengerentúlra szorítja” – mondta.
McHenry törvényjavaslata, akárcsak Peirce javaslata, legfeljebb három évet adna a kripto startupoknak arra, hogy bizonyítsák a „hálózati érettséget”, és olyan mértékben decentralizálódjanak, hogy a hozzájuk kapcsolódó tokenek már ne feleljenek meg a szövetségi törvények szerinti értékpapír definíciójának.
A törvényjavaslat azt is előírná ezeknek a startupoknak, hogy a tokenjeik vásárlói számára bizonyos információkat tegyenek közzé, például a forráskódot, a tranzakciótörténetet és a „token-gazdaságtant”.
McHenry ma levelet írt a SEC elnökének, Gary Genslernek is, amelyben azt állította, hogy a SEC vezetője „egy sor aggasztó és látszólag egymásnak ellentmondó nyilvános nyilatkozatot tett a kriptoeszközökkel és más innovatív technológiákkal kapcsolatban”.
A törvényjavaslat egy kis friss levegőt jelent azoknak a kriptoiparban, akik ellenzik a szigorú szabályozást – és különösen azt a megközelítést, amit Gensler SEC elnök a kriptókkal kapcsolatban az év nagy részében alkalmazott.

SEC kontra kripto

Amikor Genslert a SEC elnökének jelölték, a kriptotérben sokan azt feltételezték, hogy az iparág barátja lesz, tekintettel arra, hogy korábban tanított egy kurzust a blokklánc technológiáról, és írt egy véleménycikket arról, hogy a Bitcoin „katalizátor lehet a változáshoz”.
Eddig ez az optimizmus nem igazolódott be.
Ehelyett Gensler sokkal szigorúbb álláspontot képvisel a kriptóval szemben, és több alkalommal is arra utalt, hogy a ma forgalomban lévő kriptoeszközök döntő többsége akár be nem jegyzett értékpapír is lehet. Főleg azért, mert nem decentralizáltak, mint a Bitcoin, hanem vállalkozások bocsátják ki őket, profitszerzési céllal.
Mi több, Gensler úgy véli, hogy ezek az eszközök nemcsak az amerikai értékpapír-, hanem az amerikai kereskedelmi és banki jogszabályokba is beleütközhetnek.
Gensler más magas rangú politikai személyiségek, például Elizabeth Warren szenátor felhívását is megismételte a nagyobb fogyasztóvédelem érdekében.

A nyár elején Warren azt mondta, hogy a kriptoiparnak „szabályokra” van szüksége a kisbefektetők védelme érdekében.

Olvastad már? Túl a Bitcoinon: a digitális eszközök jövője túlmutat az első kriptodevizán

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hollandiában terjeszkedik a Bybit tőzsde

A népszerű kriptotőzsde a Bybit bejelentette, hogy Hollandiában elindítja a teljesen szabályozott üzletágát a helyi ügyfelei számára. A bitcoin árfolyama ismét 70 ezer dollár fölé...

A Bitcoin potenciális esésével való szembesülés: 3 altcoin növekedés előtt áll

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca sarkalatos ponthoz érkezett, amit a Bitcoin közelgő feleződési eseményének várakozása és a jelentős intézményi érdeklődés táplál. A Bitcoin értéke nemrégiben új történelmi csúcsra...

Jito (JTO) technikai elemzés 03.29.

Prémium Jito (JTO) A Jito (JTO) árfolyama emelkedő tendenciát mutat a január eleji helyi mélypont kialakítása óta. A JTO azóta újra meglátogatta a december elején kialakult kulcsfontosságú kilengési...

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.29.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) árfolyama leküzdött egy kritikus ellenállási szintet, és a heti időkeretben átfordult egy támogatási szintre. Ez a fejlemény akkor történt, amikor az XRP...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!