Kevin O’Leary, a milliárdos befektető látszólag változtatott álláspontján a bitcoinnal kapcsolatban. Ebben a cikkben megvizsgáljuk ennek lehetséges okait.

O’Leary, a kockázatitőke-befektető, valamint különböző szoftvervállalatok korábbi tulajdonosa manapság főleg a Shark Tank amerikai televíziós műsorban való részvétele és a CNBC pénzügyi hírcsatornán való gyakori megjelenése miatt közismert.

Határozottan szókimondó ember, és gyakran ellentétes álláspontot képvisel a CNBC vitafórumának tagjaival szemben. Egyéniségével izgalmasabbá teszi a csatorna olyan vezető műsorait, mint a Squawk Box.

De valóban képmutató, vagy csupán egy olyan befektető, aki már nem bízik abban a vagyoneszközben, amellyel gondja volt a múltban?

Az eddig összegyűjtött bizonyítékok mindkét irányba mutathatnak. Vizsgáljuk meg azokat a kijelentéseit, amelyek az elmúlt hónapokban a médiában hangzottak el.

2019-es véleménye

Idén májusban megkérdőjelezte, miért akarna bárki is bitcoinba fektetni. Ezt mondta:

„Amikor az emberek ebbe fektetnek pénzt, nem törődnek vele, hogy ezzel nem fizethetik az adójukat – ezt a szabályozók nem szeretik.”

Júliusban O’Leary aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a törvényes kriptovaluta-kereskedés továbbra is kevés összefüggő szabály alapján történik. Azt mondta, „nem érdeke, hogy ezzel a kriptoszarral foglalkozzon”, mert „az nem szolgálatkész, és a szabályozók világszerte nem értenek egyet”.

Azt sugallva, hogy a bitcoint túl gyakran illegális tevékenységekre használják, hozzátette:

„Nem akarok annak részese lenni, hogy egy drogdíler valahol bitcoinnal kereskedik – nem akarok ebben részt venni.”

Viszont azt is állította, hogy ha a szabályozók végre egyetértenek, akkor talán befektet az ágazatba. Így elmélkedett:

„Mikor lesz ez az ágazat végre annyira szabályozott, hogy baseballt is játszhatnék benne?”

A 2013-as véleménye

A bitcoin árának hirtelen esése után a kanadai médiának adott 2013-as interjújában így nyilatkozott:

„Ez csak azt bizonyítja, hogy az emberek nem bíznak a központi bankokban. Ha nem bízol más pénznemben, akkor ez az, ami felé fordulsz.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte a bitcoin csak egy múló szeszély-e és eltűnik-e hamarosan, elég egyértelmű választ adott. Azt mondta, nem veszi tudomásul „egészen addig, amíg a tőzsdei értéke el nem éri az egymilliárd dollárt”. Amikor a BTC az említett felső határt elérte, O’Leary elismerte, miszerint „ez már itt marad”.

Amikor azonban a műsorvezető megkérdezte tőle, hogy ez mind csak „hókuszpókusz”-e, vagy egy pénznem, amellyel törvényesen lehet kereskedni, ezt mondta:

„Valóban törvényes pénznem. És amint átlépte a milliárdos határt… számomra, mint befektető számára, valóssá vált.”

Úgy fejezte be, hogy befektetésként kezd bánni a bitcoinnal, és eszközallokációjának 2 vagy 3 százalékát az ágazatba helyezi.

Itt a bökkenő

Valójában volt némi kriptovaluta a saját neve alatt: két évvel ezelőtt 100 dollár értékben kapott kriptopénzt – beleértve bitcoint, bitcoincash-t, XRP-t, ethert és lumeneket.

Olvastad már? A népszerű kriptoelemző elmagyarázza, hogyan gyűjtsük a bitcoinjainkat

Jelenleg 70 százalékkal csökkentek ezen befektetései. Ez talán logikusabb magyarázat arra, miért változtatott álláspontján, mint azok a vádak, hogy képmutató és bizonytalan.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂