Kevés bitcoin ATM-et üzemeltek be májusban

-

A január óta elteltt hónap során a bitcoin ATM-ek telepítésének üteme fokozatosan lecsökkent, a 2021 decemberi 1971 új beüzemelt készülék helyett most 89,75%-kal kevesebb gépet állítanak be.
A telepítések száma a világ minden táján csökken, a májusi negatív rekordnak a 202 új készülék elindítása számít. Ilyen alacsony számot utoljára 2019-ben láthattunk.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Coin ATM Radar információi alapján viszont látható, hogy a helyzet mintha kezdene javulni, idén júniusban már 817 gép állt csatasorba, pedig még csak öt nap telt el a hónapból.

A telepítési arány csökkenéséért számos tényező felelhet, vélhetően hatással van rá a globálisan növekvő geopolitikai nyomás, a nem létező, vagy éppen barátságtalan kriptós szabályozás, a piac telítettsége, vagy akár még a véget ért járvány utóhatásai is.
A Coin ATM Radar számaiból látszik, hogy még mindig az USA vezet, itt található az összes ATM 87,9%-a. Az európai kontinensen a gépállomány 3,8%-a található meg, 1419 darab készülék.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A piaci részesedés tekintetében a Genesis Coin gyártó vezet, a világon működő ATM-ek 41%-a az ő gyártmánya. A népszerűbb típusok közé tartozik még a General Bytes (21,6%-os részesedéssel), a BitAccess (16%), a Coinsource (5,4%), és a Bitstop (4,7%) is.
A világban tapasztalható események valószínűleg hatással lehetnek a bitcoin árfolyamára, de még az ATM-ek terjedésére is. Ennek ellenére a Bitcoin hálózata töretlenül erősödik, terjed, és egyre biztonságosabbá válik, ahogy növekszik a decentralizációja is a P2P használat mellett.

A Bitcoin Visuals adatai alapján a Lightning Network nevű második rétegű protokoll kapacitása nemrégiben átlépte a 3915 bitcoint.
Ezzel még tovább növekedett a tranzakciós sebesség, és csökkent az átutalási díjak mértéke.
A Lightning Network 2018-ban indult el, akkor aktiválták a főhálózaton, hogy megoldja a Bitcoin skálázódási és sebességbeli hiányosságait, és azóta folyamatosan terjed.

Olvastad már? A bitcoin hosszú távú hodlerei megkezdték az elosztást

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!