Két friss keresetet nyújtottak be a Coinbase ellen, miközben az SEC is szaglászik

-

A felperesek mindkét esetben azt állítják, hogy a Coinbase csaló és félrevezető kijelentéseket tett a vállalat üzleti tevékenységéről, működéséről és megfelelőségi erőfeszítéseiről az osztályidőszak alatt.
A Coinbase-nek most a szabályozóhatóságok fokozott ellenőrzésével kell szembenéznie, a vállalat több per célpontjává vált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A San Franciscó-i székhelyű kriptopénz-tőzsde, amely ellen jelenleg az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálódik, most két további jogi keresettel néz szembe két ügyvédi iroda részéről.
Csütörtökön a New York-i székhelyű Bragar Eagel & Squire jogi cég nyilvánosságra hozta, hogy beperli a Coinbase-t, mert megtévesztő állításokat tett az üzleti gyakorlatáról.
A Pomerantz LLP szintén keresetet nyújtott be a tőzsdével szemben, azt állítva, hogy jogosult a szövetségi értékpapír-törvények alperes általi megsértése miatt felmerült veszteségek megtérítésére. Ezt a keresetet a felperesek kártalanítása érdekében nyújtották be.
Mindkét panaszban a felperesek azt állítják, hogy a Coinbase 2021. április 14. és 2022. július 26. között csalárd és megtévesztő állításokat tett a vállalat üzleti tevékenységével, működésével és megfelelési törekvéseivel kapcsolatban.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A panaszok szerint a Coinbase elmulasztotta közölni, hogy az ügyfelek kriptopénzét a Coinbase-nél letétben tartják, így az a csődeljárás alá vont csődvagyon részévé válhat, így az ügyfeleket a vállalat általános, biztosíték nélküli hitelezőiként kezelik.
Továbbá a Coinbase állítólag nem volt hajlandó felfedni, hogy amerikai állampolgárok számára lehetővé tette a digitális eszközökkel való kereskedést, amelyek – tudta és önelégültsége ellenére – értékpapírként SEC-regisztrációt igényeltek volna.
A keresetek szerint a Coinbase nyilvános állításai az előbbi cselekmények következtében mindig jelentős mértékben hamisak és megtévesztőek voltak.
A Coinbase a múltban több bírósági ügyben és ellentmondásos helyzetben is érintett volt. A két friss per akkor érkezik, amikor a Coinbase ellen az SEC vizsgálatot folytat állítólagosan be nem jegyzett értékpapírokkal való kereskedés miatt. Ishan Wahit, a Coinbase korábbi globális termékmenedzserét egy másik perben bennfentes kereskedelemmel vádolják.
A hónap elején azonban Wahi egy manhattani szövetségi bíróságon ártatlannak vallotta magát kétrendbeli összeesküvéses csalásban.

Olvastad már? Bloomberg Intelligence: a bitcoin úgy viselkedhet, mint egy államkötvény

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egy félreértett bejelentés miatt növekedett 96%-ot a HBAR token

A Hedera Foundation által kiadott bejelentés félreértése okozott zavart a kriptoipar résztvevői között, és az HBAR token árfolyama meredeken megugrott, majdnem a duplájára. A BlackRock egyik...

36 hónapos börtönbüntetésre ítélnék a Binance alapítóját

A Binance alapítója és korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao ügyében várhatóan április 30-án hirdetnek ítéletet, miután a cégvezető 2023 novemberében bűnösnek vallotta magát pénzmosásban. Éveket kellene börtönben...

Hurrá, a Smog airdrop lángokkal perzsel

A Solana vadonatúj, tüzes projektje, a Smog mém érme (SMOG) látványosan a közösséget helyezi a középpontjába. Ez abból is kifénylik, hogy a minap kifizette a...

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!