Kanada történelmének legnagyobb egyszemélyes lopását követte el egy tinédzser

-

Kanadában letartóztattak egy tinédzsert, miután elkövette azt, amit az ontariói bűnüldöző hatóságok a legnagyobb, egyetlen személy által elkövetett kriptolopásként jelentettek be.
A kanadait azzal vádolják, hogy több tízmillió dollárt lopott el egy SIM-swap révén, amelynek célpontja egy amerikai kriptotulajdonos volt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kanadában letartóztattak egy tinédzsert, aki kriptovagyont lopott egy amerikaitól

Az Ontario tartománybeli Hamiltonból származó kanadai fiatalt azzal vádolják, hogy 46 millió kanadai dollár (több mint 36 millió amerikai dollár) értékű kriptopénzt lopott el.
A digitális pénzt állítólag egy SIM-swap-támadás során tulajdonították el egy Egyesült Államokban lakó áldozattal szemben.
A helyi rendőrség szerint ez a legnagyobb kriptolopás, amelyet egy ember követett el – számolt be a Toronto Star.
A kanadai bűnüldöző szervek 2020 márciusában egyesítették erőiket az amerikai titkosszolgálat elektronikus bűncselekményekkel foglalkozó munkacsoportjával és az FBI-jal a nyomozásban, amely a kamasz letartóztatásához vezetett – olvasható a Hamilton Police Service közleményében.

A közleményből kiderült, hogy a rendőrök akkor tudták azonosítani az elkövetőt, amikor a digitális coinok egy részét egy ritka online játékfelhasználónév megvásárlására használta.
Ha ez a lépés nem történt volna meg – jegyzi meg a lap – a fiatal akár meg is úszhatta volna a bűncselekményt.
A tinédzser most akár 10 év börtönbüntetésre is számíthat a megdöbbentő kriptopénzlopásért. A kanadai hatóságok azt is bejelentették, hogy korábban már többször lefoglaltak kriptovalutákat, amelyek becsült értéke meghaladja a hétmillió kanadai dollárt (több mint 5,5 millió amerikai dollár).
A SIM-swap során a csalóknak a mobiltelefon-szolgáltató biztonsági hiányosságait kihasználva sikerül az áldozat telefonszámát más SIM-kártyára átirányítaniuk.
A csalók gyakran meggyőzik vagy megvesztegetik a szolgáltató alkalmazottjait, hogy hajtsák végre az átvitelt, ami után az általuk ellenőrzött készüléken minden üzenetet és hívást fogadni tudnak, beleértve a hitelesítési célokra szánt üzeneteket és hívásokat is.

A kriptokártyákat célzó SIM-swap-támadások száma globálisan megemelkedett, mivel a bitcoin árfolyama idén történelmi csúcsokat döntött.
Februárban az Europol őrizetbe vette egy SIM-swap bűnözői banda 10 tagját, akik állítólag 100 millió dollár értékű coinokat loptak el – számolt be a Bitcoin.com News.
A letartóztatások egy nemzetközi nyomozás után történtek, amely egy sor olyan 2020-as esetet vizsgált, amelyekben ezt a technológiát alkalmazták.

Olvastad már? 3 ok, amiért nem kellene tovább esnie a bitcoinnak

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Kiadatás várhat a Binance szökött tisztviselőjére

A Binance vezetőjét, aki állítólag Nigériában szökött meg a fogva tartásból, a hónap végéig várhatóan kiadják Nigéria számára. Egy kenyai nyomozó úgy véli, hogy Anjarwalla...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!