Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága – 1 dollárért 95.000-et utalnak átlagosan

-

Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága javult, ami azt jelenti, hogy nagyobb értéket lehet küldeni alacsonyabb tranzakciós díjakért.
A Bitcoin-hálózat értékelszámolási hatékonysága az utóbbi időben folyamatosan javul, így alacsonyabb díjakért több értéket lehet elszámolni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elmúlt héten a Bitcoin-hálózat átlagosan 95.142 dollár értéket továbbított vagy rendezett, ha az egydolláros díjat vesszük alapul.
A láncon belüli elszámolási hatékonyság május óta fokozatosan növekszik, mivel a bikaciklus alatt több értéket mozgattak a hálózaton.
Dylan LeClair on-chain elemző a Glassnode elemzési szolgáltató adatai alapján tette ezt a megfigyelést. Az értéket az átlagos tranzakciós volumen és a díjak hányadosaként kapjuk.


A végső elszámolási költségek a 451,3 milliárd dolláros teljes átutalt érték mindössze 0,00105%-át tették ki.
A CryptoFees szerint a Bitcoin a hetedik helyen áll a hálózatok napi tranzakciós díjak alapján rendezett listáján. Hétnapos átlaga 678.000 dollár körül van, amivel az Ethereum, a Uniswap, a Binance Smart Chain, a SushiSwap, az Aave és a Compound mögött áll.

A díjkövető platform most arról számolt be, hogy az Ethereum jelenleg 53 millió dollárnyi napi díjat dolgoz fel, 98,7%-kal többet, mint a Bitcoin-hálózat.
A Bitcoin és az Ethereum nem hasonlítható össze az értékelszámolás és a díjak tekintetében, mivel két különböző célú hálózatról van szó – az előbbi egy értéktároló eszköz, az utóbbi pedig egy okos szerződés és decentralizált alkalmazáshálózat.
Ha az Ethereum átlagos tranzakciós volumenét elosztjuk a díjakkal, mindössze 139 dollár értékű tranzakció jut egy dollárnyi díjra.
Az Ethereum-hálózat elszámolási hatékonysága csökkent, mivel több érték halmozódott fel a hálózaton, és sokkal nagyobb igény mutatkozott rá, különösen a defi és az NFT-k növekedésével az elmúlt 18 hónapban.
A Bitinforcharts szerint az átlagos tranzakciós díj a Bitcoin-hálózaton jelenleg 2,13 dollár körül van.
Összehasonlításképpen – az Ethereum hálózat átlagos díja 42,58 dollár. Ahogy arról a Cointelegraph tegnap beszámolt, a Bitcoin átlagos tranzakciós díjai az idén több mint 50%-kal csökkentek.
A két hálózat közötti átlagos tranzakciós díjak közötti eltérés július végétől egyre nagyobbnak tekinthető.

Forrás:
Bitinfocharts.com

Az Ethereum hálózatidíj-gondjai megkerülhetőek a második rétegű hálózatok használatával, amelyek elfogadottsága az elmúlt hónapokban megugrott, és az L2beat szerint az ilyen jellegű megoldásoknak már 6,87 milliárd dolláros összértékük van.

Olvastad már? További adókat vetnének ki a kriptotőzsdékre az Egyesült Királyságban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!