A Demokraták beadott törvényjavaslata akár napi 1 millió dolláros büntetést is kiróhat az olyan nagy techcégek számára, mint a Facebook, ha kriptopénzt bocsájtanak ki a Reuters cikke szerint.

A Reuters a törvényjavaslat egy vázlatát idézi, elsőként a Cointelegraph számolt be róla, miután a múlt héten megjelent a világhálón. Úgy tűnik, hogy naponta 1 millió dolláros büntetés is érheti a cégeket, akik megszegik a javasolt törvényeket.

A Reuters szerint a törvényjavaslatot a Demokraták terjesztették elő, akik jelenleg többségben rendelkeznek az alsóházban és vezetik az Amerikai Egyesült Államok Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságát.

A törvényjavaslat szerint:

„Egy nagy felhasználású platform nem alapíthat, üzemeltethet vagy tarthat fent olyan digitális eszközt, melyet csereeszközként, pénzegységként, vagyontárolásként vagy egyéb hasonló felhasználásra használnának, a Szövetségi Tartalék Rendszerének elnöki tanácsa definíciói szerint.”

A beszámoló szerint a „Tartsuk távol a pénzügyektől a nagy techcégeket” című törvényjavaslat tovább növeli a törvényhozók alapos vizsgálatát, miután a Facebook nemrég lerántotta a leplet közeledő Libra koinjáról, mely havonta több mint 2,7 milliárd felhasználóval rendelkezhet.

A Reuters szerint az „innováció párti” Republikánusok minden bizonnyal megpróbálják leszavazni a javaslatot, mely élesebb ellenállásba ütközhet, ha átkerül az alsóházból a Szenátusba.

Korábbi hírek szerint a Kongresszus egy meghallgatást követel a Libráról és azt követeli a Facebooktól és társaitól, halasszák el a Libra fejlesztését, amíg tüzetesebben átvizsgálják és megoldják a felmerülő aggodalmakat.

Eközben Jerome Powell, a Fed (Federal Reserve) elnöke elmondta, hogy elismeri a Libra lehetséges előnyeit és kockázatait is.

Továbbá azt is elmondta, hogy a központi bank nem aggódik amiatt, hogy a kriptopénzek miatt nem tudná tovább folytatni pénzügypolitikáját, mivel még nagyon gyerekcipőben jár ez a vagyoni eszköz.

Olvastad már? Kriptopénz ATM-ek vezethetnek egy spanyol drogkartelll bukásához

A kriptopénzek iránti megújult érdeklődés, mely részben a Libra bejelentésében köszönhetően, ahhoz vezetett, hogy az USA elnöke Donald Trump is megosztotta kriptopénzek elleni álláspontját a múlt hét során, külön kiemelve a bitcoint és a librát. Több kommentátor szerint is hatalmas mérföldkő ez az ipar számára.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂