Ha történelmileg nézzük, még 250 nap lehet hátra a medvepiacból

-

A kriptoipar már átélt néhány hírhedt medvepiacot, és a 2022-es visszaesés a decentralizált pénzügyi platformok és a túlzottan tőkeáttételes kereskedés sava-borsa miatt marad emlékezetes.
A Grayscale Investment legújabb Insight jelentése érdekes gondolatébresztővel szolgál, 2022 júniusára teszi a jelenlegi medvepiac kezdetét, amely további 250 napig tarthat, ha a korábbi piaci ciklusok megismétlődnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Grayscale megjegyzi, hogy a kriptopénzpiacok ciklikus mozgásokkal utánozzák hagyományos társaikat. A Bitcoin (BTC) piaci ciklusai hagyományosan 4 évig vagy körülbelül 1275 napig tartanak.
A cég akkor beszél egy ciklusról, amikor a BTC realizált ára az aktuális piaci ár alatt mozog.
A realizált árat az összes eszköz beszerzési áron számított összegének és az eszköz piaci kapitalizációjának hányadosa jelenti.
Ez egy mértéket ad arra vonatkozóan, hogy hány pozíció nyereséges, ha egyáltalán nyereséges. Június 13-án a BTC realizált ára a piaci ár alá került, amit a Grayscale a jelenlegi medvepiac kezdeteként azonosít.
A cég úgy véli, hogy ez egy kiváló befektetési lehetőséget jelent – és júliustól számítva még további 250 napot kell várnunk, ha a korábbi ciklusok időtartama ismétlődik meg.
A bitcoin árfolyamát végigkövetve a Grayscale a 2012-2015-ös piaci ciklust emeli ki olyan eseményekkel, mint a Silk Road darkwebes piactér felemelkedése és bukása, valamint a hírhedt Mt. Gox-botrány, amely az első nagyobb medvepiachoz vezetett.
Az Ethereum, a nagy tőzsdék és a pénztárcaszolgáltatók fejlődése fokozatos emelkedést eredményezett a piac következő csúcspontjai felé.
A 2016 és 2019 közötti időszak az Ethereum által bevezetett okosszerződés-funkciók által lehetővé tett ICO-k fellendülése miatt marad emlékezetes.
A 2017 végén a kriptopénz-ökoszisztémába áramló tőke nagy része a következő évben távozott, mivel megkezdődött a második nagy medvepiac.
A 2020-as piaci ciklusra a tőkeáttételek időszakaként fogunk emlékezni. A Grayscale megjegyzi, hogy a befektetőket a covid-19 okozta világjárvány idején megnövekedett kormányzati kiadásokkal csábították a tőkeáttételes kereskedelemre.
A pozitív finanszírozási ráta hat hónapig tartott, és sok kereskedő a kriptopénzzel mint fedezettel tőkeáttételes pozíciókat hozott létre.
Amikor a kriptopénzek árai leestek, a kereskedők kénytelenek voltak eladni, ami a likvidálások kaszkádját indította el, így a BTC a 2021. novemberi 64.800 dolláros csúcsról 2021 júniusára 29.000 dollárra esett.
Egy évvel később ismét a tőkeáttétel ártott a piacoknak, de az ágazat nagy központi pénzügyi (cefi) szereplői meginogtak, miután magas hozamokkal vonzották a hatalmas befektetéseket.
A többi már történelem, mivel a Terra stabilcoin (UST) összeomlása majdnem elnyelte az ökoszisztémát.
A túlzottan tőkeáttételes kereskedők rengeteg pozíciót likvidáltak a különböző cefi platformokon – ami súlyosbította a piaci eladásokat és tönkretette a tér olyan nagy hitelező cégeit, mint a Celsius és a Three Arrows Capital.

Olvastad már? Aggályai ellenére is bitcoint vásárolna Thomas Peterffy

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!