Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

-

Mesélj egy kicsit a csapatról és a projektről. Milyen elgondolások mentén hoztátok létre, milyen célok mentén indultatok neki ennek az útnak?
Az egész projekt alapítói a Szabó testvérpár, ők a HVI-nek is jelentős holderei, és sok mindenben segítenek a Hungarian Vizsla Inu csapatának.
Bennük merült fel, hogy mi lenne, ha párhuzamosan a HVI mellett egy teljesen más célcsoportot támogatva, de hasonló felfogással és elképzeléssel indulna egy újabb token.
Szerencsére a HVI is éppen abban a fázisban volt már, hogy inkubátor projektént tudta támogatni a Baby Vizslát. Ez azt jelenti, hogy a két csapat teljesen különálló, de a HVI szakmai tapasztalatukkal segít minket mind a mai napig.
Jelenleg öten vagyunk – négyen indultunk, de később csatlakozott hozzánk egy új tag. Krisztián a pénzügyi igazgatónk, Roland a média igazgató, M. Krisztián a digitális megjelenés vezetője, Csaba a social csapatokat vezeti és az ország szociális hálójának szakértője, míg én az üzletfejlesztésért felelek.
Aki ismeri a HVI-t az tudja, hogy ők főleg a kutyák és állatmenhelyek támogatását tűzték ki célul – mi ezt egy picit más irányba vittük el.
Mi a gyermekeket és a gyermekotthonokat szeretnénk támogatni. Úgy gondoljuk, sokan használják a „támogassuk a gyerekeket” szlogent mint figyelemfelkeltés, azonban nagyon kevesen jutnak el odáig, hogy ténylegesen eljuttassák a támogatást.
Szeretnénk szembemenni ezzel a trenddel, és minél többet, minél gyakrabban adományozni.  Ez volt az alapvető célkitűzése a csapatnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hol tart jelenleg a projekt?
Hogy hol tartunk, az egy érdekes kérdés. Egy eléggé viszontagságos környezetben indultunk el.
Úgy nézett ki, hogy január első napjaiban jutottunk el a tesztfázisig. Ez azt jelenti, hogy miután elkészül a token, nagyon sok automata bot és robot ad le rá vételi megbízást. Automatikusan befektetnek pár dollárral, majd ha az ár kilő, akkor kiugranak, így károsítva a tokent.
Ez nyilván teljesen legális, de a stabil modelleknek ártanak vele. A lényeg, hogy a tokenek indulása úgy néz ki, hogy a tesztfázisban szépen elindul a token, és olyan két hét után a botok elengedik arra hivatkozva, hogy nincs nagy mozgás körülötte, ezért nem is éri meg befektetni.
A mi befektetőink annyira szemfülesek voltak, hogy az első napon már egymillió dolláros market cap gyűlt össze. A hirtelen berobbanás miatt nem volt lehetőségünk arra, hogy tesztfázist futtassunk. Ennek nyilván egyik oldalon nagyon örültünk, mert ez egy remek visszajelzés, hogy van keresnivalónk a piacon.
Másrészt viszont ezáltal sok ilyen bot és holder érkezett már az elején, aminek azóta is isszuk a levét. Aki akkor beszállt, az ahhoz képest elég nagy hasznot tudott realizálni.
Ennek van nyoma jelenleg a csárton, de töretlenül megyünk előre. Tisztában voltunk vele, hogy már novemberben megkezdődött egy medvepiaci jelenség a kriptotérben.
Mi azonban úgy voltunk vele, hogy mindenképp el szeretnénk indítani a tokenünket, mert ha már egy minimális forgalmat generálunk vele, amit charity vonalon vissza is tudunk adni a közösségnek, akkor már megérte.
És ahogy említettem, olyan szerencsésen indultunk, hogy a Cseppkő Gyermekotthon támogatására már elegendő összeg gyűlt össze. Jelenleg körülbelül 150-200 ezer dolláros marketcap között ingadozunk. Ez az egymilliós market caphez képest nagy esés, de reális: szépen megyünk előre, fokozatosan jövünk ki új bejelentésekkel.
Eközben kacsingatunk a nemzetközi piacra, és sok olyan fejlesztés is a tarsolyban van, amelyektől nagy áttörést várunk.
Szóval itt tartunk most: megvoltak az első nagy kiszállók, a kiugrók, akik egy kicsit levitték a csártot, de a csapat lelkesedése töretlen, és folyamatosan dolgozunk a háttérben.
Említetted, miszerint az egyik fő célotok a gyermekotthonok támogatása. Ha jók az értesüléseim, akkor ezt oly módon is szeretnétek elérni, hogy az árva gyermekek rajzait NFT formájában egy marketplace-en keresztül értékesítitek. Hogyan kapcsolódik ehhez a Baby Vizsla Inu token, és mitől várjátok a fő bevételi forrást, inkább az NFT-ktől vagy a tokenbefektetőktől?
Is-is. Az NFT nyilván egy jó lehetőség, marketingértéke van, és azoknak a befektetőknek is megfelel, akik az NFT-k felé kacsingatnak.
Gondoljunk csak bele, hogy ha egy olyan gyermeknek a rajzát vásárolják meg, aki a későbbiekben az új Steve Jobs lesz vagy az új Jezz Bezos. Nekik egy gyerekkori NFT-jük csillagászati értékű lehet, de nyilván az elején még senki nem tudja, hogy melyik mennyit ér.
Ettől függetlenül folyamatosan szélesítjük a pilléreket, ami a tokent illeti. Van egy edukációs jelleggel futó podcastünk is, ami a 4. vagy 5. résznél jár, már egy vendégszereplő is volt benne.
Az NFT-kkel nem csupán a támogatások révén, de a magával az edukációval és a mindennapi jelenléttel is szeretnénk a közösség pártjára állni.
Szeretnénk, ha minél többen megértenék, hogy mi ez a kriptó dolog. Mindezek mellett fő célunk az adományozás. A Cseppkő Gyermekotthonba 300.000 forintos csomagot tudtunk eljuttatni.
Összeírták, mire van szükségük, és amit csak tudtunk, összegyűjtöttük: hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, porszívó – ami a lehetőségünkből kitellett, összeszedtünk a számukra.
A Cseppkő Gyermekotthonban február végén jártatok, és ez volt az első adományozásotok. A projekt kapcsán már több gyermekotthonnal is felvettétek a kapcsolatot? Hogyan állnak ők ezekhez a témákhoz, hogyan magyarázzátok el nekik, hogy a kriptopénzeken keresztül támogatjátok őket, vagy hogy egyáltalán mi az az NFT?
Több gyermekotthonnal is felvettük a kapcsolatot, vegyes volt a fogadtatás. Mi mindenképpen elsősorban tárgyi eszközök révén szeretnénk támogatást nyújtani.
Több gyermekotthon ezt nem preferálja, inkább a pénzben történő átutalást részesítik előnyben. Ezért aztán azon gyermekotthonok felé nyitunk elsősorban – miközben a többiekkel is tartjuk a kapcsolatot –, akik ezt a fajta támogatást is preferálják.
Azért is esett a választásunk a Cseppkő Gyermekotthonra, mert ők egy átfogó gyermekotthon-közösség. Több száz gyermekkel foglalkoznak napi szinten, és ha jól tudom, akkor a közeli régiókban is nagyon elismertek, régiós vezetőnek számítanak.
Számos olyan érdekeltségük van, ami a többi gyermekotthontól merően eltér. Most fogunk velük tárgyalni a következő támogatási csomagról, jelenleg pedig már a tényleges jogi kivitelezés zajlik az NFT-k kapcsán.
Mégiscsak egy kiskorú műveiről van szó, így biztosítani kell, hogy ne ütközzünk semmilyen jogi akadályba.
Személy szerint ezt a piacteret várom a leginkább, de ahogy mondod, rengeteg akadály áll még előttetek. Ennek ellenére tudsz-e valamilyen becslést adni arról, hogy mikorra várható az NFT marketplace a megjelenése?
Attól függ, hogy a fejlesztések hogyan zajlanak. Május környékén már szeretnénk tesztfázisba lépni. A roadmap alapján nyár elejére tervezünk még egy nagyobb tőzsdére történő listázást.
A CMC gyűjtőoldalra és az IndoEx tőzsdére már sikerült kikerülnünk és aktiválni magunkat. A következő tőzsdei bevezetést június környékére tervezzük, meglátjuk, hogy ez hogyan alakul.
A háborús helyzet nyilván nem segít a kriptoközösségnek, így aztán nekünk sem. Most hatalmas vásárlási kedv van, ettől függetlenül a céljaink stabilak, igyekszünk tartani ezeket.
Az NFT azért is remek lehetőség, mert gyermekotthonok nem csak itthon vannak. Segítségükkel be tudunk lépni a nemzetközi piacra, ahol jóval nagyobb közösségeket tudunk megérinteni.
Robbanásszerű értékesítési és felvásárlási kedv jöhet ezáltal, hiszen a célunk nemes, és ha látják az emberek, hogy nemcsak a Cseppkő Gyermekotthonban élő gyermekek művei vásárolhatók meg, hanem például egy Nigériában vagy egy Romániában vagy Franciaországban élő gyermek művei is bekerülhetnek egy világszintű rajzpályázatba – akkor ott már kezd kicsit érdekessé válni a történet.
Eléggé nagy ebben a lehetőség, és igyekszünk minél több olyan lábat kiépíteni, ami a token stabilitását adja majd. Meglátjuk, hogy melyik fog igazán alapként szolgálni a jövőben.
Mit gondolsz, mekkora jelenleg a közösségetek száma, és ennek mekkora hányadát teszik ki a magyarországiak és a külföldiek?
Az inkubátor projekt hozománya, hogy jelenleg a holdereink 60-65%-a magyar, a nagyobb holdereink viszont lehet, hogy 70-75%-ban magyar nemzetiségűek.
Ez nyilván annak köszönhető, hogy az egyik – ha nem a – legnagyobb magyar token, a HVI szárnyai alatt indultunk el, és aki HVI holder volt, az egyszerre több csatornán is értesülhetett a Baby Vizsla elindulásáról, és hogy a Baby Vizsla kötődik a HVI-hez.
Ez biztonságot is ad, hiszen a HVI már egy ideje jelen van és több mint 40.000-es holderszámmal rendelkezik. Ez sokaknak kellő biztosíték, hogy nem egy scam projektről van szó.
Jelenleg tehát inkább a magyar közösség alkotja a befektetői bázist. Ezért várjuk azt, hogy a nemzetközi piac felé történő nyitást követően lesz még előttünk tér, hogy elinduljunk a hold felé (kriptonyelven fogalmazva).
A névválasztás kapcsán: nyilván a Hungarian Vizsla Inu alatt indultatok el, így nem meglepő, ha a nevetek is egybecseng. Viszont nincs-e bennetek olyan félelem, hogy első ránézésre összemosnak benneteket a shiba inuval? Vagy hogy azt feltételezhetik, hogy a shiba inu hájpját akarjátok meglovagolni, ami által az ő alakulásuk rátok is hatással lehet?
Őszintén, nincs ilyen félelmünk, sőt ez egy tervezett névválasztás volt. Megnéztük, hogy milyen keresőszavak futnak a legjobban a CMC-n, és a „baby” és az „inu” szavacskák a top keresőszavak között voltak. A Vizslával kiegészítve így alakult ki a Baby Vizsla Inu.
Hogy milyen projekttel hogyan mosnak össze: nos, félni lehet, de azért ha a shiba inuval jelenleg összemosnak, abból csak profitálni tudunk. Feljönnek az oldalra, elolvassák, miről szól a projekt, átböngészik célkitűzéseket, megnézik a roadmapet: Látszik, hogy egy teljesen egyedi projekt vagyunk, még a HVI-vel sem kötnek össze minket.
Annak pedig „örülünk”, ha egy nagy projektből lecsapódó keresés eredményeként jutnak el hozzánk.
A célunk az, hogy minél nagyobb aktivitás és holderszám legyen, és hogy annak függvényében, hogy mennyit tettünk le az asztalra, a kezdeti holderek elkísérjenek bennünket azon az úton, ami lehetőséget ad arra, hogy valóban olyan szinten adományozzunk, hogy megváltoztassuk a gyerkőcök életét.
Ez nem csak minket, de a holdereket is büszkeséggel fogja eltölteni, hiszen nekik lehetőségük van arra, hogy realizáljanak, profitáljanak, és mindemellett támogassanak, hogy segíthessünk szilárd alapot teremteni a gyermekeknek.

Mit üzennél azoknak, akik a Baby Vizsla Inuba terveznek fektetni, de ódzkodnak tőle vagy félelmeik vannak?
Iratkozzanak fel a csatornáinkra, aktív Telegram-csoportunk van, fent vagyunk Facebookon, Instagramon, Twitteren.
Minden héten új jelentéseket teszünk közé, minden hétfőn bejelentjük, hogy min dolgozunk éppen. Ha nagy bejelentés van, akkor pedig nyilván részletezzük is.
A Telegram-csoportjaink magyar és angol nyelven is elérhetőek, és több külföldi nyelvű csoport is készül (például német). A csoportunk aktív és folyamatosan megválaszolásra kerülnek a kérdések.
Ezzel arra szeretnék utalni, hogy folyamatosan elérhetőek vagyunk, nincs mitől félni. Az aktivitásnak köszönhetően remélhetőleg a holderek kedve és befektetési céljai találkoznak azzal, amit mi képviselünk.
Már most jönnek azok a visszajelzések, ami büszkeséggel tölti el azokat a holdereket, akik velünk vannak a kezdetektől. Remélhetőleg pozitív visszacsatolásokat kapunk a Cseppkő Gyermekotthon kapcsán is.
Igazából a jelenlegi szituáció világviszonylatban nem túl rózsás, de itt vagyunk, dolgozunk, cselekszünk – tartsatok velünk, és a profit mellett segítsünk minél több gyerkőcnek, hogy elérhessék céljaikat és kiteljesedhessenek.
Weboldal: www.babyvizsla.com
Facebook: https://www.facebook.com/babyvizsla/
Twitter: https://twitter.com/BabyVizsla
Instagram: https://www.instagram.com/babyvizslainu/
Telegram: https://t.me/babyvizslainu

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Kiadatás várhat a Binance szökött tisztviselőjére

A Binance vezetőjét, aki állítólag Nigériában szökött meg a fogva tartásból, a hónap végéig várhatóan kiadják Nigéria számára. Egy kenyai nyomozó úgy véli, hogy Anjarwalla...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!