Napi tőzsdemustra 12.11

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 12.11

Címkézve: , , , , ,

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #18390

   BTC, ismét kimaradt egy nap, ennek ellenére nem maradtunk le semmiről, ugyanis amire vártunk, az egy elég lassú folyamat végén, tegnap késő délután ért célba. Tehát a harmonikus minta kifutására vártunk, viszont a hétfői körképben még az 1.13-as C hullám zárás is bizonytalan volt, de mint látjuk egy hirtelen felszúrással sikerült megoldani.
   Ahogy a lila lefelé forduló nyíl is mutatja, a minta tekintetében egy max 0.61-es szintet elérő korrekciót kellene lássunk! Erre a korrekciós várakozásra, egy kis kockázatú long pozícióval is válaszolhatnánk, viszont amiért ezt mégsem tesszük meg, az a longs oldali pozíciófelhalmozás! Ez lassan a 39k-s magasságot súrolja, de lehet hogy csak egy megbízásokkal teli délibáb, ezért is érdemes óvatosan értelmezni.Szóval az órás mozgástól nagyjából 7,4k környékére felnézést várnánk, viszont ahogy látjuk, éjjel volt egy határozott fordulat, ami a korrekciós elvárások teljesítése nélkül megindíthatja 7k alá az árat!
   Nagyjából 7,050$ magasságában érhetjük el a napos lila emelkedő trendvonalat, ezen november 25.-én egyszer már átszaladtunk, viszont a zöld színnel kiemelt, főleg napos idősíkon jelentőséggel bíró háromszög támaszának megerősítése, igényelné a 6,7k környéki leszaladást, ahol bíznánk a longs oldali vételi megbízások aktivizálódásában.
   Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a szeptemberi Bakkt indulás óta, nagy dolgok határidős támogatás nélkül nem történnek és mivel a Bakkt volume 5k fölé tette a megugrandó lécet, nagyjából e körüli aktivitás vagy ezt meghaladó hirtelen növekedés tudna a longs oldalon is hatékonyan besegíteni, de itt is annak örülnénk a legjobban, ha nem egy hirtelen, több ezer dolláros kiugrás, hanem egy határozott tempójú árnövekedés venné kezdetét!

   Bitcoin Futures charton láthatunk egy méretes harmonikus mintát, ami ha a poloniex chartra felvázolt elképzelésnek megfelelően csökkenő irányba folytatódik, akkor a C hullámot 6,7k környékén hozzásegítjük egy olyan záráshoz, ami a minta alapján egy pozitív 3k-s folytatási igénnyel tudna bejelentkezni! Viszont ha már itt is egy mintára alapozzuk a folytatást, akkor a C hullám 1.13;1.41 fibo szintekre is leszaladhat, amit alátámaszthat a poloniex napos chart 5,5k környéki támasz zónájába visszanézési lehetőség!
   Mivel 19.-e a határidős havi zárás, eddig az időpontig nem számítok jelentősebb pozitív elmozdulásra, sőt még a januári után sem, ami a longs oldali robbanás közeli állapotot megnézve nagyon sok idő, de azzal se számoltunk, hogy a november végi határozott emelkedést követően, december lehűti a kedélyeket, majd beszorulunk egy 700$-os oldalazó sávba.
   Tehát ha nagyon belehúzunk, az C hullám pénteki zárás előtt lezárható, viszont hogy ne okozzon gondot egy esetleges hétvégi nyitott rés, talán az a legjobb, ha ezt a C hullámot péntekig mégsem sikerül lezárni!

   4 órás idősík 24-es ciklusát pénteken kellene zárjuk, ami sajnos nem a legjobb folytatási előjel, mivel ahogy a lila vonalak kirajzolják egy háromszögben mozgunk és ez egy negatív trendben nem a legjobb előjel. A zöld görbét kitöltő várakozások ismét kudarcot vallanak, de egy oldalazással még mindig jobban járunk, mint egy hirtelen 6k-t megcélozva folytatnánk! Mivel a határidős havi zárás 19.-e, ezért megoldást a 25-ös ciklus féltávjánál várnék, ahol eldőlhet milyen színű lesz a karácsony!

   Napos: a 7.-ei zöld háromszög ellenállásának megközelítése utáni fordulatból arra következtetek, hogy mivel sikertelen volt az átlépési kísérlet, nincs más hátra mint lefelé. Ezt a lefelé mozgást az órás kisebb lehetőségek is erősítik, egyelőre 6,7k környékére, de reméljük nem csak egyelőre, hanem véglegesen, ezzel két legyet ütve egy csapásra! Tehát a kék harmonikus minta C hullámát zárhatnánk, illetve a zöld háromszög támasza is kapna egy megerősítést, ami igaz még nem garancia a kék minta 10k-s sikerére, de még mindig jobb, mint egy a felrajzolthoz képesti kisebb háromszög, konkrét fordított árbóc lehetőséggel. A háromszöget félbeszeli az emelkedő trendvonal, ezt 7,050$ környékén már a mai napon elérhetnénk, viszont ha ezt nem követi egy hirtelen, a zöld háromszög ellenállását elérő vagy azt átlépő pozitív folytatás, akkor ez egy gyengécske, a csökkenő irányú mozgás megfogó próbálkozás. Viszont ezzel annyira elhúznánk az időt, amivel kedveznénk a zöld háromszögben elnyújtott mozgásnak, de a kék minta C zárása egy olyan bizonytalan szintre kerülne, ami a D hullám várakozásai tekintetében gyengítené a pozitív lehetőséget vagy újratervezésre van szépség, tehát parkolópályára tehetnénk a pozitív várakozásainkat, amit 6,3-5,7k környékén vehetnénk újra elő!


   SPX órás mozgása 3,150$-os magasságban dupla tető lehetőséget kezd kiépíteni, viszont ezen akár már a mai réssel nyitással is átugorhat, de mivel egy múlt hét csütörtöki rés még mindig nyitott, inkább azzal számolnék, hogy a nyitást követően visszanézünk 3,100$ környékére. Az a gond, hogy a Bitcoin pozitívan csak egy spx 5%-os, tehát 3k környéki visszaesés esetén tudna pozitívan reagálni, kisebb 1-2%-os elmozdulásokra inkább az együttmozgás a jellemző, legalábbis ezt láthatjuk visszamenőleg.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal február 18.-án járt utoljára ebben a magasságban, akkor egy brutális visszaesés következett, amire azonnal nem reagált negatívan az ár, köszönhetően a shorts oldali enyhébb, de hasonlóan határozott visszaesésnek. Jelen esetben, a viharvert shorts oldalra nem számíthatunk, max egy esetleges zuhanás mértékét megnövelve, tehát ha valami baki vagy direkt árbedöntő akció következtében kiesne néhány ezer pozíció longs oldalon, annak az ár is ezres méretekben inná meg a levét! Az mindenképp egy pozitívum, hogy miközben itt longs oldalon óriási sziklafalak építünk, eközben az ár lassan, de csökkenő irányba csordogál. Tehát elég nyilvánvaló hogy itt a vételi megbízások lejjebb kerülhetnek élesítésre, viszont mennyivel lejjebb az jó kérdés. Lényeg hogy ebből a longs oldali sziklafalból arra következtethetünk, meglehet a támogatottsága egy jelentősebb pozitív folytatásnak.
   Shorts oldalon ismét visszapottyantunk 8k környékéről, ez nem túl pozitív a maciktól, de mivel a sötétben tapogatózunk ne becsüljük le ezt a helyzetet sem! Nekem ez a visszafordulás egy megerősít abban a gondolatban, hogy a bakktnak köszönhető határidős short lehetőségek, kihúzták ezen oldal méregfogát! Tehát azon bálnák, akik idáig vagy Bitcoin készleteik csökkentésével(dollárra, stb. váltva), esetleg a váltókon történő tőkeáttételes eladásokkal próbálkoztak, ők nagy részben elhagyhatták ezeket a platformokat, ami megmagyarázná, a jelen árcsökkenés ellenére, miért nincs 30k közelében a shots oldali pozíciószám.

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: a mögöttünk hagyott hetes gyertya, attól függetlenül hogy az alsó és felső szintje között 700$ az eltérés, nyugodtan sorolható a semmi kategóriájába! Csodálkozásnak azonban nincs itt helye, mivel ha konkrét long irányú szándékaink lettek volna, akkor a múlt heti gyertyával 8,5k magasságában próbálkoztunk volna az előző heti gyertya minél hatékonyabb betartásával! Ahogy már múlt héten is említettem, a piros színnel felvázolt harmonikus minta B hullámának 6-5,5k-s visszanézésre lenne szüksége, ezen küldetés sikeréhez tökéletesen hozzájárulhat a múlt heti gyertya, de szívesen elengedjük ezt a gyerekcipőben járó elképzelést. A napos idősíknál felvázolt max néhány hónapra előretekintő elképzelések tekintetében se lehetünk biztosak, tehát pozitív értelemben hetekre előre tervezni egyenlő az öngyilkossággal, negatív irányt eltalálni már sokkal könnyebb, ebben nagy segítség az utóbbi fél év negatív trendje, de főleg az utóbbi két hét gyertyái!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.