Napi tőzsdemustra 12.09

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 12.09

Címkézve: , , , , ,

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #18335

   BTC, longs oldal hiába van az egekben, érdemi ráhatást nem tudnak gyakorolni az árra! Órás idősík füles csésze lehetősége, lassan kezd elúszni vagy legalábbis a végső határokig elmenni. Ha egy erős lehetőségről beszélnénk, az már a múlt hét szerdai kiugrást követően vagy legkésőbb pénteken a vállvonal átszakításával konkrétan jelezte volna szándékait.
   Az utolsó rózsaszín harmonikus minta lehetőséget megelőzően, egy 8k-ra felnéző ígéretes lehetőségben gondolkodtunk még szombaton, ez a lehetőség még mindig nyitott, viszont az időhúzásnak köszönhetően beékelődött egy újabb minta, ez még a C hullám tekintetében is bizonytalan, de ha 7,2k környékén kifut, akkor a szombati minta C hullámát célra vezetné és lehetőséget kapna a D hullám 7,6k környéki vállvonal átszakítását követően 8k-s célbaérkezésre!Ugorjunk egy nagyobbat, méghozzá a háttérben húzódó zöld háromszöget kibontva! Viszont ennek részleteit nem itt fogom kibontani, hanem majd a napos körbejárásnál, de ha ehhez alkalmazkodik a következő hetek mozgása, akkor ha most a rózsaszín minta C hullámával felkapaszkodnánk ismét a csésze alakzat vállvonalára, majd a D hullámmal folytatjuk csökkenő irányba, annak célja nem csak a mintához szükséges 7,2k, hanem a zöld háromszög nagyjából 6,7k környéki támasz érintése, pontosabban támaszának megerősítése.
   Tehát a jelenleg 7k magasságában elérhető napos emelkedő trendvonal ismét átszakításra kerülne, ami a nov.25.-ei hasonló akció után, komoly lehetőséget adna jelentősebb csökkenő irányú folytatásra!

   Bitcoin futures chart pénteki zárószintjéhez képest, kicsit feljebb nyitottunk és ha a jelen órák mozgását megnézzük, az itt kialakított kisebb rést már sikerült eltüntetni, viszont ezzel semmit sem oldottunk meg csak járt az idő.
   A 2 héttel ezelőtti rést, mivel csak egy felszúrással próbáltuk bezárni, ezért ez még egy bizonytalan küldetés teljesítés, amit talán a most hétvégi rés gyors eltüntetését követően, határozott 7,805$-os szint fölé zárással is konkretizáljuk!
   Mivel az itteni ár némi eltérést mutat a poloniex árhoz képest, az a feltételezés, hogy itt lenne egy 7,805$-os szint elérési igény, illetve poloniex charton 7,650$ környéki vállvonal elérési elvárás, ami a mintához is igazodva, de 50$-ral átlépve a vállvonalon, összetudná hangolni úgy a két különböző árszinten mozgó chartot, hogy az a végén mindenkinek jó legyen.

   4 órás idősík 23-as ciklusától többet vártunk mint egy oldalazás, viszont ha hihetünk az órás idősík csésze alakzatát lezáró lila csatornában követett korrekciós mozgásnak, akkor a 24-es ciklusban bepótolhatnánk az elmaradást. Az viszont nem néz ki jól, hogy a napos emelkedő trendvonal, illetve az órás csésze vállvonala egy háromszöget kezd kirajzolni, tehát ha a következő ciklus csak egy oldalazásra lesz képes, akkor december 10-13. magasságában nem a legjobban alakulhatnak a dolgok!

   Napos tekintetben, ha csak az utóbbi 6 hónap mozgását nézzük, akkor egyértelmű csökkenő trendről beszélhetünk, de érdemesebb sokkal nagyobb kitekintésben hozzáállni ehhez a csökkenő trendhez, mert ha így nézzük a dolgokat, akkor a charton látható lila emelkedő trendvonal áttöréséve még csak incselkedünk, viszont ha most elengedjük a történetet, akkor nem csak az utóbbi 6 hónap, hanem 1 éves időtávban is konkrét csökkenő trendről beszélhetünk! Tehát ha konkrétan átszakad az emelkedő trendvonal, akkor a chartra felvázolt kék méretes téglalapot kitöltve, nem csak az 5,5k környéki támasz zónába, de 4,3k környékére is folytatódhat a történet.
   Az órás idősíkon már emlegetett zöld háromszög, napos nézetben már teljes valójában látszik, aminek lényege, tulajdonképpen a tavaly év végi, illetve az idén év eleji mozgás másolásával történő megoldáskeresés! Ha ezen háromszögben mozgás alapján várunk megoldást, akkor ahogy azt már az órás kitekintésnél is írtam, az ellenállás elérését követően támaszra visszanézéssel kellene folytassuk! Majd ahogy az ilyen háromszögeknél szokásos, elmenve a végletekig jöhetne egy határozott elmozdulást eredményező megoldás!


   Ha a trendirányt megnézzük, akkor ebből a háromszögből egyértelmű csökkenő irányú folytatást kellene várjunk, viszont ha már ez egy múltbéli példa, ahol ellentétesen a trend iránnyal, tökéletes kiugrást követő egy még tökéletesebb vissza-tesztel folytatva, végül kikötöttünk a júniusi 14k-s csúcsban.
   Itt az év eleji példa https://www.tradingview.com/x/yzbF8bq7/ ahol fekete görbével jelöltem, azt a mozgást, ami habár most eltérítene minket ezen háromszög követésétől, de nagy valószínűséggel egy ilyen pár napos hirtelen csökkenő mozgással folytathatjuk napokon, esetleg heteken belül! De ez most nem is lényeges, mivel így vagy úgy, de nagyon valószínűséggel visszanézünk a háromszög támaszára, lényeg ott van, amit a február 18.-ai határozott kilépés és a február 24.-ei határozott vissza-teszt mutat.
   2018 február-március között láthatunk egy szenvedők időszakot, viszont ha a hasonlatokról beszélünk, akkor attól függően, hogy a jelen “háromszögből” mikor próbálunk hasonló határozottsággal kilépni, esetleg vissza-tesztelni, január-február közötti időszakban számítanék hasonlóan elhúzódó bizonytalanságra.
   Volume oszlopok eléggé zizegős állapotban vannak, hasonlóan mint az imént említett év eleji példánál. A szeptemberi Bakkt indulást követő intenzitás, látványosan eltér a megelőző júliusi-augusztusi csendes időszaktól, viszont a háromszögben mozgás megerősítéséhez csendes időszakra van szükség!
   Essen szó a kék harmonikus mintáról is, aminek nagy szerepe lehet a háromszög támaszára visszanéző mozgásban, ugyanis a támaszon záródhat konkrétan a C hullám, de megfordítva a szerepeket és a zöld háromszög sikerében bízva várjuk a pozitív fordulatot, akkor a kék minta kifutására január végéig is várhatunk és ennél a pontnál sántíthat valamelyik elképzelés. Sántíthat abból a szempontból, hogy a zöld háromszögnek nyugodt, a történetet kihegyező folytatásra van szüksége, eltérően a kék minta intenzívebb emelkedő mozgási igényétől!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: ismét hetes nézet, mivel ez mutatja konkrétan azt a mögöttünk hagyott brutálisan megpumpált heteket, amely kizárólag megbízásokat takarhatnak, tehát alkalmasak manipulációra. Ezt az aktivitást megnézve, a mezei Bitcoinra vágyok magabiztosan nyomhatják meg a BUY gombot, viszont akik közel vannak a tűzhöz, esetleg saját magunknak állítottak elő egy ilyen másokat megtévesztő helyzetet, nekik csupán arra van szükségük hogy ezeket a megbízásokat visszavonják és a tervet beteljesítve bedöntsék az árat! Tehát érdemes lesz arra figyelni, ha ezen pozíciószám jelentősen lecsökken, miközben a shorts oldali pozíciószámok jelentős növekedésnek indulnak, azonban a határidős lehetőségeknek köszönhetően már a shorts oldalra sincs szükség, elegendő a csökkenő irányú határidős spekuláció!
   Shorts oldalon látható mozgás pedig tökéletesen alátámasztja az imént már említett feltételezést, tehát a Bitcoin bálnák, a készleteik csökkentése nélkül tudják negatív irányba befolyásolni az árat! Viszont ez a longs oldali nyugodtnak látszó chill állapot, a még aktív de alvó vulkán erejének figyelembevételével kezelendő és ha valóban átváltunk negatív trendre, biztosak lehetünk benne, hogy nem a 6k, hanem a 30-40k lesz a mérvadó!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: a mögöttünk hagyott hetes gyertya, attól függetlenül hogy az alsó és felső szintje között 700$ az eltérés, nyugodtan sorolható a semmi kategóriájába! Csodálkozásnak azonban nincs itt helye, mivel ha konkrét long irányú szándékaink lettek volna, akkor a múlt heti gyertyával 8,5k magasságában próbálkoztunk volna az előző heti gyertya minél hatékonyabb betartásával! Ahogy már múlt héten is említettem, a piros színnel felvázolt harmonikus minta B hullámának 6-5,5k-s visszanézésre lenne szüksége, ezen küldetés sikeréhez tökéletesen hozzájárulhat a múlt heti gyertya, de szívesen elengedjük ezt a gyerekcipőben járó elképzelést. A napos idősíknál felvázolt max néhány hónapra előretekintő elképzelések tekintetében se lehetünk biztosak, tehát pozitív értelemben hetekre előre tervezni egyenlő az öngyilkossággal, negatív irányt eltalálni már sokkal könnyebb, ebben nagy segítség az utóbbi fél év negatív trendje, de főleg az utóbbi két hét gyertyái!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.