Napi tőzsdemustra 12.07

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 12.07

Címkézve: , , , , ,

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #18299

   BTC, elképzelhető hogy a 04.-ei vállvonalra felugrás az egész füles csésze lehetőséget szétverte, de még vannak itt apróbb kapaszkodok, például az utolsó zöld harmonikus minta, illetve vannak sokkal nagyobb kiugrásra utaló előjelek is, amelyeket könnyű rossz irányba fordítani, remélhetőleg nem ez lesz a karácsonyi ajándék, hanem minimum a füles csésze!
   A csésze fülében mozgás, egyelőre még tartja a felfelé irányuló parabolikus ívet, viszont az általam felvázolt minta C hulláma ebbe bele is ronthat. Ennek a harmonikus mintának B hulláma sokadjára módosult és a jelen állás szerint fibo 0.88 ameddig még nyújtózkodhat, afölött értelmezhetetlenné válik a minta! Jelenleg alatta vagyunk ennek a 7,670$ környéki szintnek, de már felette a minimum 0.38 elvárásnak, tehát a 7,612$-os szintre történő felszúrást követően csökkenő irányba is folytathatjuk, ami a minimum 7,400$-os szintre visszanézést követően vághatna bele a D hullámba, szintén egy minimum 7,900$-os célszinttel.Térjünk vissza a szabályos formához, ami a chartra némi kiegészítéssel fel is van vázolva, viszont a kiegészítés sem bonyolult, csupán a maximum nyújtózkodási lehetőségek kerültek megjelenítésre. Csökkenő irányba, attól függően a B hullám hol záródik 7,2k lehet a maximum! Felfelé pedig 8,1k, ami azért jobb mint a minimum 7,9k, mivel itt már az is fontos, hogy a csésze alakzat vállvonala, egy a méretéhez képest kicsi 300$-os vagy egy határozottabbnak tűnő 500$-os vissza-tesztet kap! Tehát ahhoz hogy a vissza-teszt kerek legyen és hatékony, a minta D hullámának 8,1k-ra nyújtózkodására van szükség, különben a folytatásban nem várt, de az esetek többségében megszokott minimum 0.38 korrekciós elvárásnak, csak a vállvonal alá benézéssel lehet eleget tenni!

   Bitcoin futures charton látható mozgásnak, nem biztos hogy tetszeni fog ez a poloniex chartra felvázolt harmonikus minta elképzelés. A problémát attól függően lehet fokozni, hogy a minta kifutása, illetve annak korrekciós lefolyása mennyi időt vesz igénybe! Ha a minta alakítgatásával, illetve annak célba érkezésével megvárjuk a vasárnap késő estét, esetleg a hétfői nyitást, akkor ismét egy 4-500$-os résszel találjuk magunkat szembe, ennek már ismerjük a folytatásra gyakorolt árvisszafogó hatását.
   Továbbra is maradva a poloniex mintánál, ha alkalmazkodni szeretnénk a péntek esti zárószinthez, akkor a minta D hullámának 1.27-es zárásával kellene számoljunk, illetve azzal hogy durván 150$ mélyen benézünk a vállvonal alá. Viszont még ezzel a 150$-ral sem lenne probléma, ha az egy nagyobb leszúrással készítené elő a pozitív folytatás lehetőségét!
   És akit zavarnak ezek a minták, azok ettől függetlenül is nézhetik a mozgást, drukkolva a vállvonalat egyértelműen átszakító mozgásnak, illetve az azt követő hatékony vissza-tesztnek, de a lényeg akkor is ugyanaz, a következő heti nyitás, legyen minél közelebb a pénteki zárószinthez!

   4 órás idősík 23-as ciklusától többet vártunk mint egy oldalazás, viszont ha hihetünk az órás idősík csésze alakzatát lezáró lila csatornában követett korrekciós mozgásnak, akkor a 24-es ciklusban bepótolhatnánk az elmaradást. Az viszont nem néz ki jól, hogy a napos emelkedő trendvonal, illetve az órás csésze vállvonala egy háromszöget kezd kirajzolni, tehát ha a következő ciklus csak egy oldalazásra lesz képes, akkor december 10-13. magasságában nem a legjobban alakulhatnak a dolgok!

   Napos: az órás, talán túl bonyolult lehetőség körbejárásnak lehet egy nagy hátránya, méghozzá hogy sehova nem vezet. Azért nem vezet sehova, mert ha megnézzük a longs oldali brutálisan felpumpált pozícióhegyet és hogy ez mintha meg se történt volna, kettő dolgot feltételezhetünk! Vagy egy brutális bikacsapda van készülőben, ami még a havi határidős kötések lejárta előtt kifejti romboló hatását. Ezt valahogy úgy képzelhetjük el, hogy az órás csésze 1,400$-os intenzív kiugrását követően néhány nappal, ezt akár a kétszeresével is meghaladó bedöntéssel kerül visszaverésre.
   Szintén 19.-e előtt, csészét kihagyva a játékból, jöhetne ez a bedöntés, akár a jelenlegi szintről is, viszont ha ez a bedöntés kizárólag a határidős lehetőségek kihasználásával történik, amivel akár két legyet is üthetnek egy csapásra, például idő előtt kiugrasztják az árat, majd attól függően mennyi utas szál fel a vonatra, előrehozott tűzijáték is következhet, viszont ha elmaradnak az amúgy is bizonytalanságba fullasztott utasok, maradva az eredeti tervnél, jöhet a bedöntés, majd értelmet nyerhet a longs oldal vételi megbízásokkal felpumpált pozícióhegye!


   Ha megnézzük a VPVR indikátor jelzését, akkor ez a long oldali pozíciószám felhalmozás, ha a bika csapdát nézzük az egy elég közeli 8,2k-s magasságából már kiválthatná igazán romboló hatását! Azonban, mivel a longs oldali pozíciószámok vannak felpumpálva, nagy valószínűséggel a jelenlegi szinthez képesti alacsonyabb szintre beállított megbízásokról lehet szó! Tehát megállhat az a gondolat, hogy a jelenlegi, esetleg 8k környéki szintről megtörténik bedöntés, viszont ha ismét megnézzük a VPVR indikátor jelzéseit, akkor lehetnek itt szerencsevadászok 4k környéki várakozásokkal, illetve egy reálisabbnak tűnő 6,5k környéki várakozással, de az 5k környéki kis törpére is érdemes figyelni!
   Ha a napos idősíkra felvázolt utolsó harmonikus mintámból indulok ki, akkor 6,7k-s várakozásnak kellene megfelelni, viszont ha idevesszük az 5,5k környékén várakozó támasz zónát, amibe egy hasonló határozott mozdulattal tudnánk megérkezni, mint ahogy azt tettük 2017 november 12.-én, abból már lehetne egy eredményes folytatást kialakítani! https://www.tradingview.com/x/0skqpDnC/
   Facebook poszt alatt volt kérdés, hogy a tavalyi dec.5-15.-hőz hasonlóan, idén is decemberbe találjuk meg negatív trend alját? Elképzelhető, mivel ha megnézzük nov.25. tavalyhoz hasonlóan idén is lezárt egy meredek 3k-s hullámot, majd kisebb erősödés után tavaly 29.-én, idén 30.-án zártunk egy kisebb korrekciós erősödő hullámot, tehát ha maradunk ezen az úton, akkor elkerülhetetlen az 5.5k környékére történő visszalépés!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgás megérkezett a veszélyes zónába, azért veszélyes ez a zóna, mivel ez a nagy utazás ár szempontjából értékelhetetlen! Abban az esetben ha a jelenlegi ár súrolná 10k környékét, talán még a short gondolatával is eljátszhatnánk, de mivel nem tudjuk mi a szándék ezzel a pumpálással, érdemes óvatosnak lenni és habár szép haszon akasztható bármelyik irány lesz a befutó, semmi fundamentális oldalról érkező hír vagy esemény nem támasztja alá a pozitív várakozásokat, csak spekulációs szándékú folytatást lehet elképzelni. Ez a spekuláció elég egyértelműen csak short oldalon valósulhat meg, ennek a shortnak nagy valószínűséggel semmi köze a Bitcoin valós árához, különben a shorts oldali pozíciószámok bőven 30k környékén mozognának, csupán a határidős piacok megengedte lehetőségek kihasználásról lehet szó! És mivel az igazán nagy bálnák mindkét oldalon tudnak focizni, a short elképzeléseiknek, a longs oldali pozíciószámok felpumpálása kitűnő alapot tud biztosítani(és igen, ez egy nagyon átlátszó manipuláció!
   Shorts oldal, ha már benne leszünk a buliban nem szeretne kimaradni a jóból, utóhatásként nem kizárt a 20k környéki zónában történő felkapaszkodás, viszont ha valóban csak egy manipulációs szándékú akcióról lesz szó, akkor mivel a nagy bálnák nem válnak meg a Bitcoinjaiktól, ismét feltorlódik jó néhány fedezet nélküli pozíció, amelyeket az idén már láthatott nagytakarításokkal lehet hatékonyan helyretenni!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: ezt is kezdjük a szerencsére egyre rosszabbul kinéző harmonikus mintával, azért szerencsére, mivel már olyan mélyen vagyunk a B hullámmal, ha innen sikerül visszafordulni az már értelmezhetetlené teszi a minta további alakulását. Természetesen a mintát követve még alkoholt rosszul a dolog, például ha a B hullám, 5k alá visszanézve mutat egy 0.88-as visszafordulást!
   Bízzunk a kisebb idősíkok jelzéseinek megfelelő, jelenlegi szinteken kialakítandó fordulatban, ami nagy segítség lenne, az a már napos idősíkon is félig-meddig látható emelkedő háromszög tekintetében. Azonban mint látjuk ez a kisebb emelkedő háromszög lehetőség, egy nagy ugródeszka a kék színnel látható, ennél is nagyobb emelkedő háromszög lehetőségben! Viszont ennek a nagyobb háromszögnek a támaszát figyelembe véve, még a 6k-s visszanézést sem tudjuk kizárni, ami annyira összekuszálhatná a szálakat, hogy egy teljesen úgy gondolatmenet köré kellene felépíteni a további elképzeléseinket.
   A mögöttünk hagyott gyertyával, sajnos nem sikerült 8,5k környékére visszakapaszkodni és ezzel a pozitív lehetőségeknek lendületet adni. Az előttünk álló héten, 9k-ra kell tegyük azt a lécet, aminek elérésével, jobb esetben megugrásával, kaphatnánk egy olyan jelzést, hogy a pozitív várakozásainknak van alapja!


   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.