Napi tőzsdemustra 12.05

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 12.05

Címkézve: , , , , ,

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #18241

   BTC, 2 nappal ezelőtt még ott tartottunk, hogy az arany színű fej-vállból vártuk vissza 7,8k környékére az árat, a végeredmény egy 200$-os negatív pofon. Majd 7,1k környékéről kezdtünk észhez térni, ahol már a kék színű harmonikus mintával igyekeztünk szerencsét próbálni, de nem csak igyekeztünk, hanem tegnap 14:00 óra magasságában egy 500$-os kiugrásnak köszönhetően célba is jutottunk! Ezt azonban feketeleves követte, ugyanis a várt korrekció helyett megkaptuk ugyanazt a pofont csökkenő irányba. Tehát az utóbbi mutatványt elképzelhetjük egy jól végrehajtott magánakciónak, amibe már a 200$-os hirtelen visszarántásnak is szerepe lehetett, csak hát a vonatra kevesen szálltak fel.

   Ha nagyjából átszeretnénk látni a történetet, akkor ezek a kisebb le-fel mozgolódások lényegtelen információk, lényeget talán a felső enyhén csökkenő lila támasz és az alsó, a napos idősík emelkedő trendvonala közötti mozgás tartogatja! Viszont az alsót most vegyük ki a játékból, legalábbis órás tekintetben és koncentráljunk a felsőre! A felső támasz szerepe, hogy az alatta látható a két parabolikus szívnek adjon egy vállvonalat és az így kialakított füles csésze alakzatot egy 1,400$-os továbblépési lehetőséghez segítse! Ebbe a tegnapi 500$-os kiugrás igyekezett belerondítani, ha ennek a felszúrás részét kivesszük a játékból, még tartható a parabolikus forma, de egy jó figyelmeztetés long irányú gondolatok fékezésére.
   Tehát most ott tartunk, hogy várjuk az újabb 500$-os csomagot, de nem olyant mint az előző, hanem egy normálisan építkező hullámot. Annak érdekében hogy a csésze mélységével megegyező pozitív mozgással folytassuk, a vállvonalon nem ártana átszaladni, tehát az igazán hatékony folytatás, egy 8k-ról történő vállvonal vissza-teszt!

   Bitcoin futures charton egy kihagyott kitűnő lehetőséget láthatunk, ugyanis azzal a gondolattal nekifutva, hogy rést nem hagyunk nyitva, miért ne lehetne long irányba egy szép 7% hasznot megakasztani, viszont erőtlennek tűnt a reggeli próbálkozás, így felmerült az a gondolat hogy a rés probléma átcsúszik jövő hétre, tehát várjuk meg a hétvégét, ami ennél jobb beszálló lehetőséget is felkínálhat…
   Viszont ezzel a felszúrással sem végleges a megoldás, kell a konkrét jelen esetben 7,805$-os szint fölé zárás! A tegnapi 500$-os kiugrás, kizárólag a határidős ármozgatásnak köszönhető, ugyanis a longs oldal mindezt teljesen nyugodtan végignézte, pontosabban nem zavartatta magát a felfelé araszolgató egyenletes tempójú mozgásában.
   Tehát a múlt hétvégén kialakított rés, illetve hogy annak nem született gyors megoldásra, abban a megelőző harmadikos mintának is nagy szerepe lehet, ugyanis a korrekciós feltételeknek csak a 7,100$-os szint alá benézéssel tudott megfelelni!

   4 órás idősík 23-as ciklusától többet vártunk mint egy oldalazás, viszont ha hihetünk az órás idősík csésze alakzatát lezáró lila csatornában követett korrekciós mozgásnak, akkor a 24-es ciklusban bepótolhatnánk az elmaradást. Az viszont nem néz ki jól, hogy a napos emelkedő trendvonal, illetve az órás csésze váll vonala egy háromszöget kezd kirajzolni, tehát ha a következő ciklus csak egy oldalazásra lesz képes, akkor december 10-13. magasságában nem a legjobban alakulhatnak a dolgok!

   Napos: az a legnagyobb gáz, ha a hónapos mozgásnak, pontosabban egy a hónapos charton jól induló harmonikus mintához, a folytatásban is szeretnénk igazodni, akkor ez csak 5k környékére visszanézéssel tudjuk megtenni. Tehát nagyjából ugyanaz a helyzet hónapos szinten, mint az itt látható utolsó harmonikus mintánál, ami órás tekintetben szétvert jó néhány lehetőséget és még a jelenlegi csésze alakzatba is belerondíthat, ha a C hullámban megvalósul a 6,700$ környékére történő visszalépés.
   A sárga színnel látható 7,770$-os szint, még egy 2017 októberére visszamutató támasz, ami a jelen történésekből is kiveszi szerepét, gondolok itt a szeptember végi felülről megtámasztásra, illetve most alulról a B hullám zárására, amit 8,2k környékére vártunk. De mivel ezen 7,770$-os szint tekintetében, az utolsó mozzanat egy alulról kialakított vissza-teszt, ebből kiindulva nem túl pozitív a jövőkép, tehát ha a minta 6,7k-s maximum elvárásán túlszaladunk, akkor elképzelhető hogy nem csak a 6,180, de a 4,950$-os szint segítségére is szükségünk lesz!


   Piros csökkenő irányú parabolikus íven, a tegnapi történet átszúrt, talán jelezve ennek az ívnek fontosságát vagy az abban való részvételt, hogy a harmonikus minta C hullámát 6,7k-ra visszasegítse, de akkor sem bánkódunk, ha az órás lehetőségekhez igazodva, a csésze 1,400$-os elvárásainak megfelelően átszakítunk néhány gátat és ha már a 7,770$-os szint szóba került, akkor ezt felülről vissza-tesztelve ismét fontos tényezővé tesszük és habár a harmonikus minta sántítani fog, de a 10k környéki elvárásoknak sikerülhet megfelelni.
   Viszont ahogy az órás idősíknál is megemlítettem, ezek az apró mozzanatok csak részletkérdések, nagy kérdés mi lesz a kék zászló lehetőség sorsa, illetve a szürke színnel kiemelt emelkedő háromszög, a jelenlegi szintekről történő határozott fordulattal megkapja a lehetőséget vagy ez csak 5,5k környéki támasz zónába visszanézést követően lehet realitás!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldalán látható brutálisan emelkedő meredek hullámnak, brutálisan gyászos következménye is lehet, ugyanis ilyen mértékű pozíciószám növekedést, több ezer dolláros áremelkedésnek kellene követni, ennek azonban nyoma sincs. Tehát vagy arra várunk hogy kirobbanjon egy óriási rakéta, ami kitűnő karácsonyi ajándékot varázsolhat a fa alá, majd hónapokra meghatározhatja egy csökkenő irányú korrekciós mozgás sorsát, ezzel ismét sokakat parkolópályára helyezve és kitűnő lehetőséget adva a határidős shortolási vágyak kielégítésének. De jól is elsülhet a dolog, feltéve hogy ez a longs emelkedés valós szándékot tükröz, amit megelőz egy napos szinten is jelentőséggel bíró medvecsapda, ami még arra is alkalmas, hogy a határidős aktuális holnap kifutását megvárjuk, majd egy hosszú januári alapozást követően, ahogy idén év elején is láthattuk, nagymértékű kínai segítséggel belefoghatunk egy az ideinél vagy akár a 2017-esnél is pozitívabb végkimenetelű történetbe!
   Shorts oldal szerepét teljesen átvette a határidős lehetőség, ennek megfelelően a már valós bitcoinnal rendelkező nagyhalak, bálnák, nem válnak meg a későbbiek folyamán sokkal értékesebb és nagyobb haszonnal kecsegtető felhalmozott készleteiktől!
   Ezen 2 oldal tekintetében nekem csak egy dolog nem tiszta, ha a kereskedés legnagyobb része áttevődik a határidős piacokra, akkor pár régebbi és stabilabb crypto váltó kivételével jó néhány lehúzhatja a rolót, esetleg a nagyobbakkal összejátszva boríthatja azt az asztalt, amit már rég le kellett volna seperni, illetve az asztalhoz le sem ülni!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: ezt is kezdjük a szerencsére egyre rosszabbul kinéző harmonikus mintával, azért szerencsére, mivel már olyan mélyen vagyunk a B hullámmal, ha innen sikerül visszafordulni az már értelmezhetetlené teszi a minta további alakulását. Természetesen a mintát követve még alkoholt rosszul a dolog, például ha a B hullám, 5k alá visszanézve mutat egy 0.88-as visszafordulást!
   Bízzunk a kisebb idősíkok jelzéseinek megfelelő, jelenlegi szinteken kialakítandó fordulatban, ami nagy segítség lenne, az a már napos idősíkon is félig-meddig látható emelkedő háromszög tekintetében. Azonban mint látjuk ez a kisebb emelkedő háromszög lehetőség, egy nagy ugródeszka a kék színnel látható, ennél is nagyobb emelkedő háromszög lehetőségben! Viszont ennek a nagyobb háromszögnek a támaszát figyelembe véve, még a 6k-s visszanézést sem tudjuk kizárni, ami annyira összekuszálhatná a szálakat, hogy egy teljesen úgy gondolatmenet köré kellene felépíteni a további elképzeléseinket.
   A mögöttünk hagyott gyertyával, sajnos nem sikerült 8,5k környékére visszakapaszkodni és ezzel a pozitív lehetőségeknek lendületet adni. Az előttünk álló héten, 9k-ra kell tegyük azt a lécet, aminek elérésével, jobb esetben megugrásával, kaphatnánk egy olyan jelzést, hogy a pozitív várakozásainknak van alapja!


   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.