Napi tőzsdemustra 12.02

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 12.02

Címkézve: , , , , ,

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #18163
   Kriptoworld
   Adminisztrátor

   BTC, mindig részletezem, most is lehetne, de így is túl részletes lesz ha az egész körképet egybe nézzük, azt viszont nem kell részletezni, hogy a longs oldal kezd egy olyan magasságba érni, ahol már kötelező elvárás a több ezer dolláros felfelé elmozdulás!
   Itt órás nézetben, ha főként a lila színnel kiemelt füles csésze alakzatot vesszük alapul, akkor 1500$-os feljebblépést várhatnánk! Viszont az alakzat nem teljesen százas, ugyanis egy vízszintes váll vonallal kellene 8k magasságában zárni, de a péntek délutáni 7850$ környéki zárás ettől kicsit elmarad. Ennek a csészének, ha hihetünk. a jelen csökkenő mozgásnak füle is lesz, viszont ennek a lila csatornának kell még egy megerősítés! Ezt a megerősítést 7k környékén lehetne behúzni, tehát ismét visszatérnénk a napos idősík emelkedő trendvonalára, ami nem a legjobb hír, mivel sorrendben ez már a 4. érintés lenne!Múlt heti 1,300$-os pozitív mozgás után, a jelenlegi korrekcióval semmi problémánk nem lehet és ha megnézzük a fibo szinteket, ahogy láthatjuk 0.38 környékén megvolt a hétvégi visszafordulási esély, ezt egy harmonikus mintával is igyekeztünk követni, de sajnos a D hullámmal nem sikerül 7800 környékére visszakapaszkodni.
   Tehát a csésze füléhez tökéletesen passzol a péntek délután megkezdett csökkenő irányú araszolgatás, viszont ha a fibo szinteket kimaxolva 0.61 a célunk, akkor a kerek 7k-s szintén zárható a korrekció!
   Összefoglalva, ha mindent jól csinálunk, akkor 9k magasságában kelljen zárjunk, ezen órás lehetőségek figyelembevételével és kihasználásával!

   A Bitcoin futures pénteki zárása a kerek 7,800$-os szinten történt, erre a szintre vártuk volna vissza az árat, de mint látjuk ez nem sikerült, sőt már a 7,200$-os szinten is jártunk, viszont ha a fibo szinteket nézzük, akkor még 7k-ra is szükségünk lehet! Egy szintén péntek délutáni csúccsal, sajnos kicsit korábban zártuk a harmonikus mintát, habár itt még bíztunk abban, hogy a hétfő nyitás bekukkant 8k fölé, de nem így történt 400$-os réssel nyitottunk és ha úgy kezeljük a 7,930$-os csúcsot, hogy a mintát lezártuk, akkor a 7,052$-os szint környékén kellene fordulási jeleket mutatni, majd megoldani a rés problémáját és ha lehet túllépni a 7,930$-os pénteki csúcson!

   4 órás idősík 23-as ciklusától többet vártunk mint egy oldalazás, viszont ha hihetünk az órás idősík csésze alakzatát lezáró lila csatornában követett korrekciós mozgásnak, akkor a 24-es ciklusban bepótolhatnánk az elmaradást. Az viszont nem néz ki jól, hogy a napos emelkedő trendvonal, illetve az órás csésze váll vonala egy háromszöget kezd kirajzolni, tehát ha a következő ciklus csak egy oldalazásra lesz képes, akkor december 10-13. magasságában nem a legjobban alakulhatnak a dolgok!

   Napos: az utolsó mintából kell kiinduljunk, amely lezárása érdekében vártuk 8k-ra az árat, végül a pénteki csúccsal csak 7,848$-os szintet sikerült elérni. Tehát a tökéletes 0.38 helyett, történt egy 0.35-ös forduló, amiből jelenleg is határozottan csökkenünk és mivel ez a csökkenő mozgás már túlszaladt a B hullám fibo 0.38-as korrekciós szintjén, ebből kifolyólag ha kerek akar lenni a történet, akár 6,700$ környékére is visszaszaladhat. Abban a tekintetben hasznos lenne ez a 6,700$, hogy a mintának megfelelő folytatásban bízva, kapjunk egy 10k-s célszintet!
   A napos nézet bővelkedik alakzatokban, mintákban, támaszokban és ellenállásokban, ami első ránézésre összevisszaságnak tűnik, viszont rengeteg múltbéli történést rejt, illetve jó néhány jövőbe mutató, most még jónak tűnő elképzelést.
   Nagy-vonalakban, látunk egy hosszan elnyújtott és megdőlt téglalapot, amihez tartozik egy 10k-s febr.-júni. között kialakított meredeken emelkedő hullám, tehát van itt egy 10k-s zászló lehetőség. Ha ennek a zászlónak megfelelően, sikerülne az első hullámban 12k magasságába eljutni, az már egy fél siker, a további sikerekhez azonban ismét egy 2-3k-s korrekciót kellene kibekkelni, majd csak ezt követően vághatnánk bele, a 2017-es csúcsot elérő végső rohamba.


   Tehát visszatérve a mondanivaló elejére, a kék harmonikus mintával jó irányba terelhető a történet alakulása, de még ahhoz is sok dolognak passzolni kell, hogy 12k magasságába eljussunk és hogy az azt követő kollekcióban, ismét ne haljon meg a főszereplő!
   Ami most frissen került a chartra, az egy fekete kerettel rendelkező, szürke emelkedő háromszög, de ahhoz hogy ennek igazán szerepe legyen, a júniusi 14k-s csúcssót kellene célba vegyük. Az viszont még nem egyértelmű, hogy az alsó csúcs a 6k alatti szürke támasz zónában vagy a jelenlegi harmonikus minta 6,515$-os A hullám zárószintjénél lesz, de ez csak most nagy kérdés, ha a háromszög alapján csak minimális a jelentősége! Viszont van ennek a háromszöges megoldásnak egy nagy hátulütője, méghozzá hogy az egész 2020-as évet, ezen formálásával kellene töltsük, tehát inkább annak szurkoljunk, hogy a zászló lehetőség 12k magasságából kapjon egy vissza-tesztet, majd irány 20k!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali brutális emelkedő hullámot nézve, akár egy nagyobb árrobbanás közelébe is kerülhetünk. Viszont ebben ez óriási hullámban, ha sokáig eredménytelenül várunk, 30k-ra visszanéző korrekciós mozgásba is kezdhet, ami abból a szempontból veszélyes, ha a hullámot kialakítók várakozásai tekintetében, elmaradnak ez ehhez társított áremelkedés.
   Talán szerencsénkre, de a shorts oldal továbbra is nagy gázban és talán azzal kaphatnák meg az igazi pofont, ha még innen visszaesnének a fekete támaszra, viszont ezt már a vevőknek is eredményesen ki kellene használni.
   Ezen a két charton látható elmentetés mozgásnak van egy hátulütője, mégpedig hogy a határidős lehetőségek, de főleg a szeptemberi Bakkt indulással, már csak nagyon kis szelet jut abból a tortából, ami a Bakktot megelőzően még viszonylag tudott hatni az ár alakulására, de lesz ez még fordítva is, ha a gazdasági mutatók jelentős esésbe kezdenek!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: ezt is kezdjük a szerencsére egyre rosszabbul kinéző harmonikus mintával, azért szerencsére, mivel már olyan mélyen vagyunk a B hullámmal, ha innen sikerül visszafordulni az már értelmezhetetlené teszi a minta további alakulását. Természetesen a mintát követve még alkoholt rosszul a dolog, például ha a B hullám, 5k alá visszanézve mutat egy 0.88-as visszafordulást!
   Bízzunk a kisebb idősíkok jelzéseinek megfelelő, jelenlegi szinteken kialakítandó fordulatban, ami nagy segítség lenne, az a már napos idősíkon is félig-meddig látható emelkedő háromszög tekintetében. Azonban mint látjuk ez a kisebb emelkedő háromszög lehetőség, egy nagy ugródeszka a kék színnel látható, ennél is nagyobb emelkedő háromszög lehetőségben! Viszont ennek a nagyobb háromszögnek a támaszát figyelembe véve, még a 6k-s visszanézést sem tudjuk kizárni, ami annyira összekuszálhatná a szálakat, hogy egy teljesen úgy gondolatmenet köré kellene felépíteni a további elképzeléseinket.
   A mögöttünk hagyott gyertyával, sajnos nem sikerült 8,5k környékére visszakapaszkodni és ezzel a pozitív lehetőségeknek lendületet adni. Az előttünk álló héten, 9k-ra kell tegyük azt a lécet, aminek elérésével, jobb esetben megugrásával, kaphatnánk egy olyan jelzést, hogy a pozitív várakozásainknak van alapja!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.