Napi tőzsdemustra 11.21

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 11.21

Címkézve: , , , , ,

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #17733
   Mészáros András
   Adminisztrátor

   BTC, a tegnap reggeli körképben 8,400$ környéki zöld minta alapján történő megérkezésre, illetve a napos MorningStar lehetőséget figyelembe vevő 8,500$ környéki nap zárásban reménykedtem!
   Ha izgalmakat kerestünk, akkor 15 perces idősíkra kellett visszanézni! Itt nyitottunk egy csökkenő irányú ABCD mintával, majd jött egy pozitív harmonikus minta, ennek annyi volt a szerepe, hogy az itt órás idősíkon látható szürke oldalazó sáv alsó szintjét megerősítse és mivel később kiderült, ez egy pozitív harmonikus minta A csúcsát is adja, esély nyílt az oldalazó sávon belüli felkapaszkodásra, ez is megtörtént, kifutott a minta majd jött is a korrekció. Az oldalazó sáv aljáról történő felkapaszkodás, illetve azt követő fibo 0.38-as korrekció felvillantotta a csatora aljára történő ismételt visszanézés lehetőségét, ennél a pillanat kommenteltem a tegnapi Facebook poszt alá egy fej-váll lehetőség sikerében reménykedve, aminek a kiugrás szerény mértékben eleget is tett, csak hát ez nagyon nem tetszett valakiknek, rögtön vissza is verték az árat, kis híján az oldalazó sáv alsó szintjére.Visszatérve az órás történések és lehetőségek boncolgatására, itt azt látjuk, hogy a zöld harmonikus minta még mindig várja a 8,400$ környékére történő megérkezést, illetve a lehetőségek kibővültek egy fordított fej-váll 8,500$-os szintre történő megérkezési igényével! Ez a fej-váll egy kerek 8,247$-os vállvonallal rendelkezik, köszönhetően a tegnapi kiugrásnak! A már tegnapelőtt kezdődött, de tegnap is folytatódó oldalazó mozgásnak köszönhetően, egyelőre eltévedtünk a csökkenő irányú parabolikus ív követésétől, de még nem örvendünk ennek a helyzetnek, mivel ha visszanézzünk az előző sikertelen rózsaszín mintára, ott is egy oldalazást követő nem várt 500$-os visszaesés lett a történet vége. Ez a csökkenő irányú parabolikus ívtől eltérés, egy ellentétes irányú parabolikus ív berajzolására ad lehetőséget, de már most látszik, hogy kezd sántítani a történet, tovább folytatva a szürke sávban oldalazást!

   4 órás idősíkon látható mozgás kicsit becsapós, mivel itt már rég elértük a napos idősíkon még csak várt éket vissza-tesztelő mozzanatot! Az eltérés oka egyszerű, mivel a 4 órás idősíkon vissza-tesztelt ék csak a június 26.-ai 13,963$-os és az aug 6.-ai csúcsot vette figyelembe, ezzel ellentétben a napos idősík a szept.6. és 20.-ai csúcsokat is figyelembe veszi. Viszont ha ez a 4 órás idősíkon látható ék elérés lenne a mérvadó. akkor a vissza-tesztelési igényeket már rögtön az okt.26.-ai kínai elnöknek köszönhető kiugrást követően eleget teszünk, de az azóta eltelt időszak bizonyítja a valóság egészen más.
   Térjünk át a 4 órás idősík lényegére, a ciklusokra, ahol a pihenésre kihasználd 21-es ciklust követően, bíztunk a már az előző ciklusban lendületet kapott mozgás folytatásában! Sajnos a 22-es ciklus végeredménye elég gyászos, de nem adjuk fel, jön a 23-as ciklus, ahol szintén elővesszük a zöld pozitív várakozásainkat. Ha pontos ciklus zárást nézünk, akkor a mai nap még hátravan, de ezeknél a ciklusoknál egy két napos csúszás előszokott fordulni, ezért ahogy a zöld görbével is felvázoltam, még egy a napos ékre visszanézést belelátnék a következő néhány nap mozgásában!

   Napos: a MorningStar lehetősége elbukott, ami nagyjából azt a szituációt takarja, amit a fekete kisebbik körrel megjelöltem, azt viszont még nem tudjuk, a nagyobbik fekete körnek megfelelően, jön e még a feketeleves. Tehát ha gyertyák alapján kutakodunk, akar a lehetőségeink elég szűkek vagy a piros körrel megjelölt több napos gondolkodás követő fordulat következik vagy jön a már említett feketeleves! Nem dédelgetünk hiú reményeket, a jelen szituáció nagyon is a csökkenő irányú folytatásnak kedvez, de ha már van néhány alakzatunk, illetve támaszunk, akkor ezeket kihasználva miért ne következhetne be a fordulat!


   Mivel a múltkori sikeres short beszámolóval sikerült összeszedni némi hasznot, annak egy részét visszaforgatva, próbálkozunk majd long pozícióval a barna minta kifutását követően! Erre a pozícióra nem állítok be vételi megbízást, mivel csak azután szeretném hogy megnyíljon, miután a csökken irányú lendület kifulladására viszonylag egyértelmű jeleket látunk, tehát a felvázolttól eltérően nem biztos hogy a minta 7,646$-os csúcsa lesz a beszálló szint!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgásra, első ránézésre is rávágható, hogy egy zuhanás tökéletes előkészítése! Viszont ennek az esetleges zuhanásnak, a Bakkt megjelenésével jócskán elgyengült az ára gyakorolt hatása. Ennek fő oka, hogy azok a Bitcoin nagy bálnák, akik a határidős lehetőségeket megelőzően valós Bitcoin eladásokkal segítették az áremelkedést, például a 2017-es 20k-s csúccsal vagy akár az idén júniusi 14k csúccsal, azoknak a Bakkt megjelenésével egészen új és kiváló lehetőségek nyílottak meg! Tehát nem kell hozzányúljanak a készleteikhez, elég jól spekulálni az árra, aminek lenyomásával újabb Bitcoinnok pottyanhatnak a tárcákba! Ez viszont felvet egy olyan problémát, hogy a 100k-s illetve a milliós Bitcoin elképzeléseket egyelőre visszatehetjük fiók mélyére! Abban az esetben, ha bekövetkezne egy újabb világválság, ezek a Bitcoin bálnák is hozzányúlnak a készleteikhez, azt viszont nem tudjuk, ennek lesz e ráhatása a Bitcoin árára.
   Shorts oldal még mindig a lepattanóra vár, viszont ha megállja a helyét az iménti Bitcoin bálnák köré font gondolatmenet, akkor a shorts oldali kiugrásnak sem lesz meg a táptalaja! A nagy bálnákat kizártuk a játékból, viszont van még itt rengeteg kishal, akik a bálna játékától függetlenül, rövidtávon beleszólhatnak az ár alakulásába. Természetesen ezekre a kishalakra is szükségük van a bálnáknak, nélkülük hiába adnak nyomatékot az árnak, annak csak ideiglenes eredménye van és a nagy játékosoknak, csak nagyon szorult szituációban szeretik a rövidtávot!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík nem nyújt egy pozitív képet, ezen a múlt heti gyertya sem segített, sőt azzal hogy a 9,050$-os támasz alá zártunk, sikerült újra kinyitni annak az 5k-s lehetőségnek a kapuját, aminek becsukásában bízhattunk az október 21.-et követő héten kialakított pozitív gyertyával. Múlt héten felvázolta egy harmonikus minta lehetőséget, ha ennek megfelelően sikerülne továbbhaladni, akkor a karácsonyi hangulatot viszonylag elfogadhatónak lehetne nevezni, annak azonban nagyon nem örülnénk, ha a mintát követve 6k alá benéző folytatással kellene számoljunk! Tehát hogy a mintához is igazodva folytassuk, minimum elvárás lenne a múlt heti gyertyánk 9,071$-os nyitó szintjének elérésével megerősíteni a fordulat lehetőségét! Abban az esetben, ha nem csak a 9k-s, hanem a 10k elvárásoknak is sikerülne megfelelni, azzal egy olyan pozitív hatást tudnánk kiváltani, ami nem csak ideiglenes és viszonylag elfogadható magasságba történő felkapaszkodást tenne lehetővé! Ha a jelen szintről tovább folytatódik a csökkenő mozgás, akkor a következő mentőöv, az 50-es mozgóátlag 7,200$ környékén, de mivel május közepe óta ez a mozgóátlag enyhe ívben felfelé mozog, ezért hasonlóan mint 2018 márciusában, a chart bal oldalán látható 2. és 3. kék színnel megjelölt gyertya kombináció erejében bízva, várnánk pozitív fordulatot, remélhetőleg nem ugyanolyan sikertelen tartós visszafordulási végeredménnyel.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.