Napi tőzsdemustra 11.16

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 11.16

Címkézve: , , , , ,

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #17525
   Mészáros András
   Adminisztrátor

   BTC, kicsit tisztult az órás nézet, ennek örömére rögtön behúztam újabb vonalakat! Volt egy cypher mintánk 9k-s minimum megérkezéssel, tehát csak mint lehetőség követtük a pályafutását. Ennek már tegnap reggeli módosításra volt szüksége, az előző éjjeli tovább csökkenő mozgásnak köszönhetően, de már ennél a pontnál túlzásba esett a C hullám, majd ahogy látjuk délután 15:00 órakor jött egy újabb pofon, ami már teljesen kiütötte a mintát!
   Nem bánkódtunk, mivel ezzel a napos idősík short pozíciója 8%-os haszonnal kiütésre került, tehát még úgy is pluszban jöttünk ki, hogy az órás idősík az előző napokban két apró long lehetőséggel 1% hasznot elvitt. Ennek megfelelően ha tartjuk a stratégiát, órás tekintetben sorozatban akár 7db 1%-os veszteség is megengedhető!
   Új vonalak a charton, amelyek annyira nem is ujjak, mivel néhány napja elég látványosan az ezek segítségével kialakuló alakzatoknak megfelelően haladunk.
   Zöld színnel láthatunk két támaszt, ezek kezdőpontja a 10.3k-s csúcsból első lendületből kialakított 8,888$-os alj, de hogy igazán támasz legyen, a felső tekintetében látunk egy november 8.-ai, majd még néhány konkrét érintést! Ha ehhez hozzávesszük a piros csökkenő trendvonalat, akkor annak eredménye egy szépen kihegyezett ék, ami a tegnap éjjeli átnézéssel már kapott egy pofont, ebből a szituból még gyors javítás történt, viszont a délutáni 300$-os maci gyertya már egy sokkal nagyobb pofon volt. Ennek a nagy pofonnak köszönhetően behúzhatunk még egy zöld támaszt, szintén a 8,888$-os aljból kiindulva végül újabb ék formát kialakítva.Tehát az október végi 10,300$-os csúcsba történő megérkezés, illetve azóta kialakított csökkenő ékben mozgás, szinte ugyanaz mint a napos idősík június végi 14k megérkezése óta látható mozgás, azzal a különbséggel, hogy a napos lehetőség nagy valószínűséggel már csak a kilépés utáni vissza-teszttel történő megerősítésre vár!
   Ahhoz hogy a napos nézethez hasonló lehetőség kialakuljon, a kék nyilall felvázolt, nagyjából a 8,790$-os ellenállás környékére, határozott kilépésre lenne szükség. Ennél a pontnál lehet szerepe a fekete felfele kanyarodó parabolikus ívnek, tehát itt vagy a piros trendvonal vissza-tesztelésére lesz szükség vagy egy nagyjábóli megtámaszkodásra a parabolikus íven! A parabolikus ívnek van egy csökkenő irányú párja, ami akkor kaphatja meg a lehetőséget, ha a piros trendvonalat továbbra sem sikerül áttörni, de az igazi bajt nem is a csökkenő irányú parabolikus megerősítés jelenti, hanem hogy ez előkészíthet egy nagyobb zuhanást, ami a napos idősík kék ékének konkrét vissza-tesztelését is jelentheti, nagyjából abban a 7.6k-s mélységben, ahova a barna harmonikus minta csúcsának kifutása is jelezve van.
   Összefoglalva, az órás lehetőségek tárháza egyelőre kicsit kaotikus, sőt még ennél is jobban fokozható, ha a mozgóátlagokat is figyelembe vesszük, illetve azt a széles szürke támasz zónát, ahova tulajdonképpen már okt. végén, nov. elején meg kellett volna érkezzünk, de talán még nem késtünk le semmiről, viszont az előttünk álló hétvége ismét újraírhatja a szerepeket!

   4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna. Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!

   Napos: tehát ahogy az órás kitérőnél már említettem, a short pozíció tegnap kifutott, de a részleteket nem ismételném meg. Ezzel kiderült hogy a fekete apró parabolikus ív nem jelenti a történet alját, talán akkor ha az órás idősík szintén fekete parabolikus ívének megfelelően, a tegnapi 8,373$-os alj egy végleges alj.
   Ez a tegnapi csökkenés, továbbra is életben tartja a nem teljesen szabályos barna mintánkat, de mivel ebben nem bízunk, ezért sem nyújtózkodtunk tovább a short pozícióval, a lila minta korrekciós 0.61 szintjénél jobban!
   Abban az esetben, ha a csökkenés tovább folytatódik, konkrét fibo 0.78-as alsó szint esetén, ami egy kerek 8k-s aljat jelenthet, újabb minta léphet színre. Méghozzá egy halvány pillangó lehetőség, ami akár be is bábozódhat, ha hirtelen fordulattal felkapaszkodunk egy tág kereteket biztosító 8.8k-10k környéki magasságba, ahol lehetőség van a mintának tökéletes lefordulásra, megcélozva egy szintén tag 5.5k-6.5k közötti mélységet.
   Tehát ha választani kell és lehet, akkor inkább szurkoljunk a barna minta sikerének vagy bízzunk abban, hogy habár egy következő mintának tökéletes fordulót jelenthet 8k, az ezt követő emelkedő hullám, túlszalad az október 26.-ai 10.3k-s csúcson! Természetesen ezeket a mintákat is kihagyhatjuk a játékból, ha a jelenlegi 8.5k környéki szintről belevágunk egy hosszú hegymenetbe!


   Gyertyákat figyelve, a tegnapi határozottabb visszalépésnek köszönhetően, egy szombati pihenőnap, majd egy vasárnapi, a tegnapi gyertya nyitószintjére felugró mozdulattal, akár MorningStar gyertyakombináció is kialakítható, esetleg kihagyva pihenőnapot, már ma felugorva a tegnapi nyitó szintre és a mostanában szokásos vasárnap délutáni pozitív hangulatnak ismételt megjelenésével megérkezhetnénk 9k közelébe.
   Ez a hétvégi pozitív gondolatmenet ott kezdhet sántítani, hogy a Bitcoin futures chart hétfői nyitásakor, ismét egy 500$-os réssel állnánk szembe, amit a folytatásban nem kötelező eltüntetni, de ha visszatekintünk az utóbbi fél év történéseire, ezek a rések mindig visszafogták a jól indult elképzeléseket, ezekből kivétel a júniusi 14k-s felszaladást megelőző 2 hét. Tehát abban az esetben, ha beköszönt a bullrun időszak, a rések jelentette probléma is a háttérbe szorul, de utólag ezen rések sem maradnak szárazon.
   A volume továbbra sem annyira alacsony, hogy egy nagyobb elmozdulás lehetősége felmerüljön, annak viszont tökéletes hogy lassú mozdulatokkal lefelé csorogjon! Rsi pedig azt az irányt tükrözi, amit a gyertyák is mutatnak, ebből a helyzetből csak hirtelen mozdulatokkal, esetleg hosszan tartó lassabb emelkedéssel lehet kikeveredni!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon ismét beleléptünk a nagy semmibe, viszont ez a nagy semmi, a mögöttünk hagyott piros hegyoldallal, további zuhanáshoz vezethet! Ha bekövetkezik a zuhanás, annak továbbra is a 200-as mozgóátlag az első számú célja, de reményeink szerint az utolsó is, mivel a zöld-fekete támaszok, illetve a 20k alatti zóna, ár tekintetében a kiütést is jelenthet.
   Shorts oldal nov.4. óta eltévedt a semmi közepén, a látványos oldalazó mozgás mögött pozitív elképzelések is megbújhatnak, viszont ebben elkelne némi segítség, például hogy a határidős piacok adjanak a történetnek egy kis negatív nyomatékot! Önerőből, a fekete támaszon látható dupla alj lehetőséggel kezdhettek volna valamit, de mint látjuk nem ez történt. Tehát ha nem kapnak nyomatékot a short igények, akkor az itt látható mozgás újra visszanézhet a fekete támaszra, ami egy arra utaló magatartás, hogy semmiféle szándék nincs, csak a koncra várás!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
   A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
   Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás.


   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.