Napi tőzsdemustra 11.13

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 11.13

Címkézve: , , , , ,

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #17389
   Kriptoworld
   Adminisztrátor

   BTC, sok szünet van a körképek között, aki rendszeres követője a történéseknek, ezen biztos nem csodálkozik, viszont ez nem jelenti azt hogy ne lehetne apróbb sikereknek örülni. Nálam sikereket jelenleg a harmadikos minták nyújtják, de volt mikor az Elliott hullámokra, árbóc vagy zászló alakzatokra és a sima támasz/ellenállásokra is lehetett támaszkodni.
   Hétfőn az utolsó rózsaszín mintának, illetve az azt követő túlteljesített korrekciós mozgásnak lehetett őrölni, ennek folytatásában a B hullámot követően még denevér mintában, viszont azzal hogy a C hullám a denevér mintához szükséges 0.88 fibo szinten jelentősen túlszalad, de egy Cypher mintához tökéletes szintre láthattunk leszúrást, most pedig várnánk a minta kifutását fibo 0.78-as magasságba.
   A körkép írásával egyidőben rá is ugrunk egy long pozícióval, ami gondolom egyértelműen látszik, hogy a minta célba érkezését megelőző kerek 9k-s szintre van kihegyezve, de megnézve ennek a mintának az előző csúcsait, egy felszúrással számolva nem érdemes variálni. Ennél a pontnál természetesen nem állunk meg, mert ha kifut a minta, illetve egyértelmű jelei lesznek a korrekciós folytatásnak, a megfelelő óvatossággal ez is kitűnő lehetőség!Arra is van lehetőség, hogy a jelenlegi D hullámot egy következő minta A hullámának, a korrekciós folytatást pedig B hullámaként kezeljük, már csak azért is mert rengeteg hasonló példa díszíti az órás chartot.
   A folytatást az is érdekessé teheti, hogy a D hullámban várt 9k környéki célba érkezés, áttörné azt a trendvonalat, ami az október 26.-ai csúcsot követően elég szépen tereli lefelé az árat! Abban az esetben, ha sikeres a Cypher minta célba érkezés, a folytatásban várható korrekciós mozgástól, ennek a trendvonalnak vissza-tesztelésével is számolhatunk, gyors mozgás esetén 0.38, lassabb lefolyású korrekcióval akár a fibo 0.61 szintet is elérve. Az már más tészta, ha a korrekció visszaszalad a jelenlegi szint környékére, tehát ismét benéz a trendvonal alá.
   Egy ujabb mozgóátlag keresztre valahol a minta kifutását követően kerülhet sor, de mivel a 9k-s célba érkezés a 200-as mozgóátlagra történet felkapaszkodást is jelenti, kellene némi segítség az 50-es mozgóátlagtól, hacsak addigra már a kereszten is túleszünk!

   4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna. Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!

   Napos: néhány előre felvázolt elképzelést kivettem a chartról koncentrálva az utóbbi nagyjából 2-3 hét történéseire!
   Ami igazán fontos, legalábbis nekem, az a short pozíció, ez már nagyon közel van a célhoz, de ahhoz is közel, hogy akár egy-két napon belül 0 haszonnal kiütésre kerüljön. Ha jobban bíznék a barna harmonikus mintában, akkor még egy megfelelő csúszó stop stratégiával sokkal jobban is tudnák nyújtózkodni. Ami növeli a bizonytalanságot, azok a gyertyák, illetve a 4 órás idősík ide is kivetített világoskék cypher minta lehetősége, de kicsit itt is billeg a történet, mivel az 1.49-es C hullám visszanézéssel kicsit túlszaladtunk a minta által megengedett 1.41-es határon, tehát ez ebben a formában nem akadálya a további csökkenő irányú folytatásnak. Viszont ha sikeres az órás idősík 9k-s magasságot megcélzó mintája, azzal a napos gyertya rövid határidőn belül harmadszor kap lehetőséget 9k fölé lépésre, tehát itt szintén fontos történés lehet, hogy az órás piros trendvonalat max vissza-teszteljük.


   Néhány parabolikus ív is díszíti a chartot, zöld színnel egy beszűkülő enyhe fordulásra utaló csatorna is kirajzolódik, az ebben történő pozitív folytatást, egy piros csökkenő irányú parabolikus ív húzhatná keresztbe! Tehát azt látjuk hogy a világoskék cypher minta célba érkezése még csak ideiglenes segítség, mivel a csökkenő irányú parabolikus ív, némi módosítással továbbra is visszafogná a zöld csatornában történő lassú építkezést. Ezt a piros csökkenő irányú parabolikus ívet csak az okt.26.-ai 10,300$-os csúcs fölé lépéssel tudjuk semlegesíteni!
   A volume oszlopok egyelőre nem akarnak olyan alacsony értéket mutatni, amiből jelentősebb elmozdulásra lehetne következtetni, illetve a húzd meg, ereszd meg stratégia, az rsi mozgását sem tudja emelkedő pályára állítani, ezekből arra lehet következtetni, ha lesz is megoldás, arra néhány napot még biztosan várnunk kell.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: ettől a két chartol mostanában semmi segítséget nem kaptunk, annyit látunk hogy holdkóros le-fel mászkálás történik és látszólag teljesen céltalan a történet. Ez tulajdonképpen a Bakkt megjelenésével magyarázható, ezt a kezdeti majdnem 1 hónapra teljesen elbizonytalanodott gyertyák is megerősítik, majd október vége felé láthattunk némi tágabb határok közötti nyújtózkodás, de ezt is inkább nevezzük az árral sodródásnak.
   Longs charton tegnap kinéztünk a középső zónából, jó lenne ebbe már a mai napon visszalépni, de ahogy sokadjára megemlítem, talán a 200-as mozgóátlag elérésével egyértelművé válik, pozitívak vagy negatívak a háttérben meghúzódó érdekek.
   Shorts oldal sem töri össze magát a helyzetén történő javítás érdekében, ezzel még a piros nyíllal felvázolt 50-es mozgóátlag elképzeléstől is lejjebb kerülnek, de a fekete támasz arra utal 4500 a maximális alj.

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
   A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
   Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.