Napi tőzsdemustra 11.11

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 11.11

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #17267
   Mészáros András
   Adminisztrátor

   BTC, nem csalódtunk a hétvégében, ami péntek délutántól, vasárnap délutánig tartott, majd megugrott az ár, ez sem volt meglepetés, az utóbbi 2 vasárnapból kiindulva. Pénteken egy 570$-os határozat tempójú visszaeséssel indítottunk, majd miután történt egy szinte hajszálpontosan a fibo 0.38-ra megérkező korrekció, illetve ebből a korrekciós visszalépésből egy fibo 0.78-as visszanézés, bevethetővé vált egy harmonikus minta, ami arra engedett következtetni, hogy egy 9,200$-os magasságba visszanézéssel lehet számolni.
   A visszanézés vasárnap kora estére meg is történt, viszont ez alulmúlta az elvárásokat és a várt fibo 0.88 helyett, fibo 0.78-as zárást láttunk. Tehát ebben a mintában ennyi volt, majd talán szerencsénkre, a vasárnapi kiugrásnak köszönhető Bitcoin futures rés, az éjjeli határozott mozgású visszalépéssel konszolidálódott! Azzal hogy visszatértünk a hétvége mozgását meghatározó oldalazó sávba, visszazökkentettük a szekeret ugyanabba a keréknyomba, amelyik keréknyomból csak határozott mozdulatokkal lehet kimozdulni.Piros színnel láthatunk egy keresztet, ahova a kiugrással sikerült megérkezni, tehát talán nem is véletlen ez a tegnapi akció. Ezen kereszt előtti háromszög, egy árbóc lehetőséggel kecsegtetett, most viszont azzal, hogy úgymond vissza-teszteltük a meghosszabbított támaszt, tehát hacsak nem térünk vissza erre és vagy határozottan első felindulásból átlépünk rajta, esetleg néhány napig alulról nem törjük a jeget, akkor a napos idősík 7,600$ környékére visszanéző harmonikus mintája lesz továbbra is a befutó jelölt!
   Mivel az éjjeli történések még nagyon frissek, hirtelen visszafordulással is lehetne számolni, ezt a gondolatot talán az is erősíti, hogy a Bakkt volume a megszokottaktól eltérően kicsit nagyobb tempóban emelkedik. A jelen pillanatban 522 bakkt volume nagyjából egy olyan eredmény, amely idáig egy átlagos napi maximum szokott lenni, tehát valami nagyon mocorog a háttérben és ehhez még hozzávehetjük a pénteki 1660 volume-ot, ami semmilyen formában nem váltotta ki hatását.

   4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna. Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!

   Napos kezdjük az új fiúval, tehát a világoskék Cypher minta lehetőséggel! Ez mivel még csak lehetőség és abban az esetben léphet színpadra, ha a barna mintával jelzett visszalépési lehetőség elbukik. Abban az esetben, ha a mai gyertya tartja a jelenleg látható és a tegnapit betakaró formáját, az a csökkenő irányú folytatási lehetőséget erősítő történés. Viszont ha ez napközben változik és a mai maci gyertya veszít az erejéből, akkor megfordítható a múlt hét csütörtökön nyomatékot kapott csökkenő irányú mozgolódás.
   A fordulattal sajnos nullában kötésre kerülne a short pozícióm, de nem fogunk bánkódni, ha ez hozzájárul a világoskék minta 10k-s sikeréhez, ahol a korrekciós elvárások okán hasonló short próbát tehetünk!


   A volume múlt hét pénteki kiugrása ellenére, a hétvégi oszlopokkal összességében még mindig egy csökkenő trend rajzolódik ki, amely trend alja ha eléri a nagyjából 300-as szintet és azt legalább 2 napig tartja, akkor szinte biztosan számolhatnánk egy irányitól független több ezer dolláros elmozdulással. Az rsi csíkot is bevonva a történetbe, ha ezt az alacsony volume értéket, az elkövetkezendő két-három napban teljesítenénk, akkor szinte biztosan csökkenő irányú folytatást eredményezne, tehát a barna minta sikeréhez járulna hozzá! Tehát ha a mai, egyelőre gyászos kinézetű maci gyertyán nem sikerül gyengíteni, akkor nem sok örömünk lesz a chart nézegetésében.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali visszafelé mozgás, egyelőre még magyarázható a november első hetében látható emelkedés kollekciójával, de ezt a visszafelé mozgás nem kellene eltúlozni. Nem lenne jó pont, ha kinéznénk a középső zónából, mivel az ezen felfelé átlépés, jelenthetné az év elején már egyszer megtapasztalt jó útra lépést, amit sajnos megakasztott a Bakkt színre lépése. Jelek szerint a bakkt kezd belerázódni, ami az itteni felső zónába megérkező várakozások tekintetében csalódást okozhat, de ez nem gátolja az ár pozitív irányba történő mozgását, max. adhat egy nyomatékot!
   Shorts oldali lehetőségeket a bakkt megjelenésével parkolópályára lettek helyezve, tehát a nagy bálnák, a shortolás igényeiket igyekeznek a határidős piacokon kielégíteni. Ez a jövőre nézve jó hír lehet , mivel ha nem adják el a felhalmozott Bitcoint készleteiket, akkor stabilizálódhat a cryptovaluták piaca, aminek hatására végre az altoknál is beindulhat a gőzhenger!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
   A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
   Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktathatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.