Napi tőzsdemustra 11.09

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 11.09

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #17222
   Mészáros András
   Adminisztrátor

   BTC, ha már az előző harmonikus minta sorozat véget ért, majd ennek lecsengéseként tegnap délután feltettük az i-re a pontot, szépen kinézve a 2 hét mozgását összefogó oldalazó sávból. Ennek az oldalazó sávnak, a kezdeti felső szint kijelölését követően, főként a 9,500$ alatti alsó felében mozogtunk, ennek az alsó félnek is volt egy középső 9,210$-os elválasztó szintje, amely környékén már tegnap előttől, tegnap reggelig a szurkálásoktól eltekintve élettelenné vált a mozgás. Majd váratlanul kialakult egy csökkenő hatásozottságot mutató mozgás és ahogy a tegnapi körképben is utalgattam rá, 9k alá benéző történet lehet a vége!
   A 9k alá benézés meg is történt 8,691$-os leszúrással, viszont itt nem is ez a poloniex leszúrás a fontos, hanem a Bitcoin Futures két héttel ezelőtt nyitva hagyott 1k-s résének 8,665$-os szinten történet bezárása! Ezt a szintet egy 8,680$-os leszúró gyertyával hajszál híján elértük, ettől függetlenül zártnak tekinthetnénk a rést, mivel a két héttel ezelőtti zárásnál, az utolsó pillanatokban 8,690$-ról ugrottunk vissza. Tehát bizonyítékot kaptunk arra, hogy a 4.-ei 1k-s leszúrás csak valami baki lehetett!Visszatérve a jelen történésekre! Ha már ilyen sikeres volt múlt héten a harmonikus minták sorozata, most nézzük mit tudunk kezdeni a legutóbbi, egyelőre erősen lehetőségként kezelendő mintával. Ez a minta egy denevér(Bat) lehet, ha a fibo szintekkel meghatározott 9,200$-os magasságban megérkezik, tehát a 200-as mozgóátlag, illetve a 9,210$ környéki ellenállás lehet a célunk!
   Furán hangozhat, de nem örülnék egy ilyen folytatásnak, főleg nem a hétvége okán, mert ahogy az utóbbi két hétben is láthattuk, ha a nyitást követő órákban-napokban a kialakult résre nem keresünk azonnali megoldást, azzal akár hetekre is karanténba zárható a mozgás.
   Két konkrét, illetve sok egyéb más megoldása is lehet a hétvégi mozgásnak!
   Első megoldás, ahogy a minta is mutatja, a hetes nyitásra megérkezni 9,200$ környékére, majd ha már ennek a mintának úgyis korrekciós folytatásra van szüksége, azt a nyitást követően le is lehetne rendezni 8,900$ környéki alsó szinten, ami hajszálnyira van a Bitcoin Futures 8,885$-os záró szintjétől. Ezt az utóbbi elképzelést Futures chartra fel is vázoltam!
   Második megoldás a minta sikertelenségét jelentené, esetleg az oldalazó mozgás alját vissza-tesztelő lepattanással és attól függően milyen csökkenő irányú kényszer alakul ki, akár még csökkenő irányú Futures rést is eredményezhet a történet. Viszont ezt még mindig egy barátságosabb megoldásnak gondolom, mint a felfelé nyitott rést!

   4 órás idősíkon már jobban kivehető az a nagyjából 1k széles oldalazó sáv, amiből nehezen szabadulunk, ennek köszönhetően a zöld, illetve a rózsaszín parabolikus ívek által felvázolt nagyobb elmozdulási lehetőség, most már nagy eséllyel a piros oldalazó történettel záródik! Természetesen itt is jöhet meglepetés, mivel ez a ciklus 11.-e magasságában záródik, de az utóbbi hétvégékből kiindulva, igazán izgalmas dolgok nem nagyon történtek. Viszont ha most mégis történik és az benéz a 200-as mozgóátlag alá, az már a rózsaszín elképzelés sikerét jelenti!

   Napos idősíknál térjünk ki a tegnapi Bakkt volume emelkedésre, illetve arra hogy ennek semmi ráhatása nem volt az árra, ami volt az is csak csökkenő irányba adott nyomatékot. Ezen elmaradott, a hetes zárás előtti utolsó pillanatokban is várt és a napos gyertyát jelentősebb leszúráshoz hozzásegíthető reakcio sajnos elmaradt. De ez a sajnos hosszabb távra értendő, a még nyitott short pozícióm tekintetében ez egy jó hír, jelen szituban ez meg már tök mindegy, a stop nullába húzva!
   A tegnapi gyertya, tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy lezárjuk az utóbbi két hét szenvedős korrekciós mozgását. Ez a zárás történhet egy a mai 9,264$-os szintre történő vissza-ugrással, hozzásegítve az órás denevér mintát a gyors célba érkezéshez! De holnapi, MorningStar gyertyakombinációval történő megoldásban is gondolkodhatunk, ami annyit jelentene, hogy ma kiveszünk egy pihenőnapot és ahogy az órás denevér mintát is felvázoltam, vasárnap estére történik a 9,200$ környéki célba érkezés!
   A hétfői nyitást érdekessé teheti a pénteken feltorlódott bakkt volume esetleges akcióba lépése, ennek az okán se örülnék hétvégi pozitív mozgolódásnak.
   A tegnapi nagyobb volume oszlopot megelőzően, arra vártunk, hogy az alacsony volume lehetőséget biztosítson jelentősebb, iránytól független elmozdulásának, ezt a várakozást a tegnapi kiugrás keresztbe húzta,de ez is lehet hasznos információ, például arra, hogy ez a tegnapi durván 500$-os visszalépés nem okoz tartós csökkenő irányú a 7,600$-os szintet megcélzó folytatást.
   Az rsi mozgása megkapta a csökkenő irányú támogatást, ennek is jót tenne egy mai pihenőnap, illetve egy holnapi vagy holnaputáni pozitív irányú fordulat.
   Ami a tegnapi visszaesést okozhatta, arra talán egyszerű, a longs chart 4%-os kiesése ad magyarázatot, kicsit lejjebb erre is kitérek!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: közelről nézve, főleg az ijedőseknek soknak tűnhet a tegnapi 500$-os visszaesés, de ha megnézzük a longs oldali utóbbi egy hetes történéseket, amelynek 26k-ra visszanéző korrekciós elvárásai is lehetnek, nincs ok pánikra. Tehát, ez vagy csak az első hullám volt és a hétvége még tartogat 500$-os maci csomagot, de inkább az lehet az igazi ok, hogy a határidős kollégák hétvégére nem szerettél volna nyitva hagyni a pozíciókat, és mivel a bakkt volume nem váltotta ki hatását, ezért csak egy szerényebb mennyiségű pozíció zárásáról lehetett szó, amit persze a bitcoin longs pozíciókra is kihatással volt, ezért nem lett a történet vége egy jelentősnek nevezhető 1k zuhanás! Azt viszont még nem tudjuk, a longs pozíciók csökkenése kihatással lesz-e hétvégére, gondolván arra, hogy jövő héten a határidős lendület pozitív gondolatok megvalósulásának adhat teret.


   Shorts oldal mozgását megnézve, talán megerősítés kapunk a vételi pozíciók mögötti helyes gondolkodásra, de ez a gondolkodás teljesen vakvágány is lehet, ha a magyarázat csupán a határidős shortolási lehetőségek kihasználása mögött keresendő! Akik hosszabb távon gondolkodva vásároltak fel rengeteg Bitcoint, azok tuti nem fogják 9k környékén eladni, tehát ahhoz hogy a shorts oldali aktivitás megnövekedjen, kellenek olyan vevők, akiknek rövidtávú céljaik vannak. Ezek a vevők meg is jelentek és ahogy a gyertyák is mutatják, az okt.26.-ai csúcsot követően meg is váltak a spekulációs célokkal felvásárolt Bitcoinoktól! Tehát a jövőbeni mozgásnál, érdemes lesz figyelni a bakkt hatására kiváltott jelentősebb emelkedéseknél, mi az itt shorts oldalon látható reakció!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: a 9,050$-os fekete támasz alá történő határozott benézéssel, illetve azzal hogy a kék körrel is megjelölt határozott fordulási lehetőséggel, még október elején nem néztünk vissza 10k környékére, hetekre elnyúló megoldási lehetőség várt ránk. Most már viszont hetekkel később vagyunk, tehát megoldás is születhetne! Köszönhetően annak hogy 2 héttel ezelőtti visszaérkeztünk a 9,050$-os szint fölé, illetve azzal hogy a múlt heti gyertya tartotta ezt a szintet, a történet megkoronázása érdekében, az előttünk álló héten 10k környéki megérkezéssel bő 1 hónappal később viszonylag egyenesbe hozható a történet! Jó lehet az elképzelés, de vannak itt napos és órás idősíkon olyan alakzatok, amelyek ismét támasz alá benézést vizionálnak. De mivel itt egy hét áll rendelkezésre a javításra, egy kb. 500$-os leszúrással kitudunk elégíteni minden kisebb igényt, majd egy remélhetőleg 10k környéki zárással olyan gyertyaformát kapunk, ami inkább pozitív, mint negatív gondolkodást tesz lehetővé! A fekete nyilakkal továbbgondolt történet, akár túlzónak is tűnhet, erre majd csak utólag kapunk választ, mindenesetre van olyan harmonikus minta, ami alapján a következő hullámmal 18-20k, majd 25k környékére várhassuk, de mindezek előtt kell a 10k-s siker!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.