Napi tőzsdemustra 11.08

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 11.08

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #17188
   Mészáros András
   Adminisztrátor

   BTC, az utolsó körkép 3 nappal ezelőtt készült “Hinta, palinta!” címmel, utólag megnézve annyira jól sikerült ez a címadás, hogy ki sem szálltunk ebből a hinta-palintából! Ez a hintázás, pontosabban oldalazó mozgás, 2 héttel ezelőtt kezdődött egy közel 3k-s kiugrásszerű emelkedéssel és habár a korrekciós mozgást határozottan végrehajtottuk, majd kialakult egy árbóc lehetőséget segítő háromszögben mozgás, de ez sajnos csak megalapozta azt az oldalazó mozgást, amiből jelleg is keressük a kiutat.
   Az utóbbi hét mozgásában 5db harmonikus minta egymásba fonódó kirajzolódása jelentette a legnagyobb izgalmakat! Ezt a sorozatot jelenleg egy csökkenő irányú ABCD minta zárja, amelyet követő korrekciós mozgás, hiába szúrt fel a fibo 0.40 korrekciós szint magasságába, megelőzően volt egy 9,100$-os szintre történő leszúrás, tehát hiába próbáltuk volna lekereskedni a korrekciós emelkedést, ha szűkre mértük a stop szintet kiütésre került volna a pozíció!Ezen minták sorozata itt véget ért, mert az imént említett leszúrás, illetve a jelenleg rajzolható gyertya valószínűsíthető ismételt leszúrása, értelmezhetetlen mintát eredményezne!
   Az utolsó mintával csökkenő irányba elhagytuk a parabolikus ívek által kirajzolt emelkedő csatornát, de nem hagytuk el, azt a háttérben szürke színnel kiemelt 1k oldalazó sávot, amely lassan egy 2 hetes karantén.
   Ennek a csatornának ugyebár kell kettő olyan pontja, amely a sáv aljával vagy tetejével érintkezik, tehát ha pontosak akarunk lenni 930$ mély ez a sáv! Tehát ha ennek a sávnak, az alj megerősítése érdekében tartunk lefelé, akkor egy 9k alá benéző történetre várunk, ha ennél sokkal durvábbak a gondolatok és esetleg a napos idősík harmonikus mintájának megfelelően, sokkal mélyebb szintekben gondolkodik a mozgás, annak sajnos a két hetes oldalazó mozgás adhatja a tökéletes nyomatékot.
   A Bitcoint futures charton 5.-én volt egy méretes csökkenő irányú tüske, ami kiütötte a 2 héttel ezelőtt nyitva hagyott 1k-s rést, de mivel egy ilyen tüske a múltban sem oldotta meg a problémát (főleg nem ilyen nagyot), most se gondolom így, ezáltal egy újabb pontot tehetünk a szürke sávot csökkenő irányba elhagyó lehetőség mellé!
   Függőleges szaggatott vonallal megjelöltem a következő hét kezdetét, de hogy igazán mit várhatunk ebben a néhány napban, nem tudni, viszont erősen arra utaló jelek vannak hogy 9k alá benézés lesz a történet vége.

   4 órás idősíkon már jobban kivehető az a nagyjából 1k széles oldalazó sáv, amiből nehezen szabadulunk, ennek köszönhetően a zöld, illetve a rózsaszín parabolikus ívek által felvázolt nagyobb elmozdulási lehetőség, most már nagy eséllyel a piros oldalazó történettel záródik! Természetesen itt is jöhet meglepetés, mivel ez a ciklus 11.-e magasságában záródik, de az utóbbi hétvégékből kiindulva, igazán izgalmas dolgok nem nagyon történtek. Viszont ha most mégis történik és az benéz a 200-as mozgóátlag alá, az már a rózsaszín elképzelés sikerét jelenti!

   Napos idősík az igazi nyugalom szigete, ami izgalmassá tehetné a történetet, azok a rózsaszín és fekete nyilakkal felvázolt sajnos kihagyott lehetőségek. A kihagyott lehetőségeknek köszönhetően, próbálok kihasználni egy short lehetőséget, amely tekintetében szerencsére megfelelő távolságra elhelyezett stop szinttel még mindig, sőt a jelenleg látható csökkenő irányú mozgással, egyelőre pozitívba fordult a történet.
   A 4 nappal ezelőtt felvázolt barna harmonikus rák minta, habár nagy sikerrel kecsegtet, az utolsó 3.29 fibo jelzés sokkal több mint ami elfogadható, ebből kiindulva se kellene jobban nyújtózkodni, mint az általam célként kitűzött 8,450$-os szint. Ha mégis teljes lesz a minta, akkor sem bánkódunk, sőt megpróbálunk erre a lehetőségre is ráugrálni, a jelenlegi short pozíció nyitó szintjét megcélzó korrekciós mozgás maximális kihasználásával.


   A volume oszlopok az okt.25.-ai csúcsot követően egy csökkenő trendben mozognak és mivel ez a történet már lassan 2 hetes, nem csodálkozhatnánk ha kicsit bedurvulna a buli, viszont hogy ennek a végeredménye melyik oldal javára billenti el a mérleg nyelvét, azt max sejthetjük, biztosan csak utólag fogjuk megtudni!
   Az rsi csökkenő irányú mozgásának, a gyertyánál is látható árcsökkenés adja a nyomatékot, amely ezáltal, az előbbi mondatban megfogalmazott bizonytalanságot kicsit egyértelműsíti!
   Segítséget szerintem a Bakkt részéről várhatnánk, egy egyenletes tempójú naponként összehozott legalább 1k-s volume-mal, ezt azonban csak a 25.-ei kiugrásnál sikerült összehozni!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs mozgás a 4.-ei kiugrástól eltekintve enyhén pozitív, annak ellenére ezt látjuk, hogy az ár közben egyenletes tempóban csökken. Tehát azt szűrhetjük le, hogy a megbízások száma növekszik és ha itt ránéznénk a volume profil indikátorra, azt láthatnánk hogy 8k környékére elég sok pozíció feltorlódott!
   Shorts oldal nem tudni mire készül, de a sebzett vad elszántságával, ahogy piros nyíllal fel is vázoltam, az idő múlásával egyre veszélyesebbek lehetnek a macik!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: a 9,050$-os fekete támasz alá történő határozott benézéssel, illetve azzal hogy a kék körrel is megjelölt határozott fordulási lehetőséggel, még október elején nem néztünk vissza 10k környékére, hetekre elnyúló megoldási lehetőség várt ránk. Most már viszont hetekkel később vagyunk, tehát megoldás is születhetne! Köszönhetően annak hogy 2 héttel ezelőtti visszaérkeztünk a 9,050$-os szint fölé, illetve azzal hogy a múlt heti gyertya tartotta ezt a szintet, a történet megkoronázása érdekében, az előttünk álló héten 10k környéki megérkezéssel bő 1 hónappal később viszonylag egyenesbe hozható a történet! Jó lehet az elképzelés, de vannak itt napos és órás idősíkon olyan alakzatok, amelyek ismét támasz alá benézést vizionálnak. De mivel itt egy hét áll rendelkezésre a javításra, egy kb. 500$-os leszúrással kitudunk elégíteni minden kisebb igényt, majd egy remélhetőleg 10k környéki zárással olyan gyertyaformát kapunk, ami inkább pozitív, mint negatív gondolkodást tesz lehetővé! A fekete nyilakkal továbbgondolt történet, akár túlzónak is tűnhet, erre majd csak utólag kapunk választ, mindenesetre van olyan harmonikus minta, ami alapján a következő hullámmal 18-20k, majd 25k környékére várhassuk, de mindezek előtt kell a 10k-s siker!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.