Napi tőzsdemustra 10.30

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 10.30

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #16826
   Kriptoworld
   Adminisztrátor

   BTC, 4 napig egy háromszögre gyúrtunk, pontosabban egy árbóc lehetőséggel történő, nagyjából 3k-s továbblépésre! Fekete nyilakkal jelöltem azokat a kulcsmomentumokat, ahol a sikertelenség útjára léphetett az árbóc lehetőség! Itt az lett volna a feladat, hogy a háromszög ellenállására eljutva életben tartsuk a lehetőséget. Ennek megfelelően a baloldali nyíllal jelzett hullám, igyekezett eljutni az ellenállásra, sajnos elfogyott a lendület és egy kisebb idősíkon követett csökkenő irányú háromszög kezdett kialakulni, majd ezt sikeresen lezárta egy kicsit megkésett leszúrás. A 2. lehetőség a leszúrás utáni hirtelen fordulat alakíthatta volna ki, kiugrás után sajnos itt is elfogyott a lendület. Viszont az jól látszik, mindkét sikertelen kísérlet az 50-es mozgóátlag fogságából nem tudott kiszabadulni és erősen arra játszik a történet, hogy a 200-as mozgóátlagot meglátogassuk!Ha valóban a 200-as mozgóátlag a cél, az tökéletesen megfelel a Bitcoin futures 8,665$-os hétvégi nyitott résének probléma megoldásához. Egyúttal teljesíthetnénk egy ABC korrekciós mozgást, valamint lehetőséget kapnánk a fibo 0,61 szinten történő határozat fordulatra, illetve napos tekintetben vissza-tesztelnénk a kék éket!
   A 4. napja formálódó háromszög és a megelőző 2,850$-os hullám, erősen hajaz egy augusztus elején kialakított 2,800$-os határozott emelkedésre, majd az azt követő háromszög által kialakított árbóc lehetőségre! Ez a hasonlóság ott csúcsosodhat ki, ha most ismét szembemegyünk az árbóc lehetőséggel, tehát a példának megfelelően rosszul is elsülhet a történet! https://www.tradingview.com/x/sgq2bgRv/
   Mivel ha lehet csak pozitív irányba gondolkodunk, ezzel a háromszöggel 2 napot biztosan kidobtunk az ablakon, de ha megnézzük a múlt heti mozgást, ott se volt más a recept. Szerdán jött a határozott visszaesés, amire igazán csak azért volt szükség, mert ott is volt egy a megelőző hétvégén kialakított rés, majd 2 napos ismételt gondolkodás követően pénteken jött az a rakéta, ami kicsit szerencsétlen módon megcsípve szombat első néhány óráját, ezzel következő hétre kitolt egy rést. Tehát vagy megoldjuk most is szerdán, jelen állás szerinti 800$-os hirtelen visszalépéssel, majd hasonló pozitív folytatása várunk mint múlt hét pénteken, esetleg az 1k-s hétvégi rés ilyen gyorsan nem megoldható, ami azt is jelenti, vár ránk még egy jövő heti szöszmötölés!

   4 órás idősík: a 20-as ciklus határához értünk, itt lenne a lehetőség, a zöld görbe kitöltő és az árbócot is sikerre vezető csattanóra! A rózsaszín csökkenő irányú görbe még fenyegetés volt a 20-as ciklus elején, viszont ha nem vigyázunk ez a mozzanat vár a 21-es ciklusra! Tehát 2 lehetőség maradt vagy kiugrunk és befejezzük az árbóc általi görbe kitöltést, esetleg eleget teszünk a Futures rés kívánalmainak, ezáltal viszonylag sikeres zöld görbével zárunk, majd a 21-es ciklusra bízzuk a megoldást!

   Napos: a chart jobb oldalán látható volume profile indikátor rámutat hova csoportosulnak a vevői/eladói elképzelések. Jól látható módon 12k környéke a maximum, 7.5k környéke pedig a minimum, ameddig nyújtózkodni mernek!

   Illetve van egy rés 9k környékén, ami valószínűleg átugrásra vár és ha jól megnézzük a jelenlegi pozíciónkat, ha szembemegyünk az órás árbóc lehetőséggel, akkor ez egy csökkenő irányú határozat 2-300$-os ugrást jelenthet. Ha a Futures chart rését nézzük, akkor a 8,665$-os ár környékén is kiugrást mutat az indikátor, tehát itt kaphatná meg azt a lökést, ami vagy visszarántja 9k fölé és ezzel lendülettel eljutunk 10k környékére, ahol szintén magasak a várakozások, de ha nem vigyázunk a 8,665$-os visszanézés lendülete 7,5k-ra is leszoríthatja az árat! Tehát hacsak át nem rendeződnek a viszonyok, akkor felfelé 10k esetleg tovább 12k-ra vezethet az út, lefelé a 8,665$-os rés probléma, illetve 7.5k környéki kedélylehűtésre lehet számítani!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a csapatok várakozó állásponton, ami longs charton továbbra is bizonytalanságot szül, ennek eredményeként a 4k-s csökkenő irányú elmozdulás még mindig adott! A 2 nappal ezelőtti felélénkült aktivitás, úgy néz ki csak vihar volt a biliben, de ha megnézzük az órás árbóccal szembemenni kívánkozó lehetőségeket, azok hátrálásra kényszeríthetik a vevői szándékokat, viszont továbbra és abban bízunk, ez csak a 200-as mozgóátlag elérését jelenti.
   Shorts oldal továbbra is vívja a szélmalomharcát, de ahogy látjuk pénteken és szombaton ismét a földre kerültek, ahonnan felkelni még nem sikerült. Ha az órás árbóc lehetőséggel sikerül szembemenni, azzal kaphatnak egy 2k-s támogatást, de ha nyeregben is szeretnének maradni, ahhoz ennek 10x szeresével kellene előrukkolni!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: majdnem tökéletes a múlt heti gyertya, ennél tökéletesebb akkor lehetett volna, ha konkrét 10k környéki zárást sikerül végrehajtani! Így sem panaszkodhatunk, sikerült egy elfogadható választ adni a 4 héttel korábbi 2k-s zuhanó gyertyára!
   Van itt egy 9,050$-os szint, ami talán már elvesztette azt az erős támasz jellegét, amelyről a fekete nyilakkal elképzelt 20k környéki megérkezést kellett volna lássuk. Az rsi mozgása egy kereszttel besegíthet, egy olyan kereszttel, amit már a szeptember elején látható sikertelen kereszt után, legalább 5k-s erősödéssel kellett volna megkoronázunk! Van még itt egy a háttérben megbújó, a tavaly decemberi mélypontot és a júniusi csúcsot összefogó fibo skálánk, ennek a 0.61 szintjére sikerült a múlt heti gyertyával leszúrni, tehát van olyan szintet elcsípő fordulhatunk, amelyre igazán nagy házat lehet építeni és ebben az építkezésben a 14k-s csúcs jelentheti a földszinten. A csökkenő irányú 5k-s fenyegetettség, ezzel a múlt heti gyertyával remélhetőleg elhárításra került, viszont még kellene némi bizonyíték arra hogy valóban ráálltunk a pozitív pályára!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.