Napi tőzsdemustra 10.26

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 10.26

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #16684
   Kriptoworld
   Adminisztrátor

   BTC, tegnap reggel nemhogy a 9 vagy 10 de még a 8k-s szint elérése is lehetetlen küldetésnek tűnt, sőt a kialakult háromszög formának, illetve az azt támogató szerdai zuhanásnak köszönhetően, 7k alatti elképzelések látszottak kibontakozni.
   Ahogy a tegnapi körképben is megfogalmaztam, mostanában szeretünk szembemenni a jónak tűnő lehetőségekkel, erre jobb bizonyíték nem is kell mint a chartot díszítő 2.850$-os rakéta! Egyelőre még nem tudjuk használ vagy árt ez a hirtelen kiugró teljesítmény, viszont a napos idősík 4 hónapig formálódó csökkenő ékét megnézve, kellett egy ilyen határozottságot mutató kilépés.
   A kilépés mint látjuk második nekifutásra sikerült, ezzel a második nekifutással nem sokan számolhatnak, de talán keleti barátaink se szerettek volna kimaradni a jóból és napindítóként ők is megnyomhatták az árat!
   Kínából kijött egy olyan hír, miszerint a kínai elnök azt szeretné, ők legyenek a blokklánc fejlesztések csúcsán, ez tökéletes alapja lehet a tegnapi történéseknek!
   Nem tudni mi volt az igazi ok, mindenesetre a Bakkt volume nap végére triplájára nőtt és Bitcoin volume-ra se panaszkodhat, az előző napi 16-ról 28 milliárdra ugrott, illetve ezt megelőzően volt egy 21-es kiugrás.Tegnap este lefekvés előtt még nyomtam egy gyors elképzelést a folytatásra, kiindulva abból hogy hétvége lesz, amely hétvégéken mostanában nem sok minden szokott történni.
   Erről a 2,850$-os rakétáról egyelőre úgy gondolom túl sok, főleg azért sok, mert szerintem hiányozni fog az a ék ellenállásáról történő nagyjából 500$-os korrekciós visszalépés, ami kitűnő támasztékot talált volna a rózsaszín zónával jelzett, október 21-22 csúcsoknak köszönhető zónában. Ja és azt sem felejtsük volt itt egy 8,250$-os az utóbbi 1 hónapos oldalazó mozgást megfelező szint, amely szintén jó szolgálatot tett volna arra a folytatásra, ami végül mindezek ellenére 10k fölé segítette első nekifutásból az árat!
   Ebből a szituból ha elfogadható módon szeretnénk továbblépni, kell egy előző jelentősebb csúszott vissza-tesztelő korrekciós mozgás, amely feltételnek szerintem az 1 hónapos oldalazó mozgás 8.770$ környéki felső szintje felel meg a legjobban. Az éket vissza-tesztelő mozgásban szerintem már felesleges gondolkodni, mivel annak az oldalazó sávot vissza-tesztelő mozgással is eleget tehetünk, sőt az ékből kilépés céljául kitűzött 12k-s magasság is értelmét veszti, amelynek helyébe léphet a 14k-s június 26.-ai csúcs szint megtámadása!

   4 órás idősík: annak örömére hogy tegnap már lemondtam a zöld görbét kitöltő emelkedési lehetőségről, szépen rám cáfoltak a tegnapi történések. Nos, ha már ilyen örömteli a fordulat és mivel a ciklus 31.-e körüli zárásáig akár a 12k-s magasságba is eljuthatunk, legyünk bizakodóak. Első ránézésre a 10,300$-os magassággal is megelégedhetnénk, főleg mert láthatunk egy nem kicsi felszúrást és mert egy ekkora kiugrásnak nagyobb korrekciós igényei is lehetnek! Tehát nem kizárt a hátralévő néhány napot korrekciós mozgással töltjük, majd a 21-es ciklusban 9k környékéről építkezünk tovább!

   Napos: az órás kitérőnél már majdnem minden napos lehetőséget közbejártunk, de jobb áttekintése érdekében itt is muszáj körbenézni!
   Erős gondolatnak tűnt a MorningStar, de mivel rögtön a 23.-ai visszaesés után nem éltünk a tegnapihoz hasonlító megoldással, maradt egy bonyolultabb gyertyakombináció. Annyira jól sikerült ez a tegnapi kiugrás, hogy a MorningStar lehetőséget is duplán túlteljesítettük, remélhetőleg ennek utólag nem fizetjük meg az árát.
   Ha tegnap konkrétan az ék ellenállásán zárunk, az egy veszélyesnek tűnő játék is lehetett volna, mivel ha nemcsak a kisebb korrekciós igényeket elégítjük ki, hanem a macik visszavágnak, akkor a tegnap még realitásnak tűnő 6k-s elképzelések hamar megvalósultak volna.
   Ahogy a felfelé kanyargó kék nyíllal is felvázoltam, az ékből kilépést követően 12k magasságába kellene eljutni, majd ha arra van igény, kisebb korrekciós pihenő után jöhetnének a következő lépcsőfokok!


   Benne vagyunk a hétvégében és ha megnézzük a longs oldali aktivitást, akkor azt látjuk, hogy a tegnapi akcióhoz nem sok minden tettek hozzá, az eredményt a Bakkt megnövekedett aktivitásának, tehát a határidős piacoknak köszönhetjük. Akik aktívak tehettek volna, azok az eladói szándékok, ezek azonban értelmüket vesztették és 50% visszaeséssel reagáltak! Arra azonban érdemes figyelni, hogy hétvégén határidős piacok nincsenek, tehát eladói ficánkolásra lehetne számítani, de egyelőre erre irányuló szándékot még nem látni.
   Az rsi csík is azt mutatja, mielőtt nagyobb bajba került volna az ár, a lehető legjobb pillanatban jött a tegnapi akciósorozat, de hogy valóban erősek legyenek a vevői elképzelések, a felső zónába érkezve lehetne újabb szárnybontogatásokat bemutatni!
   Összefoglalva: érdekes hétvége elé nézhetünk, fő érdekesség Bitcoin futures 8,665$-os szintjén történő zárás, amihez ha igazodunk, akkor nem sok örömünk lesz a hétvégében, de talán még mindig jobb ezen szint környékén vagy ez alatt nyitni, mint 1k-s vagy nagyobb réssel az egész következő hetet odavágni!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: fura ez a longs oldal, ugyanis mint látjuk a tegnapi pozitív történésekre a fülük botját sem mozdították, sőt mint látjuk negatívan reagáltak. Ami elég aggasztó, az a fej-váll alakzatnak szinte tökéletesen passzoló tegnapi fordulat. Jelenleg a vállvonalon várakozunk és az a kérdés, a vevői oldal miért akarja nem csak vágni, hanem maga alatt ki is dönteni a fát? Remélhetőleg tudják mit csinálnak és egy a 200-as mozgóátlagot vissza-tesztelő mozzanat után rálépek a helyes útra!
   Shorts oldal a KO jeleit mutatja, a tegnapi és mai csökkenéssel 50%-os mínusszal, nem lesz könnyű feladat felállni. A szeptember elején felvázolt rózsaszín nyíllal, mint látjuk érdemes volt kitartani, azzal viszont nem számoltunk, hogy a vevői oldal, ezt az óriási ziccert a tegnapi siker ellenére mégis elpuskázza! Erre hirtelen visszaesésre, főleg a vevői oldal reakciója miatt is lehet hirtelen kiugrás a válasz, főleg hogy a hétvégi határidős lehetőségek sem élnek, tehát az örömködéssel én megvárnám a történet igazi végét!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: az utóbbi kék görbével megjelölt sikertelen gyertyakombináció, előrevetítette azt a lehetőséget, amivel szerencsére a múlt héten sem éltünk. Viszont egy olyan lehetőség sem alakult ki, amivel most nyugodtabban várhatnánk a folytatást, de azt is jelzés értékűnek kell vegyük, hogy sikertelen gyertyakombináció után sem tudtak szárnyra kapni, a csökkenő irányú lehetőségek. Az rsi csíkra már hónapokkal ezelőtt felvázoltam kettő kereszt utáni folytatási lehetőséget. Nem éltünk ezzel a lehetőséggel, habár a hullámzás hasonlít az általunk felvázoltra, siker nélkül semmit sem ér! Tehát a szeptember végi, határozott visszalépés következtében kinyitott csökkenő irányú 5k-s kapu, továbbra is nyitott, ennek bezárására csak 10k fölött van lehetőség, aminek a kulcsát 2 hete keressük, de reménykedünk abban hogy az előttünk álló héten meg is találjuk!
   És végül a ribbon indikátor, ami elég jól rámutat az utóbbi hét tétjére, tehát nem véletlen hogy ilyen sokáig tart kitalálni hogy is tovább. https://www.tradingview.com/x/M8E14Rrc/

    

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.