Napi tőzsdemustra 10.14

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 10.14

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #16227

   BTC, nem csalódtunk a hétvégi mozgásban, hozta az általános semmit, habár 22:00 óra magasságában volt egy határozott 250$-os visszanézés, ami a pénteki hét záró szinthez képest, zökkenőmentes átlépést biztosít az előttünk álló hétre!
   Tehát a várakozásnak megfelelően a piros nyíllal elképzelt mozgás lehet a befutó, viszont hogy a folytatásban jön e az a pozitív várakozást, amit a rózsaszín nyíllal megjelölt hétvégén mozgás is hozhatott volna, az még rejtély.
   Mielőtt a rózsaszín nyílnak megfelelő mozgással megpróbáljuk a 9k-s akadályt átlépni, lesz itt egy zöld ellenállás, ami egy durván 3 hetes oldalazó sáv felső szintje, illetve egy szűkebb piros színnel megjelölt sávé, ha 8,800$ környékén megerősítést kap!Az alsó fekete parabolikus íven kapaszkodunk felfelé, ami ebben a formában inkább negatív, mint pozitív jelzés, tehát ha nem jön valami 2-300$-os kiugrásszerű emelkedés, akkor tovább haladunk a 3 hetes oldalazó sáv 7,800$ környéki alsó szintje irányába.
   A múltheti 2k-s várakozásainkat, szétverte a piros kiugró volume oszlop által is jelzett és sajnos megtámogatott eladói nyomás! Hasonló megjelenés esetén ugyanezzel kell szembenéznünk mint múlt héten, hiába pozitív a hét elején összeszedett ezer dolláros előny, ha ezt egy jól megtervezett ár visszafog akcióval szétverik. Tehát annak érdekében, hogy az esetleges következő eladói nyomással ne szenvedjünk el nagyobb hátrányt, a múlt hét elején látható ezer dolláros történetbe kell belefogjunk és ha megjelenik ismét az eladói tüske, lesz miből fedezni a károkat!

   4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés.

   Napos: megakadni látszik a történet, amiben az a hétvégi lassan megszokottá vált parkolópályára állás, nem segíti azokat a pozitív várakozásainkat, amelyekkel a 12k környéki célzónát szeretnénk elérni, de lőttünk áll egy újabb hét, amelynek ezt az ékből kilépést meg kell valósítani!
   Látványosan fennakadtunk a 200-as mozgóátlagon, aminek az átlépésével ha újra megpróbálkozunk, az egyben a kék ékből kilépés próbatétele is lesz. Viszont ez a próbatétel, ha határozottan egy lépéssel akarjuk megvalósítani, akkor egy 1k-s lépést kellene végrehajtani, ami mostanában megszokott vevői igyekezettel egyelőre lehetetlen kategóriába tartozik, ettől függetlenül két lépésben megpróbálkozhatunk. Két lépés elég kockázatos vállalkozás, mivel az első lépés a határozott mozgóátlagra, esetleg a kék ellenállásra történő megérkezését jelentheti, tehát ezt felfoghatjuk ismételt vissza-tesznek, ahonnan ha lefordulunk már nehezen elképzelhető sima ékből felfelé történő kilépés, ami szerencsés esetben hetekre elnyújtja a megoldást, szerencsétlenebb végkifejlettel 6k-s visszanézéssel folytatjuk.


   Rsi csíkok mozgását, a pénteki mínuszos nap, illetve a hétvégi alvó időszak csökkenő irányú mozgásra kényszerítette, viszont ha nem jön pozitív elmozdulás, akkor az rsi csíkok csökkenő irányú mozgásából, a vevői oldal gyengeségére következtethetünk.
   Remélhetőleg a piros színnel megjelölt júniusi példa, a hétvégi bakit követően, újra a jó irányba fordítja a történések folyását és ha a 12k-s célszintet még nem is érjük el, de legalább az ékből kilépést határozott formában sikerül megvalósítani!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezeken a chartokon nem megszakadt a Bart Simpson fejforma kialakítása, sőt ha visszamenőleg hasonlót keresnénk, egyet sem találnánk! Tehát vagy debütál egy ilyen fejforma, ami 3k-s kiugrást jelentene vagy sajnos visszalépéssel kell folytatni, viszont ha lesz egy kis szerencsénk, akkor a 24k környékén oldalazó 200-as mozgóátlag segítségünkre siet! Másik megoldás egy lassabb felfelé araszolás, esetleg felülről egy 50-es mozgóátlag vissza-teszt, ami mivel egy határozott erősödésre utaló mozgás, talán a vevők tömegeire is pozitívan lehet hatni.
   Shorts oldalon lépni kellene, de vajon merre? Ha az árat, sikerül apró tüskékkel visszafogni, amelyek a charton nem generálnak kiugró, felszúró gyertyákat, akkor miért nem sikerül az alsó zónát elhagyó pályára állítani az eladói szándékokat. Ha a felvázolt mozgóátlag elképzelést hozzuk, akkor még jó néhány hónapot csúszhat a megoldás, viszont ebből sem derül ki, mennyi ideig lesznek rendszeresek az árvisszafogó tüskék, illetve az alsó zónából történő kipottyanás, a vevői oldalon kivált-e valami nagyobb pozitív ingert!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
   Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.