Napi tőzsdemustra 10.10

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 10.10

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hét telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #16101

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, azokban a határozott hullámokban, amelyek mögött erő is van, azok általában 3 kisebb hullámból állnak. A jelen esetben a 2. hullámon lehetünk túl, de mivel egy elég komoly zászló lehetőséggel sikerült megoldani ezt a 2. hullámot, kétséges lehet a 3. hullám várhatóan 9k-s szintet elérő sikere, esetleg többről lesz szó mint egy átlagos 3. hullám, de ez még egy erősen találgatós kategória.
  Az 1. hullám alul maradt a kitűzött cél tekintetében, ami ugyebár a 8,490$-os szint volt, ahonnan a fekete 8,250$-os támaszt szerettük volna vissza-tesztelni.
  A zászlóval 8,600$ környéke volt a célkitűzés, ezt bőségesen sikerült megvalósítani, most pedig arra várunk, hogy a hajnal 4:00 óra magasságában 8,480$-os szintre történő kisebb leszúrással, amit a 8,490$-os csúcs vissza-teszteléseként is felfogható, végeztünk-e a korrekciós mozgással.
  A zöld 8,750$ környéki ellenállás, remélhetőleg nem kap megerősítést, mivel azzal megerősítést kapna a szeptember 25. óta követett 850$ széles oldalazó mozgás. Tehát ennek az ellenállásnak, legalább a 9k-s szintet elérő átlépését kellene lássuk, ezt követően pedig az ellenállás vissza-tesztelésével lehetne kialakítani egy továbblépési lehetőséget.Ha elérjük a 9k-s ellenállást és azt hasonló módon sikerült összehozni, mint a zászló első és második hullámánál, akkor a 3. hullám után, remélhetőleg nem, de ha igen és véget vet ennek a hétfőn indított pozitív történetsorozatnak, azzal mivel belecsöppenünk ismét a hétvégébe, akár ennek a durván 1,300$-os pozitív elmozdulásnak a korrekcióját is végrehajthatjuk.
  Minimális korrekció 8,500$ környékét jelenthetné, maximum pedig a 8,250$-os fekete támasz juthat ismét szerephez, de az utóbbi remélhetőleg nem történik meg, mert az egy kicsivel nagyobb gyengeségre utalhat, ami ebben a bő 2 hetes oldalazó mozgásban egyáltalán nem hiányzik.
  A tegnapi nap fő kérdése, zászló mellett a piros volume oszlop megjelenése volt, de ahogy látjuk nincs piros oszlop, talán ennek köszönhetjük a zászló sikerét, viszont mivel a továbblépés lehetősége is adott és az utóbbi hetekben ezek a piros oszlopok szerepet játszottak az árvisszafogásban. Tehát ha továbbra is arra van igény, hogy maradjunk a 850$ széles oldalazó sávban, akkor számolnunk kell ennek a piros oszlopnak megjelenésével, kivéve ha a 9k-s szint elérését követően jelentkezik és besegít a korrekció minél gyorsabb lefolyásába.


  4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés.

  Napos: szépen jönnek a júniusi fecskék, remélhetőleg nem ugyanazt a fecskét látjuk többször és idővel annyi fecskénk lesz, ami konkretizálja a pozitív pályára állást! A hétfői körkép címe “2k-s heti várakozás a semmiből!” volt, ennek jelenleg felével vagyunk meg és mivel már csütörtök van, ha a pénteki zárás előtt szeretnénk a dupláját összehozni, akkor bele kell húznunk! Az a gyanún, ehhez a 2k-s célkitűzéshez a hétvégére is szükségünk lesz, ebből a szempontból pozitív hetet zárhatunk, abból a szempontból viszont nem, hogy egy durva hétvégi rés is kialakulhat a Bitcoin futures charton, amit ha nem sikerül gyorsan lerendezzünk, a kelleténél jobban megfoghatja a lendületet.
  Az rsi csíkok megérkeztek a felső zónába, illetve lassan a plafont is elérik, ahol túlvett állapotba kerülhet a bitcoin, de arra is jó jelzés, ha olyan szándékok húzódnak meg a háttérben, akkor valami nagyon pozitív eredmény is behúzható Tehát ha megvan a szándék, akkor ennek eredményére nem kell heteket várjunk, napokon belül kiderülhet mennyi is az annyi.
  Néhány elemző már 14k-s magasságban gondolkodik, amiben lehet igazság, viszont ha a kék ékből indulunk ki, akkor annak fibo skála alapján 0.61 szintjéig várható a korrekciós erősítés, ami a 11,700$-os sárga ellenállásra mutat.


  A már szeptember 10. környékén berajzolt rózsaszín felfelé forduló nyíl, ugyanezt a 11,700$-os ellenállás célozta meg, pontosabban a fölötte húzódó 600$-os zónát, ami az augusztus 6.-ai csúcsnak eredményeként siet segítségünkre egy ellenállási zónával, de mivel a 11,700$-os ellenállás egy 2017 év végére, illetve 2018 áprilisára visszamutató szint, az sem kizárt semmi szerepe nincs a folytatásban, mindenesetre az ékből kilépés utáni történésekben szerepet kaphat.
  Ha eljutunk ebbe a 12k környékére kitűzött célzónába, és továbbra sem tör meg a vevői lendület, akkor a 11k-s barna ellenállás, megfelelő támaszként működve, elősegítheti a 14k-s várakozásainkat.

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton nem szeretem a félszúrásokat, főleg azokat nem, amelyeket nagyobb gyertya is támogat. Tegnapi gyertyának kicsi a teste, felszúrása azonban van, viszont mivel ez sem lóg ki abból a sorból, ami az utóbbi két hét mozgását meghatározza, talán nincs is jelentősége. Ahhoz hogy valóban ne legyen jelentősége, jöhetne már az a legalább 1k-s (piros ellenállás miatt inkább 2k-s) pozitív fordulat, aminek köszönhetően a középső zóna erejében bízva, alátámasztást kaphatnak pozitív várakozásaink!
  Shorts oldal tegnapi gyertyája, konkrétan a fekete támaszon landolt, sajnos ez így még nem jelent semmit, de jelenthet ha történik egy határozott pozitív fordulat, esetleg a várakozásainkhoz is jobban passzoló, folytatódó csökkenéssel a fekete támasz alá zárunk.

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt.

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.