Napi tőzsdemustra 10.09

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 10.09

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 6 napja, 4 órája telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #16055

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, csak szerény mértékben teljesülnek a korábbi körképekben megfogalmazott elvárások, gondolok itt a kék nyíllal megjelölt zászló elvárásaira, ami a fekete csatornából történő nagy nehezen létrejött megszabadulás miatt nem teljesült. A 7.-ei határozott hullámnak sajnos elmaradt a határozott korrekciója, de mentőövként kialakult egy kisebb dupla tető, viszont ez sem hozta az elvártat, ami egy 8,030$ környéki határozott visszalépést jelenthetett volna, tehát a 7.-ei hullám korrekcióját kicsit megkésve de hozzuk!Amit most a piros zászló lehetőségnél látunk, azt a 8,490$-os szint környékére vártuk, pontosan azért hogy a zöld vonallal megjelölt ellenállás átlépése könnyebben sikerüljön, ami ugyebár egy elég széles oldalazó csatorna felső szintje. Ezzel a piros zászlóval, maximális siker esetén 8,600$ magasságába érkezhetnénk meg, de mivel mostanában maximális sikerekben nem nagyon volt részünk, ezáltal a piros zászlótól sem várunk sokat, megelégszünk a 8,490$-os csúcs elérésével, majd ebből a csúcsból remélhetőleg határozott vissza-tesztet látunk a fekete 8,250$-os támaszra!
  És a végére jöjjenek a volume oszlopok, itt a rendszeresen jelentkező piros tüskére kell figyelni, ez igyekszik minél hatékonyabban visszafogni a kiugrani készülő lehetőségeket. Tehát ha megjelenik ismét egy piros nagyobb oszlop, ott kezdhetünk gyanakodni és ha sikert is érünk el a piros zászlóval abból nem nagyon lesz pozitív folytatás, negatív se biztos, de a fékezőernyő hatékonyan működhet!

  4 órás idősík mozgása csalódást fog okozni, mivel a zöld elég bátor elképzelés tekintetében, a kezdeti lépéseknél még határozott történet, októberbe átlépve megtört. Ezt követően került a chartra a rózsaszín szerényebb megoldás, amellyel egy 9k-s célkitűzéssel hasonló végeredményt hozhatott volna, mint a 14-15-16-os ciklusoknál láthattunk. Április eleje óta követem ezeket a ciklusokat, de ennyire hitehagyott cikluson belüli mozgással csak a 2. ciklusban találkozhatunk, ezt követően felélénkült a mozgás, ennek eredménye 5k-ról, 8k-ra történő gyors továbblépés. A jelenlegi 18-as ciklus zárása 10.-e magasságában várható, remélhetőleg itt már nem történik változás, tehát marad egy lapos megoldás, de ha idevesszük csökkenő irányú háromszög fenyegetését, akkor ezzel sem megyünk sokra.

  Napos: a június 10.-ei gyertyához hasonló megoldásnak örvendeztünk tegnap, a folytatásban semmi csalódtunk, legalábbis ami a tegnapi gyertyát illeti, az még a júni,11.-ei gyertyánál és pozitívabbra sikeredett. Ha maradunk a hasonlatoknál, akkor az elkövetkezendő napokban nem kellene hogy panaszra legyen okunk, legalábbis akkor nem ha a júniusi példának megfelelően megpróbálkozunk a kék ellenállás megközelítésével, jobb esetben annak határozott átlépésével.
  Az rsi síkon látható mozgást nem sikerült megtörni, ennek köszönhetően lassan megérkezünk a felső zónába, ahol ha sikerül megkapaszkodni és az érdekek is úgy kívánják, sima ügy lehet a 9k-s szint fölé tornázni az árat!


  A 4 órás idősíkkal most külön nem foglalkoztam, viszont az ott megjelölt 18-as ciklusban mozgás 10.-e magasságában kellene záródjon, tehát ha valami újba szeretnénk belefogni, az a következő ciklusba átlépést követően kellene megtegyük. Tehát az óriás idősíkon látható piros zászló esetleges sikere után vagy közben, ha nem jelentkezik a volume oszlopoknál rendszeresített piros kiugrás, akkor lehetnek pozitív várakozásaink, amit szerencsére az rsi csík, a gyertyák által felkínált lehetőség és talán még a 4 órás idősík új ciklusba átlépése is támogathat!
  Foglalkozzunk egy sikertelen folytatás lehetőségével is, ami a mögöttünk hagyott bő kettő hetes oldalazásból kiindulva simán megvalósítható, ennek támogatója a 24.-én nyomatékot kapott csökkenő hullám, tehát a 6k környékére történő határozott megérkezés szintén benne van a pakliban! De ha szerencsénk van és a shorts oldalon látható aktivitást nem változik, akkor csak kismértékben kell ilyen negatív folytatással szembenézni.

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal 2 hetes oldalazó mozgása az óvatosságra utal, és ha az órás idősík mozgását megnézzük, akkor ezen nem is csodálkozhatunk. Szerintem a helyzet megoldásának kulcsa ott rejtőzködik, ha a vevők megtudnak győződni arról, hogy direkt nem fékezik a pozitív mozgást, tehát az órás idősíknál már említett kiugró piros volume oszlop nem jelentkezik, tehát nincs egy látványos formája az árkiugrások visszafogásának. Tehát a vevői oldaltól várnánk egy határozottabb lépést, aminek köszönhetően visszalépnénk a középső zónába, esetleg abban a 27,500 környéki magasságban, ahonnan a bakkt indulást követően határozottan visszaestünk.
  Shorts oldalon elmaradt a támaszra leszúró előző napi gyertyára adandó válasz, ez egyelőre pozitívnak nevezhető történés, de még kellene konkrétumok, mert ha jelentkezik a már sokszor említett, órás idősík kiugró piros volume oszlopa, ami ha megkapja a megfelelő támogatást kicsit megkésve adhat választ a leszúró gyertyára. Ellenkező esetben a fekete támasz alá is folytatódhat a történet, többi már a vevői oldal helyzetkihasználásán múlik!

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt.


  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.