Napi tőzsdemustra 09.28

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 09.28

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #15666
   Kriptoworld
   Adminisztrátor

   BTC, a különböző színű csatornáknak sok köze nincs a megoldáshoz, de talán rámutatnak arra a bizonytalanság, ami ismét eluralkodott! Egy tripla aljat jelzek a charton, sőt a 3. leszúrást egy mutató ujjal is megjelölöm, ez egyelőre csak annyiban érdekes, hogy hasonlóvá elég sűrűn találkozunk mostanában. Egy közös van minden hasonló szitunál, méghozzá hogy határozott emelkedésbe kezdünk a 3. leszúrást követően! Tehát ha ennek a zuhanást követő oldalazó mozgásnak, illetve tripla alj lehetőségnek, a kék csatorna ellenállását vesszük a váll vonalnak, akkor egy komoly 2k emelkedést kell lássunk!
   Viszont van itt egy nagy probléma, méghozzá a hétvége, amikor ugyebár a Bitcoin futures lehetőség zárva, amit ha nem veszünk figyelembe és szabadon mozgunk a hétvégén, akkor is általában 500$-os elmozdulással lehetne számolni, ami a tripla alj lehetőség kibontakozásához kevés, ahhoz viszont elegendő hogy szétverje ezen lehetőség sikerét.Maradva a Futures réseinél, ahol ugyebár a 8,475$-os szintre vártam az árat rés eltüntetése okán, lejjebb azért nem gondolkodtam, mivel ebből a 8,475$-os mélységből még a zászló lehetőséggel történő továbblépés működhetett volna, de ezen már jócskán átszaladtunk, ami már a valóban utolsó 7,175$-os mélységben tátongó résre is fényt derít!
   De ha már itt vagyunk 8k környékén, akkor talán nem lenne megbocsáthatatlan, ennek a résnek problémáját is elrendezni, még annak az árán is, hogy ezzel a tripla alj lehetőség elbukik!
   Tehát egy ilyen csökkenő irányú ezer dolláros túra, bevállalható a hétvége mozgásába és ha megnézzük a shorts oldali pozíciószám néhány nap alatt összehozott 27%-os csökkenését, akkor bizakodóak lehetünk abban a tekintetben, hogy egy ekkora hétvégi mínusz a hétfői nyitást követően, felnyithatja a vevők szemét.

   4 órás idősík: sajnos 23.-át követően nem pozitív, hanem negatív pályára állítunk, ennek a lehetőségét már előre felvázoltam, mégis abban bíztunk hogy a zöld görbét követjük. A 17-es ciklus, ha minden igaz 29.-ig tart, tehát még durván 3 nap áll rendelkezésre, a rózsaszín görbe akár a 6k-s mélységet is elérő meghosszabbítására, de ha bízhatunk a kék csatornából történő pozitív megoldásban, ami ha nem lesz annyira sikeres hogy visszarántsa 9,800$ környéki kiinduló szintre az árat, de talán sikerül 9k környékén megkapaszkodni és rábízzuk a megoldást a 18-as ciklusra!

   Napos: kemény 4 napos csökkenő nyomáson vagyunk túl, ebben a sorozatban tegnap már láthattunk egy kisebb enyhülést, amit a zöld volume oszlop szépen visszaigazol. De szerencsére ez a csökkenés nem lett magára hagyva, erről a leszúrások árulkodnak és hát nagyon jók ezek a leszúrások, főleg a méretes fajták, mert szinte minden esetben fordulat követi ezen mozzanatokat.
   A 24.-ei gyertya leszúrása is elég kellett volna legyen, különösen a szürke támasz zónába történő zárás okán, de a 4 napos csökkenő irányú nyomás utolsó mozzanataként rátettek még egy lapáttal, ahol szerencsére ismét jelentkezett egy leszúrás! Az utóbbi nap gyertyája kicsivel pozitívabb képet mutat, de még nagyon gyengécske próbálkozás, ezen kellene erősíteni az órás idősíknál említett tripla alj 2k-s lehetőségének megkezdett kihasználásával! Mai gyertya egy szép leszúrással nyitott, de még rengeteg idő van hátra a napból, ami még véres pofozkodáshoz is vezethet, tehát várjunk az örömködéssel!
   Az rsi csík enyhe próbálkozást mutat a visszafordulásra, de ennek is szüksége lenne a tripla alj lehetőség szempontjából minél jobb helyzetkihasználásra!


   A tegnap még kék színnel felvázolt csökkenő csatorna támaszán kicsit módosítva és abban bízva hogy az utóbbi napok leszúrásai mégiscsak hozzásegítik az árat egy fordulathoz, jelenleg egy kék csökkenő éket láthatunk, amelyből egy minimális sikeres kilépés esetén is a 11k-s magasságot kellene elérjük, sőt ha a fibo 0.61 szintet is figyelembe vesszük, akkor egészen pontosan a 11,700$-os sárga ellenállást kellene célba vegyük!
   Maradva az éknél, illetve egy bizonytalan 2 hetes előttünk álló időtávban gondolkodva, bevonva a játékban a mozgóátlagokat, kereszt lehetőség alakulhat ki a 9k-s szinten, tehát annál a pontnál ahol ideális esetben el kellene hagyjuk az éket! Remélhetőleg ezt a keresztet nem kell megvárjuk, mert az ékből kilépés sikertelenségéhez, illetve további csökkenés előkészítésével is járhat, ami a zászlóhoz szükséges csatorna támaszának megerősítésében nagy segítség, de szívesen kihagyjuk!
   Tehát szívesen kihagynánk, további csökkenő mozgások nézegetését és élnénk ezzel az ék lehetőség minimális hasznával, de sajnos annyira átláthatatlan és a vevők részére elhagyatottnak látszik a terep, hogy csak valami meglepő húzásban reménykedhetünk és abban, hogy a bakkt indulását megelőző pozitív várakozás végre felszínre is bukkan!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal a bakkt indulását követően megadta magát, ami egy elég érdekes húzása, ha már az indulást megelőző 2 hétben, látszólag erősen tartották magukat. Most se mondhatók gyengének és lehet hogy ugyan az a szitu mint shorts oldalon, mikor csak a látszatát akarják fenntartani annak hogy erősek, amit a megbízások számának feltornázásával néha sikeresen elérnek, majd vagy manuálisan értesítik a dolgot vagy egyszerűen törlik a megbízást. Viszont ahogy a jelenlegi shorts oldali mozgás is mutatja, ha ezek a megbízások élesítésre kerülnek, annak látványos árvisszaesés a vége, de csak addig amíg a feltornázott tartalék el nem fogy, majd újra a vevőkön a sor, élnek e az árvisszafordítás kisebb-nagyobb lehetőségével! Sajnos ezt a zuhanós időszakot most ki kell bekeljük, de ha megnézzük viszonylag gyorsan facsarják ezt a citromot és ha visszatérhetünk a tripla alj lehetőségre, akkor talán már nincs is mit kifacsarni ebből a citromból.

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: egyelőre még nem sikerült kilépni háromszögből, de az utóbbi 2 hét határozatlan gyertyái jobb is ha nem próbálkoztak ilyennel. Határozott kilépő gyertyára van szükség, tehát nem néhány száz, hanem legalább ezer dolláros méretben kell gondolkodni! Nagyjából egy a 11,700$-os ellenállást elérő kiugrása lenne szükség, de mivel augusztusban is történt ezen a szinten konkrét visszafordulás, annyira mégsem jó ötlet. Ezer dolláros ugrással, megfelelő háromszögből kilépés lehetne végrehajtani, illetve egy olyan szinten zárni, ahonnan egy következő ezres ugrással már a 11,700$-os ellenállás problémája is megoldódik. Viszont mivel hetes idősíkról beszélünk, ilyen ezer dolláros történés is a kisebb kategóriába sorolandók, főleg ha a bakkt indulása hozza azokat az elvárásokat, amelyekben sokan reménykednek. Tehát a mondanivaló lényege, hogy a jelenlegi 10k-s szintről több ezer dolláros pozitív irányú elmozdulással kellene beköszönni, de az ördög sosem alszik, nem véletlenül jelzem az 5k-s háromszög mélységével megegyező csökkenési lehetőséget!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.