Napi tőzsdemustra 09.12

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 09.12

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 6 napja, 16 órája telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15007

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, nem engedjük el a történetet, legalábbis addig nem, amíg ki nem derül az ékből visszafordulási lehetőség fennáll vagy vakvágány, tehát ha sikerül visszakapaszkodni a szürke zónába, akkor jól gondolkodtunk, ha nem akkor csökkenő irányba bármi elképzelhető!
  A baloldali bordó nyilall felvázolt ékből kilépés sikertelen volt, mivel az ellenállásra nem tudtunk visszakapaszkodni, ezt a tegnap esti órákban sikerült bepótolni, ahol már abban bízunk hogy a támaszra nem nézünk vissza és megpróbálkozunk a kilépéssel.Hármas aljat jelöltem meg, ez nem túl szabályos, de szerintem ide most ez kell és ez így ebben a formában már némileg hasonlít a chart bal oldalán látható augusztus végi történethez!
  Tehát még semmi nem biztos, de legalább vannak pozitív irányba mutató lehetőségek, amelyek habár nem egetrengető magasságba mutatnak, viszont a 10k alá zuhanási lehetőségtől talán megmenthetik az árat!

  4 órás idősíkon általában a ciklusok követésére használom, most azonban kiegészítettem egy fordított fej-váll alakzattal, ezzel is alkalmazkodva a zöld görbében várt, egyáltalán nem biztos emelkedési lehetőséghez! A fordított fej-váll durván 1,500$-os emelkedési lehetőségre ad jelzést, ezzel megfelelőképpen eltudnánk távolodni a kék csökkenő trendvonaltól. Viszont ezzel akkor tudom megkapaszkodni 12k fölött, ha a kék trendvonalra és az alakzat váll vonalára érkezik egy vissza-teszt. Talán ennél a vissza-tesztnél kaphat szerepet a 11k-s fekete jelenlegi állás szerinti ellenállás, tehát ideális vissza-teszt a 11,700-11,000$-os szintek között tudna kialakulni és a 16-os ciklus hozhatná azt a pozitív elmozdulást, amit már a 15-ös kellett volna elérjen!

  Napos: az utóbbi hónapokban igyekeztek arra játszani, hogy követhetetlen legyen a történet, viszont ez a háromszög amit sokan felrajzoltunk elég követhető, ennek alapján reménykedünk pozitív folytatásban, kivéve ha a 23.-ig hátralévő napokban ismét arra játszanak hogy követhetetlen legyen a történet.
  Ha a jelenlegi 10k környéki szintről visszakapaszkodnak a háromszög ellenállására, az csak megerősít mindenkit a pozitív folytatás lehetőségében, tehát viszonylag biztosan lehetne arra játszani, hogy egy nagyjából 1k-s kiugrás után esetleg vissza-teszttel számolva több is lehet ebben a történetben.
  Remélhetőleg az utolsó abc formát várjuk kirajzolódni, ezzel is arra utalok hogy a 10k-s visszafordulási lehetőség életképes lehet és ennek célja a 11,700$-os még a 2017-es év végére, illetve 2018 februárjára visszamutató ellenállás!
  Az rsi csíkra felvázolt elképzelés kezd homályosulni, legalábbis a kék nyíllal megjelölt kereszt elmaradás 2 napos csuszást jelent, de nincs mit tenni ha nincs vevői szándék.
  Röviden ennyi, de a semmiből csak semmit lehet kihozni!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: ismét pihenőnapon vagyunk túl, ez a napos idősík rsi mozgásában kezdi megtenni romboló hatását, de itt longs charton még mindig hasznosabb megoldás, mint a 6.-ai felszúrás után egy hirtelen fordulat. A piros háromszögre itt már nem kell vissza-teszt, mivel azt már kilépés előtt lerendeztük, tehát nyitva a 9k-s kapu!
  Shorts oldal tökéletesen azt csinálja, amit egy erős long trendben látnunk kellene, viszont itt azt a balesetet látjuk, mikor a long trend megrekedt, de még egyáltalán nem erős, tehát valamiben benne vagyunk csak még az erejével nem vagyunk tisztában!

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes nézet: ha a múlt heti gyertyánk nem csak felszúr 10,900$-os szintre, hanem ott is zár és azzal kilép egy 5k-s csökkenő irányú háromszögből (ami ellentétes irányú a trenddel), akkor kapunk egy apró jelzést, az inkább szűk keretek között zajló oldalazással történő folytatásra. Hasonló pozitív jelzést adhat az előttünk álló hét gyertyája, ha a múlt héten elmulasztott nagyjából 11k környéki zárást bemutatja, viszont ha a Bitcoin futures charton rés eltüntetés okán visszanéző mozgásra van igény, az a hetes háromszög tekintetében nem a legjobb húzás.


  Az rsi csíkoknál keresztet látunk, de itt is kell még minimum egy, az előttünk álló hét remélhetőleg pozitív megerősítése! Hónapokkal ezelőtt felvázoltam két 5k-s emelkedést vizionáló kereszt utáni mozgás lehetőségét, tehát hasonló ezres elmozdulásokat várva mint a tavalyi év során, illetve az idén kialakított 10k-s kereszt utáni mozgással. Tehát ha ebből a kereszt utáni mozgásból indulok ki, akkor a Bakkt indulását követően nagyon pozitív történések következhetnek!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.