Napi tőzsdemustra 09.11

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 09.11

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hét telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14970

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, nagyjából az történik amit tegnap felvázoltam, de mivel se az ellenállást nem érintettük, sőt a támaszon is kicsit túlszaladtunk, lehetnek itt még problémák! A támaszon túlszaladás mivel leszúrással történt, egyelőre még csak kis probléma, de ez kellett ahhoz hogy a fordított zászló célt érjen.
  Tovább gondolva ezt a szituációt, miért ne alakulhatna ki egy kisebb dupla alj, hasonló mint ami aug.29-30.-án is megoldást jelentett. Ehhez a dupla aljhoz a jelenleg épülő gyertya kell, tehát nagyjából 9,965$-os szint környékén kellene zárjon (ezen már most túlszaladtunk), majd lendületesen felfelé el kellene hagyjuk az éket.Az a mutató ujj, ami az előző dupla aljnál sorozatban harmadszor jelentkezett, most ebben a lehetőségben is szerepet kaphat, remélhetőleg azért hogy még a szürke zóna érintése előtt vissza-teszteljük az éket!
  Nagyon szeretjük a kerek szinteket, ezt nem megcáfolva a dupla alj lehetőségnél már 9900$-os szintre túl is szaladtunk, bízok abban hogy ennél lejjebbi szint már nem jön szóba és ha jobb nincs, élünk ezzel a dupla alj megoldással.

  4 órás idősíkon általában a ciklusok követésére használom, most azonban kiegészítettem egy fordított fej-váll alakzattal, ezzel is alkalmazkodva a zöld görbében várt, egyáltalán nem biztos emelkedési lehetőséghez! A fordított fej-váll durván 1,500$-os emelkedési lehetőségre ad jelzést, ezzel megfelelőképpen eltudnánk távolodni a kék csökkenő trendvonaltól. Viszont ezzel akkor tudom megkapaszkodni 12k fölött, ha a kék trendvonalra és az alakzat váll vonalára érkezik egy vissza-teszt. Talán ennél a vissza-tesztnél kaphat szerepet a 11k-s fekete jelenlegi állás szerinti ellenállás, tehát ideális vissza-teszt a 11,700-11,000$-os szintek között tudna kialakulni és a 16-os ciklus hozhatná azt a pozitív elmozdulást, amit már a 15-ös kellett volna elérjen!

  Napos: lassan kifutunk az időből, ami annyira nem meglepetés,mivel már hónap elején világos volt hogy ezt 23.-ig nehéz lesz tartani, ja és még azt se tudjuk ennek a 23.-ai napnak lesz-e szerepe (szerintem nem, de elindíthat egy folyamatot, ami még szintén kétséges hogy pozitív vagy negatív végkimenetelű). Gyorsan kellene egy kereszt az rsi csíkon, különben úgy járunk mint az augusztusi szituációnál és szép csendben visszacsurgó az alsó zónába, majd várjuk a csodát!
  Csodát vagy nem csodát várunk az lényegtelen, a kék háromszög támaszára már nem kellene visszanézni, mert ott már lutri a végkimenetel, de ha már belekezdtünk egy csökkenő irányú mozgásba, akkor a Bitcoin futures 9,705$-os szintjére nézzünk vissza!
  Bármi is történik, ha annak köze van a Bitcoin Futures chart réseihez, akkor egy nagyon gyászos 8,475$-os visszanézéssel is számolnunk kell, de tovább görgetve ezt a szálat, nyitott rés 12k-s magasságban is van, tehát ha a futuresnél van az irányítás, akkor csak ideiglenes problémával állunk szemben!
  Ez persze tökéletes lenne a poloniex chart szürke támasz zónát elérő mozgásához, amit ha már július közepén elérünk, talán az utóbbi két hónap problémáira is előbb megoldást találunk.
  Ennél a jelenlegi pontnál kicsit sikerült elbizonytalanodni a pozitív folytatás tekintetében, de bízzunk abban hogy nem véletlenül és nem rossz szándékkal tartják 10k környékén az árat.

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: tegnap volt egy gyengécske pár száz egységnyi növekedés, ezzel a helyzeten se javítani, se rontani nem tudtunk, de ismét kiemelendő, hogy az előzőekben látható fekete nyilakkal megjelölt felszúrások után, nem alakult ki hirtelen visszaesés. Az rsi csík felső zónájában mozgás, ez utalás arra hogy a vevők jó formában vannak, de ennél sokkal nagyobb eredmény kell letenni az asztalra, ha a 9k-s hegy megmászási szándék komoly.


  Shorts oldalon ugyanaz a pár száz egységnyi növekedés, de ez most nem látszik kamunak, mivel az ár is megfelelőképpen csökkent, ettől függetlenül a mögöttünk hagyott 5k-s hullám eléggé problémás és szerintem beszakadásveszélyes! Ha igaz hogy 23.-ra gyúrunk, akkor ezt a zuhanást hagyhatjuk az utolsó pillanatokra is, de mint már említettem, az utolsó pillanat lehet 23.-a után is, tehát akkor mikor már világos hogy a bálnák mit szeretnének kezdeni a helyzettel.

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes nézet: ha a múlt heti gyertyánk nem csak felszúr 10,900$-os szintre, hanem ott is zár és azzal kilép egy 5k-s csökkenő irányú háromszögből (ami ellentétes irányú a trenddel), akkor kapunk egy apró jelzést, az inkább szűk keretek között zajló oldalazással történő folytatásra. Hasonló pozitív jelzést adhat az előttünk álló hét gyertyája, ha a múlt héten elmulasztott nagyjából 11k környéki zárást bemutatja, viszont ha a Bitcoin futures charton rés eltüntetés okán visszanéző mozgásra van igény, az a hetes háromszög tekintetében nem a legjobb húzás.
  Az rsi csíkoknál keresztet látunk, de itt is kell még minimum egy, az előttünk álló hét remélhetőleg pozitív megerősítése! Hónapokkal ezelőtt felvázoltam két 5k-s emelkedést vizionáló kereszt utáni mozgás lehetőségét, tehát hasonló ezres elmozdulásokat várva mint a tavalyi év során, illetve az idén kialakított 10k-s kereszt utáni mozgással. Tehát ha ebből a kereszt utáni mozgásból indulok ki, akkor a Bakkt indulását követően nagyon pozitív történések következhetnek!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.