Napi tőzsdemustra 08.21

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 08.21

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hete telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14174

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, köszönhetően az éjjeli 700$-os zuhanásnak, az Elliott hullám kérdés megoldódott, de hasonlóképpen jártunk a szürke ellenállási zónával is, ami tegnap reggel megkapta a leszúrást, azonban elmaradt az ezt követő határozott emelkedés. A hongkongi tőzsde nyitással egyidőben kezdett határozott csökkenésbe az ár és szaladt át a szürke támasz zónán, amely zuhanást még az se érdekelte, hogy előzőleg volt egy mozgóátlag kereszt, tehát mindegy mi volt a charton, mik voltak az előjelek, itt az volt megírva zuhanni kell minden körülmények között.Ez a zuhanás kivételesen valóban az eladói szándékok idézhették elő, legalábbis látható egy gyengécske néhány száz egységnyi eladói szándék emelkedés. Viszont ha ehhez nem érkezik utánpótlás, akkor ez is csak arra volt jó, hogy a 19.-én kialakult pozitív mozgás nehogy lendületbe jöjjön, tehát a tegnapi zónába visszalépés, majd az abból kialakult lassan emelkedő mozgás kiugrásra is lehetőséget adhatott volna és talán ez indokolta az éjjel kialakult határozott csökkenést.
  Tehát mivel ez szerintem egy annyira értelmetlen húzás, hogy nagyon nem érdemes komolyan venni és arra számítok, hasonló lendülettel visszakapaszkodunk az zóna fölé, persze ez a vélemény is változhat, ha ugyanilyen lendületes csökkenést láthatunk a folytatásban!

  4 órás idősík ciklusai fölött mintha kezdenénk elveszíteni az irányítást, tehát lehet hogy a vége felé jár ez a sorozat. A 13-as és a 14-es ciklus között kialakult egy 4-5 napos átfedés, ugyanis a 13-as zárására, az elvárthoz képest 2-3 nappal előbb, a 14-esben történő nyitásra, ha az a mai napon megtörténik, akkor szintén 1 napos csúszással kerül sor. Tehát ha sikeres lesz a 14-es ciklus nyitás, akkor talán a zöld görbét követve, az órás Elliott hullám elképzeléseinek is megfelelve, egy durván 10 nap alatt elérhető, 2-3k-s hullám alapjait sikerülhet letenni.

  Napos: egyelőre a kék abc hullám áll nyerésre, viszont hogy ez konkrétum legyen a 9,523$-os szint alá kellene benézni. Ez a benézési lehetőség, ha a mai gyertya a jelenlegi szinten zár, akkor kap egy nagyon nagy segítséget, de ha mégis így alakul, akkor legjobb megoldás nem visszatartani ezt a csökkenő mozgást és legalább a 9k-s fekete támaszig elengedni a macikat.
  Itt elég jól kivehető egy csökkenő irányú háromszög lehetőség, ami hasonlóképpen az órás idősíkon láthatóhoz, ellentétes a megérkezési iránnyal, tehát ebben az esetben egy emelkedő háromszöggel kellene találkozzunk, de sajnos a fekete ellenállásokra nem tudtunk felkapaszkodni, így most egy csökkenő irányú fenyegetéssel állhatunk szemben.
  Ez a csökkenő irányú háromszög 4k-s zuhanási lehetőséget jelez, de mivel a trenddel ellentétes irányú, így max egy beijesztésre lehet alkalmas, viszont ez akkor is pánikkeltő hatású ha csak 7,770$ környékéig nyomja le az árat.
  Ha kicsit jobban megnézzük a chartot, akkor rögtön találunk egy indokot, miért alakuljon ki ez a jelenlegi szinthez képesti 3k visszalépés. És igen jók lehetnek a tippek, a 200-as mozgóátlag jelenleg 7,200$-os magasságban várja sok szeretettel a gyertyákat. Ez a mozgóátlag utoljára április 2.-án kapott szerepet és tulajdonképpen ezzel kezdődött, a végül 14k-s magasságban záródó hegymenet, amelyet nem követett határozat korrekciós visszalépés.
  Tehát ennek a határozatlanságnak fizethetjük most meg az árát vagy ha már nem volt a korrekcióban határozottság, de sikerül felkapaszkodni még egyszer 14k-s magasságba, azzal a 200-as mozgóátlagot is határozottabb emelkedésre kényszerítjük, majd az a muszáj visszalépés, ami most 8k alá kényszerítheti az árat, az lehetett volna bőven 9k fölött.
  Na de mielőtt átmegyünk nagyon negatívba, várjuk meg a mai gyertya mit rajzol nekünk, mert ha az éjjeli határozott zuhanása, az esti órákban érkezik egy határozott kiugrás, az ismét egy olyan gyertyát rajzol a chartra, ami bizakodásra adhat okot!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton látható mozgást, az éjjeli események nem nagyon ingatták meg, továbbra is ugyanabban a nagyon szűk sávban oldalazunk. Itt is a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének hiányát tudom okolni, amit ha a kék ellenállás átlépése utáni kicsit határozottabb csökkenő mozgással elérünk, akkor talán már a zöld ellenállást is magunk mögött hagyjuk, aminek következtében az ár is a 20k-s magasságokat karcolná.
  Shorts oldalon egy nagyon kicsi emelkedés látható és ahogy már említettem ez a nagyon kicsi emelkedés, akár a 700$-os zuhanást is segíthette, de ha nem csak egy kóbor magánakció volt, hanem konkrét szándék húzódik meg mögötte, akkor egy bőven 7k fölötti napi zárást kellene itt lássunk. Viszont ahhoz a 8k-s színt alá visszanézésre, amit a napos kitérőnél is említettem, ennek a shorts oldali mozgásnak a 10k-s szint fölé kellene emelkedni, tehát ez azt jelenti, hogy a lufi nem lyukas csak elengedett.

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!


  A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
  Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.