Napi tőzsdemustra 08.19

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 08.19

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hónap telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14077

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, a szombati kisebb visszalépést, vasárnap kora délután sikerült ledolgozni, ami annyit jelentett, hogy a piros emelkedő háromszög támaszának megerősítése után, az ellenállás immár negyedjére kapott megerősítést. Tehát ahogy még most is látjuk, a háromszögön belüli mozgás jól ki lesz maxolva, csak nehogy sok legyen a jóból és a végén, már a szerencsére kell bízzuk a folytatási irányt.A tegnap délutáni 10,450$-os háromszög ellenállásának ismételt elérésével, adott volt a lehetőség kilépésre, de sajnos folytatódott a show, amit így utólag megnézve, talán az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelésével indokolható, erről ismételten visszapattant a háromszög ellenállására, amit a jelen orrában alakuló gyertyával ismét érintettük, viszont ennek ki is kellene lépni, konkrétan megtámadva a 200-as mozgóátlagot!
  Sikertelenség esetén, még mindig egy barátságos megoldás lehet a rózsaszínnel felvázolt oldalazással folytatás, talán azzal az indokkal, hogy a fekete parabolikus ív 10k fölött maradva kapjon egy újabb támasztékot.
  Amit mi szeretnék látni, az a 11k-s barna ellenállás órák alatt történő elérése, majd a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelése, ezt követően jöhetnének a piros színnel felvázolt Elliott 3. hullámának 12k fölötti kívánalmai!

  4 órás idősík ciklusai fölött mintha kezdenénk elveszíteni az irányítást, tehát lehet hogy a vége felé jár ez a sorozat. A 13-as és a 14-es ciklus között kialakult egy 4-5 napos átfedés, ugyanis a 13-as zárására, az elvárthoz képest 2-3 nappal előbb, a 14-esben történő nyitásra, ha az a mai napon megtörténik, akkor szintén 1 napos csúszással kerül sor. Tehát ha sikeres lesz a 14-es ciklus nyitás, akkor talán a zöld görbét követve, az órás Elliott hullám elképzeléseinek is megfelelve, egy durván 10 nap alatt elérhető, 2-3k-s hullám alapjait sikerülhet letenni.

  Napos: rögtön azzal kezdem, hogy az órás elképzelés, már most a körkép írásának felénél sikeresen kiugrasztotta a háromszögből az árat. Ami azért érdekes, mivel ez a kínai tőzsde zárása után történik, tehát ha azt kívánja a helyzet, akkor az európai tőzsdék átvehetik a váltó bontott, majd délután ezt átpasszolhatják az usába! Szerintem a délután 15:30-as amerikai tőzsdenyitás számunkra a meghatározó, habár itt Kína és az USA között pattog a labda.
  Bitcoin futures charton rés mentesen folytatódik a történet, tehát nagyjából az történt amit a hétvégétől vártunk, ami azt jelenti nincsen rés eltüntetése érdekében visszalépési igény és ahogy egy 2 héttel ezelőtti történetnél is láthattuk, nyitott rést nem hagy maga után a mozgás, tehát a feladat viszonylag egyszerű 12k magasságába kell feltornázni az árat, megoldva ezzel a nyitott rés problémáját.
  Erre a futures chartra felvázoltam egy méretes fordított fej-váll lehetőséget, ebben most a legérdekesebb mozzanat a rés tetejénél egyben a vállvonalnál, a kerek 12k szinten válhat izgalmassá a történet. A várhatóan 12k magasságában megerősített vállvonalról, valószínűsíthető egy visszalépés, talán a 200-as mozgóátlagra és ha senkinek sincs ellene kifogása, akkor egy 4k-s túra vehetné kezdetét, tehát abba a magasságba érkezhetnek meg, amit egy zószló okán a zöld nyíllal hónapokkal azelőtt kijelöltünk. https://www.tradingview.com/x/eoOh6uvT/
  Visszatérve a napos történésekre, a hétvégi gyertyák semmi információ jelleggel nem bírnak, a mai gyertya azonban már most, az utóbbi óra 400$-os emelkedésével remélhetőleg valami jó dologban sántikál. Ezzel még nem lehetünk nyugodtak, mivel ha ez csak a kék b hullám megerősítése érdekében történik, akkor még izgalmas napok lehetnek előttünk. Ennek a mai lendületes megindulásnak, legalább a 12,300$-os magasságig ki kellene tartani, különben a piros nyíllal felvázolt és a Futures chartra is felvázolt fordított fej-áll lehetőség 4k-s hulláma nem tud célt érni, tehát újra a csökkenő irányú fenyegetettség kerül fókuszba!

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart továbbra is mozdulatlanul figyel, talán azt a gondolatot erősítve, hogy itt erős, a Bitcoin árára történő spekulációk zajlanak a háttérben. Ez a spekuláció nem feltétlenül káros, sőt ha azokat a lehetőségeket nézzük, amelyek a Futures charton is felvázolása kerültek és abban egyelőre csak a 12k-s szintre történő felkapaszkodás a cél, akkor egy szép pozitív hétre lehet berendezkedni.
  Shorts oldalon a leeresztett lufi fekszik a földön, viszont ha ez a lufi lyukas, akkor levegővel már nem lehet megtölteni, de ha kicsi a lyuk és a megfelelő gyorsasággal töltjük tele vízzel, akkor újra felveheti a lufi formát, ezáltal a lufink ismét repülhet, csak éppen bele a szakadékba.

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!


  A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
  Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.