Napi tőzsdemustra 08.14

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 08.14

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #13872

   BTC, a kék körös hasonlattal nem lőttünk mellé, ennek ellenére a folytatás piros gyertyákat eredményezett, ezt persze tökéletes lehetőség a körkép íróján számon kérni, viszont ha az órás kitérő, utolsó kettő mondatát elolvastál volna, akar ott megemlítettem van egy külső tényező, ami a pozitív folytatás lehetőségét megakadályozhatja.
   Tehát az s&p 500 https://www.tradingview.com/x/bOzWegD9/ amellyel szemben a Bitcoin fontosabb pillanatokban divergens mozgást mutat és hát erre tegnap szépen rá is erősített a 15:30-as tőzsdenyitás után. Sőt ha megnézzük már a tőzsde nyitás előtt nagyon apró gyertyákkal mozgott az ár csökkenő irányba, majd 15:00 órakor kicsivel gyorsabbra váltott a tempó, tehát akár azt is feltételezhetnénk tudatos volt előre felszállni a hullámra. Az s&p 500 emelkedésére azért számítottam nagyobb eséllyel, mivel volt egy augusztus elején néhány napos rossz időszak(amit a Bitcoin erősödéssel töltött) ebben a lendületes csökkenő mozgásban volt egy rés, amit néhány nappal később sikerült eltüntetni, majd ahogy kell ez a történet kisebb korrekcióval folytatódott, amiben ismét megjelent egy rés, én pedig úgy gondoltam, ezt még itt frissiben a tökéletes korrekciós mozgás aljából megoldhatják.Mint látjuk ez a probléma tökéletesen megoldásra került(nem kedvezve a Bitcoin elvárásainknak), de nem csak a rés okán gondoltam ennek az indexnek erősödésére, hanem a 200-as mozgóátlag elmaradt vissza-tesztje is erősítette ezt a gondolatot, amely vissza-tesztet ha aug. 2.-3.-án megvalósul, akkor nem csak a 2822$-os szintre néz vissza az index, hanem sokkal nagyobb probléma is kialakulhatott volna, ami a Bitcoin árát nem csak a 12,300$, hanem akár a 14k-s magasságba is felsegíthette volna.
   Tehát s&p 500 célja egyelőre úgy gondolom a 200-as mozgóátlag, de mivel ez egy barátságos visszakapaszkodás, ehhez már nem vissza-tesztként kezelendő (főleg nem órás mozgásnál) és mivel itt megint kialakul egy békésnek látszó hangulat, ami túl békés sem lehetne, mert az vihar előtti csendre utaló történet. Ha ebből szeretném kiolvasni, mi várható a Bitcoin mozgása tekintetében, akkor ha most cél a 2970$ környéki mozgóátlag, az a Bitcoin további néhány száz dolláros csökkenéséhez vezethet.
   Itt már bejönnek a játékba a Bitcoin futures érdekei is, ami már közelebb van az s&p 500 által képviselt táborhoz, tehát volt egy 2 héttel ezelőtti 10,535$-os szinten nyitva maradt rése, ezt a tegnapi akció sikeresen eltüntette, de az imént említett s&p 500 mozgóátlag célkitűzése, kicsivel tovább csökkentheti az árat. https://www.tradingview.com/x/zuSU4W3D/
   Attól függően milyen gyorsan oldódik meg az s&p 500 mozgóátlagra eljutása problémája, talán még a hétvége előtt megkezdődhet az újabb Bitcoin erősödés és az is igaz várakozik 1 a múlt héten nyitva maradt rés, viszont ez is olyan távolságban van, hogy valószínű ez is egy 2 hetes történet, hacsak nem kezdődik valami eszeveszett gyors erősödés.
   Végül visszatérve a poloniex chartra, ahol a kék ellenállásokkal már augusztus elején kitűztem elérendő célként a zónát, ebből kellene most a visszapattanást valamilyen módon megoldani!

   4 órás idősíkon követett 13. ciklusban mozgunk jelenleg, ebben az volt a kérdés, a kék körrel megjelölt lendületes emelkedéssel folytatjuk vagy kialakul egy oldalazás és a probléma megoldását áttesszük a 14-es ciprusra. Mivel jelenleg a zöld görbe áll nyerésre, valószínű ezzel a megoldással zárul 13-as ciklus, de koránt sem biztos hogy a zöld intenzív emelkedés jelző görbében folytatjuk, harcsak az s&p 500 környékén nem adódnak nagyobb problémák.

   Napos: szóval sajnálhatjuk az rsi csíkra felvázolt jónak ígérkező elképzelés sikertelenségét, de ahogy a gyertyák fölé rajzolt világoskék nyíl is mutatta alakulhatott volna sokkal jobban is, ha erre megvan a vevők részéről a megfelelő inger, de a vevőknek semmilyen ingerült nem volt, aminek végeredménye a jelenlegi szintet nézve 1,200$-os visszalépés.
   Ha a piros c pontból egy csökkenő irányú abc mozgás alakulását követhetjük és annak még mindig az a hullámában vagyunk, akkor végelszámolásnál 10k alá is benézhetünk.
   Mivel az órás kitérőnél ismét elég hosszúra nyúlott a műtét, itt már nincs hova nyújtani a történetet, főleg akkor nem ha a folytatás külső tényezőkön múlik, viszont egyáltalán nem katasztrofális a helyzet, sőt nagyon is kiváló, csak érjük el ahhoz a pillanathoz, amikor a valódi igények végre felszínre törhetnek!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton kiléptünk a szerintem fontos középső zónából, de mivel ezt egy elég barátságos mozzanattal tettük, talán még menthető a történet, viszont ahhoz hogy az s&p 500, tehát a piaci érdekek ne kényszerítsék csökkenésre az árat, be kellene dobni némi önerőt, szerintem a 27-28k-s magasságba történő felkapaszkodás ezt a problémát is megoldaná.
   Shorts oldal továbbra sem az erős eladási érdekeket képviseli, inkább csak a lepattanóra játszik, amit néhány megbízással igyekeznek jelezni, de talán a június-júliusban is látható takarítások okán, sokkal óvatosabbak és igyekeznek csak addig nyújtózkodni, ameddig a takarójuk ér.

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: ha a múltheti nem túl szerencsés módon felszúró bika gyertyának köszönhetően, élni tudunk azzal a lehetőséggel, amit a rsi csíkra már hetekkel előzőleg felvázoltam, akkor nagyjából a 11k-s szint magasságából kellene kiinduljon az első 5k-s hullám. Az 5k-s első hullám elképzelés, ami természetesen lehet ennél sokkal több, ha a fekete nyíllal is megjelölt 2017-es csúcsot vesszük célba vagy akár kevesebb is, ha a 14k-s júniusi csúcson fennakadunk.


   Ezzel az esetleges 14k-s fennakadással, a fekete vonalak által is határolt területen, beragadtatunk egy brutális oldalazásba, ami akár a 2020-as évre is átnyúlhat. Azonban ha jól alakulnak a dolgok és az rsi csíkon várt kereszt utáni legalább 5k-s lendületes emelkedés sikeresen veszi a 14k-s akadályt, majd erre még a 2017-es csúcsszint elérése előtt mutat egy látványos vissza-tesztet, ennél a pontnál jöhet a következő, várhatóan a középső rsi zónában kialakuló kereszt utáni minimum 5k-s hullám és ha ez így történik, az valószínű egy sokkal pozitívabb történetnek volt csak a kezdeti néhány lépcsőfoka.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.