Napi tőzsdemustra 08.13

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 08.13

Címkézve: , , , , ,

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 1 hét, 1 nap telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #13837

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  BTC, egyelőre a július végi és az utóbbi 3 nap hasonlósága közötti úton haladunk tovább, viszont ha van jelentősége ennek a hasonlatnak, akkor a történetnek már nagyon a vége felé járunk, ahol már csak az a kérdés, mit várhatunk a folytatásban.
  Ha a folytatásban sem lesz eltérés, akkor ismét a június végi 14k-s csúcs kerülhet fókuszba, ha mégse akkor marad a csökkenő irány és talán max 10,500$ környéki ár, megoldva ezzel a Bitcoin futures két héttel ezelőtti résének problémáját.
  Augusztus 6.-án megérkeztünk a 12,300$-os magasságba, tehát annak az útnak a végére értünk, ami a július végi kék körrel jelzett iránykereső mozgásból indult ki. Majd az azt követő 1 hetes mozgás, ebben vagyunk jelenleg és ennek a mozgásnak eredménye egy csökkenő irányú fekete háromszög, illetve jelenleg 2 háromszöget is figyelhetünk, mivel a június 10.-ei történések és az azóta eltelt szűk 3 nap mozgása is egy csökkenő irányú háromszögbe szorult be.Ebből az utóbbi háromszögből felfelé igyekszik kilépni az ár, egyelőre kevés sikerrel, de ha sikerül is megtámadják a felső tehát a nagyobb fekete háromszög ellenállását, ahol nem állunk meg, mivel a 200-as mozgóátlagra nem hiányzik egy vissza-teszt. Tehát ha lehetnek kívánságaink, akkor szaladjunk át a mozgóátlagon, a fekete ellenálláson és ha lehet a 11,700$-os ellenálláson is, majd felülről tesztelgetve az akkori támaszokat, lássuk mennyire erősek a továbblépési szándékok és ha kiállják a próbát, jöhet az augusztus elején is látható határozott emelkedés.
  Múlt héten valamelyik nap összefüggést kerestem a s&p500 index és a Bitcoin mozgása között, ami felfedezhető az a divergens mozgás. Ebben a történetben a Bitcoin játssza a feltörekvő ifjonc szerepét, tehát feltételezhető hogy neki kell az s&p500 mozgását a lereagálni, feltéve ha a nagyobb elmozdulásoknál észrevehető divergencia nem csak a véletlen műve. Én az s&p500 mozgásából azt olvasom ki, hogy az összeomlásra még nem kellene számítsunk, inkább erősödést vizionálok nagyjából 2,970$ környékére, ahol az órás idősík 200-as mozgóátlaga okozhat a későbbiek folyamán problémát. Tehát ha ezzel ellentétesen mozgó Bitcoint fogunk látni, akkor sajnos a 10k irányába kell keresgéljünk(pl. futures rés 10500), viszont ha a 200-as mozgóátlagon problémába ütközik az s&p500, akkor ismét itt a lehetőség a Bitcoin előtt.

  4 órás idősík kék körrel megjelölt mozgása lett a befutó, tehát a 11-es ciklus oldalazó mozgása nem kapott társat maga- mellé, viszont hacsak nem folytatódik ugyanilyen lendületesen az emelkedés, a Bitcoin Futures rés eltüntetős igények kielégítése után, akkor vagy ismét beszorulunk egy oldalazásba( ezt jelzem zöld kővel) és a 14-es feladata eldönteni 17,200 esetleg 7770 vagy ha már túl leszünk ezen a rés eltüntetős történeten, a 13-as ciklusban felkapaszkodunk a június 26.-ai 13,963$-os csúcsba!

  Napos: a 3 nappal ezelőtti 500$-os visszalépés és az azt követő 2, illetve most már 3 napos irány keresés, sajnos megadta azt a kezdőlökést, ami az rsi mozgását csökkenésre kényszerítette. Tehát annyira szabályos felső zónában mozgást, mint az első kettő esetben már nem láthatunk, viszont talán szerencsénkre a kicsivel hosszabb időhúzás, mégis tud majd árelmélkedést tudod eredményezni.
  A júli.28.-aug.6. között kialakított 2,500$-os hullám tekintetében még volnának korrekciós visszalépési igények, amelyek tökéletesen kielégíthetnék a Bitcoin futures 10,535$-os rés eltüntetős problémáját. Attól függetlenül hogy itt milyen igények vannak. remélhetőleg ez a rés nyitva marad, mivel az egy arra utaló jelzés, hogy a Bitcoinban van potenciál, viszont ezt a potenciált valamilyen rejtélyes erő nem engedi felszínre törni!
  Sajnos azzal hogy a határidős kereskedési rendszerben olyan szereplők is beléphetnek, akiknek a Bitcoin fejlődése egyáltalán nem fő cél, sőt… Viszont az árral elég szépen lehet játszadozni, csak hát ezzel visszafogják azokat a várakozásokat, amelyek az ár minél magasabbra juttatását kellene hogy megcélozzák. Ebben jelentős változást csak egy gazdasági válság hozhat, de nem biztos hogy ezzel nem fizetünk többet mint az áru értéke, tehát hiába ér a Bitcoin 100,000$-t ha közben a dollár elértéktelenedik, viszont ha okosan meglovagoljuk a kialakult hullámokat nem jöhetünk ki vesztesen ebből a csatából.
  Mai elvárás nem nagyon lehet megfogalmazni, mivel bármelyik irányba is mozdulunk el, arra lehet találni indokot, tehát szerintem kell néhány nap mire kiderül mennyi is az annyi, ettől függetlenül mindenki annak örülne ha felfelé folytatódna a történet, reméljük ez fog következni.

  BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevőknek talán egy szerencséjük van, nincs meg az kezdő lendület, ami az augusztus 10.-ei kezdő lökés megadta. Remélhetőleg tegnap láttuk az utolsó piros gyertyát és ha a mai gyertya nem is lesz egy eget verő, de ha már az utóbbi két nap történéseit betakarja, azt egy pozitív fordulatnak nevezhetjük. Viszont az ellen se tiltakozunk, ha az utóbbi 3 nap történéseire adunk egy csattanós választ, tehát visszatérünk abba a 27300-as magasságba, ahol megtört a lendület.
  Shorts oldalnak láthatóan nem tetszik az időhúzós recept, 3 apró piros gyertya már az előző napokban is kifejezte nemtetszését, a mai gyertya egyelőre gyorsabb tempójú csökkenést mutat. Ha a mai gyertyát is beleszámoljuk, akkor egy 20%-os visszaesés kellene a szürke zónából kipottyanáshoz, ami zóna nélkül is egy katasztrofális eladói tevékenységre utalna, ezt talán már a vevői oldal sem hagyná figyelmen kívül.

  Shorts chart:

  Longs chart:

  Hetes nézet: ha a múltheti nem túl szerencsés módon felszúró bika gyertyának köszönhetően, élni tudunk azzal a lehetőséggel, amit a rsi csíkra már hetekkel előzőleg felvázoltam, akkor nagyjából a 11k-s szint magasságából kellene kiinduljon az első 5k-s hullám. Az 5k-s első hullám elképzelés, ami természetesen lehet ennél sokkal több, ha a fekete nyíllal is megjelölt 2017-es csúcsot vesszük célba vagy akár kevesebb is, ha a 14k-s júniusi csúcson fennakadunk.


  Ezzel az esetleges 14k-s fennakadással, a fekete vonalak által is határolt területen, beragadtatunk egy brutális oldalazásba, ami akár a 2020-as évre is átnyúlhat. Azonban ha jól alakulnak a dolgok és az rsi csíkon várt kereszt utáni legalább 5k-s lendületes emelkedés sikeresen veszi a 14k-s akadályt, majd erre még a 2017-es csúcsszint elérése előtt mutat egy látványos vissza-tesztet, ennél a pontnál jöhet a következő, várhatóan a középső rsi zónában kialakuló kereszt utáni minimum 5k-s hullám és ha ez így történik, az valószínű egy sokkal pozitívabb történetnek volt csak a kezdeti néhány lépcsőfoka.

  Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

  Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

  A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

  Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

  BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
  LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

  Szerző: Kövesi Károly

  Szerkesztette: Mészáros András

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.