Napi tőzsdemustra 08.10

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 08.10

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #13720

   BTC, tulajdonképpen semmi nem változott, tehát a körképet akár ki is hagyhattam volna, amiért mégse tettem, az a szürke színnel jelölt oldalazó mozgás, illetve a fekete háromszög, ami már egy módosított történet, de a gyertyacsúcsok összekötésével tartja a háromszög formát. A háromszög kezdeti elképzelésével egy kisebb árbóc lehetőséget kínálkozott fel, ezt jelzi a fekete felfelé mutató nyíl, a jelenlegi formában már egy sokkal nagyobb árbóc lehetőséggel állhatunk szemben, feltéve hogy az oldalazó mozgás folytatásával nem válik köddé ez a lehetőség.
   Bitcoin futures a kerek 12k-s szinten zárta a hetet, ebből kiindulva, ha hozunk egy általában megszokott 500$-os rést eredményező hétvégi pozitív mozgást, amivel az oldalazásból kizökkenve, illetve a háromszögből jelentősen kilépve, talán sikerül ebből az ingerszegény állapotból kikeveredni.

   4 órás idősík kék körrel megjelölt mozgása lett a befutó, tehát a 11-es ciklus oldalazó mozgása nem kapott társat maga- mellé, viszont hacsak nem folytatódik ugyanilyen lendületesen az emelkedés, a Bitcoin Futures rés eltüntetős igények kielégítése után, akkor vagy ismét beszorulunk egy oldalazásba( ezt jelzem zöld kővel) és a 14-es feladata eldönteni 17,200 esetleg 7770 vagy ha már túl leszünk ezen a rés eltüntetős történeten, a 13-as ciklusban felkapaszkodunk a június 26.-ai 13,963$-os csúcsba!

   Napos: fekete háromszögekkel mutatok azokra gyertyára, ahol a 8k-s és a 14k-ra vezető túra megkezdődött, illetve megjelöltem a jellegű szituációt is, ahol a tegnapelőtti doji gyertya remélhetőleg nem hibásan, de adott egy megnyugtató jelzést, abban a tekintetben, hogy 9k óta kitartóan emelkedő hullám, nem a piros színnel megjelölt abc hullámot zárta a 6.-ai gyertyával, hanem megyünk tovább a hullámban és a c hullám Elliott 3. hullámaként működve vihetné felfelé az árat.
   Az iménti hosszú mondat egy szép elképzelés, viszont hogy miként lehet összehozni az már egy más kérdés, főleg azért mert ha a Bitcoin futures 10,535$-os szintre visszamutató igényét ismét elővesszük, akkor annak teljesítése esetén, azt az elképzelést, amit az rsi csíkra felvázoltam dobhatnám a kukába.A jelen szintről 1,300$-os zuhanást kell végrehajtani, illetve abból visszakapaszkodni és ez már nem egy olyan kis távolság, amit órákon belül hipp-hopp meg lehet járni, sőt még ennél is nagyobb gond, hogy ekkora mértékű elmozdulás esetén a charton is változások történnek, főleg az rsi mozgásában.
   Tehát hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, ugyanazt a megoldás kellene alkalmazni, mint június közepén, ahol szintén volt egy futures 590$-os rést, amit a 8,475$-os szintre történő visszanézéssel lehetett volna eltüntetni. A következő hét közepén ezzel meg is próbálkozott a mozgás, de nem sikerült, helyette folytatódott az emelkedés és a hetes zárás már a 10k-s szinten történt. Majd ez megismétlődött a rákövetkezendő héten, sőt a hét közepén is, ennek eredménye 3 nyitott rés és az ár másfél hét alatt 8k környékére 14k magasságába emelkedett.
   Tehát ezek a rések, ha igazán beindul a szekér egészen addig nyitva maradnak, amíg lendületben van a mozgás. Ebből kifolyólag, ha múlt héten nyitva maradt réshez, most hétvégén nagyjából 500$-ral feljebb sikerül nyitni, akkor ismét kialakul egy rés és mivel a háromszögből is kilépünk, az árbóc lehetőséggel élve és ismét nyitva hagyva a rést, a következő hétvégét akár már a 17k-s magasságban is ünnepelhetnénk!
   Összefoglalva, ha ez a hosszú gondolatmenet valamilyen módon sikerre vezetődik, akkor a hétvégi mozgás miatt nem kell izguljunk, már csak az a kérdés, ebből kapunk-e a mai napon vagy meg kell várni a vasárnap késő estét.

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chartra nem lehet panasz, tehát a vevők tegnap is emelték a tétet, ami egy elengedhetetlen feltétele annak a jelentős áremelkedésnek, amit már körbejártam széltében-hosszában. Ezt a lendületes emelkedés elnézve, egyelőre nehezen elképzelhető milyen indokkal eshetnénk ki a középső zónából, vissza a kék támasz, esetleg a mozgóátlagok 24k-s érintésének szintjére, de a mozgóátlag vissza-teszt kimaradás mégis ott figyel!
   Shorts oldal tegnap már nem követte a vevők igyekezetét és ahogy látjuk, elég látványosan maradt a szürke zóna keretein belül, de ez véletlen is lehet, talán a mai mozgás segít a tisztánlátásban. Tehát ha vevői oldalon látható emelkedés folytatódik, illetve az eladói szándékok maradnak a szürke zónában, esetleg visszaesést mutatnak, akkor megnövekedik az esély, a főleg napos idősíkon boncolgatott 17-20k-s szinteket, akár egy-két héten belüli elérésére!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: nem találok kivetnivalót a charton látható a mozgásban, van néhány előre felvázolt elképzelés, amelyek szálait egyelőre pontosan követjük. A korrekciós mozgás szempontjából a 9,050$-os fekete támasszal megjelölt alj lehet a zárószint, erről ahogy a fekete nyíllal is mutatom, nagyjából a 20k-s magasságot kellene megcélozzuk.


   Itt kaphat szerepet a még üres kék kör és a lefelé mutató zöld nyíl, amelyek a kép bal oldalán, a 2018-as korrekciós mozgás kezdeti lépéseinél is láthatunk. Ennek szerepe ugyanaz, tehát ha a 2. zöld nyíl alatt nem tud kialakulni egy olyan gyertyakombináció, ami visszanéző a 14k-s szint alá, akkor szerintem sikerrel járhat a 20k-s csúcsot megdönteni szándékozó folytatás.
   Az rsi csíkra már a júniusi mozgásnál felrajzoltam egy két darab 5k-s hullámból álló erősödése lehetőséget. Az első 5K-s hullámot az rsi csíkon mozgó vonalak keresztje után kellene megkezdjük, erre akár már ezen a héten is sor kerülhet, de mivel itt nem lehet elsietni dolgokat, az sem kizárt hogy egy-két hétre még szükség van a fordulat tökéletes kialakításához, viszont mire ezt megtudjuk, már bőven benne leszünk az első 5k-s hullámban(talán a 14k-s árszint elérése lesz a kulcsmomentum)!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.