Napi tőzsdemustra 08.07

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 08.07

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #13601

   BTC, sajnos visszanéztünk a 11,700$-os szint alá, viszont az első felindulásból elkövetett megindulás hamar köddé vált és néhány órával később, jelenleg ismét ezt a 11,700$-os szintet karcoljuk alulról.
   Visszatérve a tegnapi történésekre, reggel még elég határozottan megindulni látszott a történet felfelé, de nem tartott sokáig az öröm, csak délig, ahol egy határozat eladással visszatértünk a 11,700$-os szint fogságába, majd ráadásként megszurkáltuk a kék ellenállást! Este folytatódott a történet, amikor csökkenő irányba találtak kiutat a kollégák, ennek ugyanaz lett a végeredménye mint a délelőtti eseményeknek csak ellenkező irányba.
   Ha a kék ellenállás még a jelenlegi történetben is szerepet kap, akkor most a sárga ellenállásról visszanéző mozgás 11,500$ magasságában tudna rajta megtámaszkodni és talán sokkal sikeresebben folytatódhat a tegnap délben félbehagyott történet.Azonban ha a tegnap déli határozott irányváltás, majd az erre történő esti ráerősítés azzal az indokkal történt, hogy a Bitcoin futures chart hétvégi 535$-os rését eltüntessük, akkor a csökkenő mozgást folytatódik és remélhetőleg a 200-as mozgóátlagon zárunk! Maradva ezeknél a réseknél és a tegnap esti mozgásnál, szintén volt egy kisebb rés, amit ezzel a 11,700$-os ellenállásra történet felkapaszkodással eltüntettünk, tehát nincs akadálya a csökkenés folytatásának, főleg azért nem, mivel ez a visszakapaszkodás úgy néz ki az 50-es mozgóátlagot is vissza-tesztelte. https://www.tradingview.com/x/cIDL8f16/
   Az általunk követett poloniex charton, egy kék csatornával lehet kijelölni azt a területet, ahová a rés eltüntetési igények visszahozhatják az árat, ennek nem feltétlenül ezen a héten kell megtörténni (lást a július 2. felét, ahol ez 2 hetet vett igénybe), de ha sikerről és a hét közepén ennek a feltételnek is eleget teszünk, akkor a hét második felében, a 12,300$ magasságában megrekedt történet folytatható!

   4 órás idősík kék körrel megjelölt mozgása lett a befutó, tehát a 11-es ciklus oldalazó mozgása nem kapott társat maga- mellé, viszont hacsak nem folytatódik ugyanilyen lendületesen az emelkedés, a Bitcoin Futures rés eltüntetős igények kielégítése után, akkor vagy ismét beszorulunk egy oldalazásba( ezt jelzem zöld kővel) és a 14-es feladata eldönteni 17,200 esetleg 7770 vagy ha már túl leszünk ezen a rés eltüntetős történeten, a 13-as ciklusban felkapaszkodunk a június 26.-ai 13,963$-os csúcsba!

   Napos: a tegnapi gyertya nem egy örömteli látvány, viszont ha megnézzük a mögötte hagyott közel 2,500$-os hullámot, akkor indokolt lehet ez a kisebb pihenő. A felszúrás miatt lehet izgulni, ha mégse csak egy pihenésről és esetleg az 50-es mozgóátlag vissza-teszteléséről van szó, de itt is bevehetjük a játékba, a Futures charton kerülgetett kérdést, amit ha megakarunk oldani, akkor ezen a mozgóátlagon egy 300$-os leszúrásnak kellene átszaladni. Ez a leszúrás ugyanolyan hatékony lehet mint a mostani felszúrás, tehát tökéletes jelzés eladói szándékok gyengeségére!
   Kitartva az rsi csíkra felvázolt elképzelés mellett, ami ugyebár most néhány napos kivárást igényelne, legalábbis az előző 8 és 14k-s történetnél ez volt megfigyelhető!
   A 200-as mozgóátlag egyelőre messziről követi az eseményeket, ezt a kék ABC korrekciós mozgásnak kellett volna sokkal határozottabban elérni, aminek nem tudni mikor fizetjük meg az árát, de biztos nem marad kifizetetlenül a számla. Örömmel fogjuk kifizetni ezt a számlát, ha a folytatásban a 2017-es csúcsot vagy valami sokkal magasabb szintet vesszük célba. Annak viszont nem örülnénk, ha sürgősen kellene rendezni a számlát és a jelenleg látható iránykeresés, nem azért tart ilyen sokáig, mert megfelelő alapot építünk, hanem mert a korrekciós történet még mindig nyitott és a számla kifizetése vár.
   Tegnap felvázoltam azt az Elliott hullám elképzelést, amivel a 2017-es csúcsot vehetnénk célba, most egy kisebb abc hullámot vázoltam fel, azzal az indokkal, ha a tegnapi gyertya által kialakított felszúrás, nagyobb gondot okoz mint a jelenlegi helyzet indokolná. Tehát ha most csökkenő irányra vált a történet, követve a zöld csatornát egy következő kisebb abc hullámmal, akkor ismét visszatérünk a kifizetetlen számla kérdéséhez, ami augusztus 15. környékén a 200-as mozgóátlag érintésével rendezhető!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton elég szépen látható mi okozta a tegnapi sikertelenséget. Az előző napi lendülettel még tolta a vevő szándékot, de mivel tegnap már nem áramlott friss vér a rendszerbe (ennek köszönhető a napos idősíkon látható felszúrás), egyelőre szünetel a további építkezés. A vevői szándékok ma eldönthetik hogyan tovább, ha minimálisan odateszik magukat és 26k környékére visszakapaszkodnak, akkor talán holnap lehet folytatni az építkezést, ha nem csinálnak semmit az még mindig a dolgok jobbik része, de ha most csökken a vevői érdeklődés és esetleg a 200-as mozgóátlag alá keveredünk, ott már problémás a történet, ahol vagy megvárjuk a mozgóátlagok keresztjét és ennek pozitívumában bízva várakozó álláspontra helyezkedik vagy ismét elengedjük a történetet, ami áttolja Szeptemberre a pozitív várakozásaink megoldását.
   Shorts oldal, talán csak szerencsénkre erre sem csapott le, de már biztosan gondolkodnak a megbízások manuális élesítésén. Ennek az élesítésnek, talán a vevői oldal mai teljesítménye adhatja meg a zöld utat, viszont a 9k-s szintek környékéről nem számítanék semmi komoly vérengzésre, csak néhány az előzőekben már említett kifizetetlen számlák rendezésének okán jöhetnek ujabb kellemetlen napok.

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: nem találok kivetnivalót a charton látható a mozgásban, van néhány előre felvázolt elképzelés, amelyek szálait egyelőre pontosan követjük. A korrekciós mozgás szempontjából a 9,050$-os fekete támasszal megjelölt alj lehet a zárószint, erről ahogy a fekete nyíllal is mutatom, nagyjából a 20k-s magasságot kellene megcélozzuk.


   Itt kaphat szerepet a még üres kék kör és a lefelé mutató zöld nyíl, amelyek a kép bal oldalán, a 2018-as korrekciós mozgás kezdeti lépéseinél is láthatunk. Ennek szerepe ugyanaz, tehát ha a 2. zöld nyíl alatt nem tud kialakulni egy olyan gyertyakombináció, ami visszanéző a 14k-s szint alá, akkor szerintem sikerrel járhat a 20k-s csúcsot megdönteni szándékozó folytatás.
   Az rsi csíkra már a júniusi mozgásnál felrajzoltam egy két darab 5k-s hullámból álló erősödése lehetőséget. Az első 5K-s hullámot az rsi csíkon mozgó vonalak keresztje után kellene megkezdjük, erre akár már ezen a héten is sor kerülhet, de mivel itt nem lehet elsietni dolgokat, az sem kizárt hogy egy-két hétre még szükség van a fordulat tökéletes kialakításához, viszont mire ezt megtudjuk, már bőven benne leszünk az első 5k-s hullámban(talán a 14k-s árszint elérése lesz a kulcsmomentum)!

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.