Napi tőzsdemustra 08.03

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 08.03

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #13460

   BTC, a lábujjhegyről, talán apró lépésekre váltottunk, mindenesetre elég határozottan visszaléptünk a 10,325$-os fekete támasz megközelítve, majd éjfél környékén 3 kisebb lépéssel 10,800$-os magasságba jutottunk. Tehát még nem értük el a 11k-s barna háromszög ellenállását, ezt még össze kellene nagy nehezen hozni, majd ha ezzel megvolnánk, akkor jöhetne a 10,635$-os kék támaszra egy visszanézés, amelyből ha ismét összekapja magát az ár és eljut a 11k-s ellenállásra, majd ott remélhetőleg nem áll meg, hanem megy tovább a 11,700$-s ellenállásokra.
   Ha megáll 11k-s ellenálláson és kialakít egy vissza-tesztet, azzal elősegítheti a csökken irányú mozgás, talán pont a barna háromszög 9,500$ környéki támaszára.Az is elképzelhető, hogy a 11k-s ellenállásra visszanézésre már nem lesz szükség, ha a kék ellenállás és a fekete támasz közötti mozgás ezt az igényt kielégítette, ebben az esetben, innentől már egyenes út vezet a rózsaszín nyíllal is mutatott 11,700$ környéki ellenállásokra!
   Tehát erősen találgatunk, mi lenne a legjobb megoldás, remélhetőleg ez a megoldás még azelőtt megszületik, mielőtt valamelyik bálna megunva ezt a szöszmötölést, neki nem áll short irányba spekulálni, amivel ismét visszaverné a lelkesedést. Viszont ha ez a mögöttünk hagyott lassan 3 hetes történet egy tudatos szinten tartás, akkor úgysem engedik nagyon ficánkolni ezt a bálnát.

   4 órás idősík 11. ciklusának történet, a 9k-s kék támasz érintésénél kezdődött, majd miután sikeresen visszakapaszkodtunk 11k-s fekete ellenállásra, illetve a 200-as mozgóátlagra, három lehetőséget láttam a folytatás. Egy pozitív a 13k-s magasságot megcélzó folytatást, egy negatív a kék támaszra visszatérő mozgást, amit ugyebár most órás idősíkon is kerülgetünk, illetve egy 3. semleges megoldást, ezt jelzik a zöld körök, ezekből azért van 2, mivel úgy gondoltam, ha ez a 3. semleges megoldás lesz a nyerő, akkor az a 11- 12. ciklusokat átölelő megoldást jelenthet.
   Tehát ha ez a most hétvégi mozgás lezárta a 11. ciklust, akkor a 12. lehetőséget adhat visszakapaszkodni a kék ellenállásra (11,700$), majd a fekete ellenállás vissza-teszt után, jöhetnének a júni. 26.-ai csúcsot döntögető elképzelések. Viszont ha nem születik megoldás, akkor az eredeti elképzelésnek megfelelően, ez a két zöld körös megoldás tovább görgetni az oldalazó mozgást, amelyből talán megoldás születik a 12. ciklus nagyjából aug.7. környéki zárása után.

   Napos: tegnap nem sikerült átugrani az 50-es mozgóátlagot, ezt a bakit a mai gyertya igyekszik javítani, viszont ha nem sikerül annak 10k-s megpihenés is lehet a vége. A kis abc sikere előtt, valószínű itt bezárult a kapu, ezt utólag vagy ráigazítjuk a piros nyilván megjelölt 4k-s hullámra vagy figyelmen kívül hagyjuk és csak a nagy ABC hullám 9,065$-os szinten záródó formáját hagyjuk a charton és ezzel pontot teszünk a 14k-s csúcsból indul 5k-s korrekciós mozgás végére!
   A 9,065$-os szinten nem a legtökéletesebb ABC formával zárnánk, de mivel a kis b betűvel jelzett hullám elég magasra szaladt, majd a c hullám megrekedt a 9,175$-os szinten, amelyről most ismét a 11k-s ellenállás közelébe jutottunk, innen már elég nagy kicseszés volna, ha még a 11k-s ellenállás elérés előtt visszafordulnánk és a c hullámot mégis lezárva visszapottyannánk a 9k alatti szintekre.
   Az RSI szépen kezd plafont fogni, ezt szerencsére a gyertyák is támogatják, ami egyelőre azt a képet sugallja, amit az rsi előző kettő példája is mutat, erre néhány napot rápihenve, talán a 11-11.7k-s szint között kezdődhetne egy nagy építkezés! Tehát az rsi csíkra rajzolt elképzelés és a gyertyák által kialakított lendületesnek látszó mozgás, egy elég szép folytatást is kialakíthat, de nagyon sok buktató és visszafogott tényező van a háttérben.
   Egy visszafogó tényező a Bitcoin future chart, itt ugyanis a pénteki zárás 10,535$-os szint, tehát ha a hétvégén felkapaszkodunk a 11k-s esetleg a 11.7k-s magasságba, akkor kialakul egy elég komoly rés, ezeket a részeket általában a következő hét közepére elszokta tüntetni a mozgás, ami ha most is így történik, akkor hiába lesz sikeres a hétvégi történet, néhány napra még vissza kell fogni a lovakat.BTCUSD Shorts/Longs chartok: sikerült átjutni az 50-es mozgóátlagon, tehát az a néhány napos gondolkodó időszak szépen kihúzta a vissza-teszt méregfogát. Következő feladat a 200-as mozgóátlagon történő fennakadás elkerülése, majd annak remélhetőleg felülről történő vissza-tesztelése, ez segíthetné a Bitcoin Futures rés eltüntetés néhány napját, majd a mozgóátlagon megtámaszkodva kezdhetne lendületes emelkedésbe a vevői oldal, segítve az ár minél magasabbra emelkedését.
   A shorts oldal is próbálja összekapni magát, viszont ha sikert akarnak elérni, akkor a vevői oldal teljesítményének 2-3 szorosát kellene előhúzzák a kalapból, erre azonban elég kicsi az esély, de látva a 2018-as erős maci trendet, ne becsüljük alá a Bitcoinnak amúgy is ártani akarók vagy csak könnyebb hasznot remélők táborának az erejét. Tehát továbbra is abban bízunk, hogy itt nem történik semmi vagy ha igen, akkor egy néhány ezres zuhanással egyértelművé válnak a szándékok!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: a fekete nyilakkal felvázolt továbblépési lehetőséget kicsit újrakellet faragni, de a lényeg továbbra is ugyanaz, ha végre megvan a korrekciós alj, ami lehet a most kóstolgatott 9k környéke, esetleg a 6k környéki 50-es mozgóátlag, ezt követően ha sikerül határozottan visszakapaszkodni 18-20k környéki magasságba és az onnan kialakuló, szerintem a 14k-s csúszott vissza-tesztelő történet után, jöhet az a várt 2017-es csúszott megdöntő folytatás!


   Szerintem arra hogy a 6k-s mélységet vegyük célba, kicsi az esély, azt még a 9,050$-os csúcsból kellett volna végrehajtani, helyette mivel továbbszaladtunk 14k-s magasságba, ha értelmezhető mozgást szeretnénk látni, akkor ezzel a 9,050$-os mostani támasz vissza-teszttel lezárhatnánk a korrekciós történetet.
   Ahol bukhat a pozitív elképzelés, az-az rsi csík, mivel ha itt most arra várunk, hogy forduljon a kocka, tehát hogy kialakuljon az a kereszt, amelyet követően kialakul az első hullámban várt 5k-s erősödés. Szóval ehhez a fordulathoz, a jelen tempót figyelembe véve, legalább egy hónapra lenne szükség vagy itt is egy váratlan húzásban kell bízzunk, ami a kereszt után megcélozza a 14k-s árszintet.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.