Napi tőzsdemustra 07.31

Kezdőlap Fórumok Elemzések Napi tőzsdemustra 07.31

Címkézve: , , , , ,

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #13343

   BTC: a charton 4. napja megállt az idő, ennek okán a tegnapi körképet ki is hagytam, de most sem vagyunk sokkal előbbre, még mindig várjuk az 500$-os kiugrást, válaszolva a 27.-ei méretes maci gyertyára! Ezzel a hosszan elnyúló oldalazó mozgással, a csökkenő irányba mutató piros nyilakkal felvázolt lehetőséget remélhetőleg kihagyjuk, de még ezt se nagyon kiabáljuk el, mert a bizonytalanság most elég nagy mértékben eluralkodott.Én úgy gondolom, legalábbis előzőekben az volt megfigyelhető, hogy ha az a bizonyos Bart Simson fejforma kialakul, tehát a jelen esetben kiugrunk egy nagyjából 500$-os gyertyával, arra a zuhanást kialakító gyertyára felhúzott Fibonacci skála 0.61 szintjét elérő korrekciós erősödés követően érkezik meg a kiugró válasz. Ez a szint most 9,800$ környéke és ha a kiugrás mértéke eléri az 500$-t, azzal pontosan a fekete 10,325$-os ellenállásra érkezhetünk meg és mivel ezzel átugrottuk a szürke ellenállása zónát, ahogy a rózsaszínt felfelé mutató nyilall is jelzem, ennek vissza-tesztelését követően jöhetnének a 11,700$-os magasságot megcélzó várakozásaink.
   Annak a halvány rózsaszín támasz zónának, ami ezt a 4 napos oldalazást végigkövette, még nem tudni mekkora szerepe volt a remélhetőleg sikeres felfelé történő folytatásnak, mindenesetre ez egy elég nagy segítség lehet a végső siker elérésében.
   És a végére itt van még a barna színnel látható emelkedő háromszög lehetőség, aminek az ellenállását a kerek 11k-s magasságban lehetne még erősebbé tenni, ahol kicsit veszélyes lenne a 10,325$-os akkori támaszt vissza-tesztelni, viszont ha a 11,700$-os szint fölé is szeretnénk eljutni, akkor ez egy nagyon hasznos mutatvány lehetne.

   4 órás: idősík 11. ciklusának történet, a 9k-s kék támasz érintésénél kezdődött, majd miután sikeresen visszakapaszkodtunk 11k-s fekete ellenállásra, illetve a 200-as mozgóátlagra, három lehetőséget láttam a folytatás. Egy pozitív a 13k-s magasságot megcélzó folytatást, egy negatív a kék támaszra visszatérő mozgást, amit ugyebár most órás idősíkon is kerülgetünk, illetve egy 3. semleges megoldást, ezt jelzik a zöld körök, ezekből azért van 2, mivel úgy gondoltam, ha ez a 3. semleges megoldás lesz a nyerő, akkor az a 11- 12. ciklusokat átölelő megoldást jelenthet.
   Tehát ha ez a most hétvégi mozgás lezárta a 11. ciklust, akkor a 12. lehetőséget adhat visszakapaszkodni a kék ellenállásra (11,700$), majd a fekete ellenállás vissza-teszt után, jöhetnének a júni. 26.-ai csúcsot döntögető elképzelések. Viszont ha nem születik megoldás, akkor az eredeti elképzelésnek megfelelően, ez a két zöld körös megoldás tovább görgetni az oldalazó mozgást, amelyből talán megoldás születik a 12. ciklus nagyjából aug.7. környéki zárása után.

   Napos: tekintetben még annyi változás sincs, mint az órás mozgásnál! Három, szinte test nélküli gyertya, szurkálásokkal díszítve, információ jellegük egyenlő a nullával. Ha csak ezt az idősíkot néznénk, akkor a várakozásaink most a 7,770$-os támaszt megcélzó, ABC hullámot lezáró és a zöld csatorna támaszát megerősítő folytatást feltételeznének!
   Figyelmen kívül hagyva az apró részleteket és csak a piros színnel megjelölt impulzus csúcsokat figyelnénk, akkor a mögöttünk hagyott egy hónapos korrekciós mozgás(pontosabban 3 hetes), mivel a 17.-ei 9,065$-os kisebb leszúrás a lényeg, ami a május 30.-ai impulzus (3) csúcsát vissza-tesztelő mozgással, minden korrekciós igényt ki kellett elégítsen.
   Ha visszamegyünk az időben, akkor ez a mostani 3 hetes korrekciós mozgás, egy nagyon apró lépés is lehet, mivel például ha most a 2017-es hullámban várakoznánk és tegyük fel, hogy 3k-s júniusi csúcsból korrigáltunk a júliusi 2k-s mélypontra, majd mivel mindenki jól végezte a dolgát, meg is léptük az 5k-s következő lépcsőfokot.
   Ez az 5k-s lépcsőfok jelen esetben 14k, amivel vissza-teszteltük a 2017-es példa júniusi csúcsát, tehát a 17.-ei 9,065$-os visszanézés mivel ráül a májusi 9,050$-os csúcsra, így ugyanazt a mozgást láthatjuk mint a 2017-es példánál. Tehát a múltbéli példából kiindulva, akár még egy nagyon nagy hullám aljánál is várakozhatunk jelenleg, sőt még akkor is bőven lehet előttünk felfelé mozgástér, ha a 2017-es példánál nem az 5k-ról, 3k-ra visszanéző mozgást, hanem a 8k-ról, 5k-ra novemberben visszanéző mozgás nézzük.
   Összefoglalva, ha a csúcsok átlépésre kerülnek, majd azokat látványos vissza-teszt követi az előző jelentőséggel bíró csúcsra, ott szinte garantált a siker, tehát mivel most 14k a csúcs, amiből látványosan vissza-teszteltük a 9k-s előző csúcsot, ebből kifolyólag ha jó a gondolatmenet, most már csak felfelé vezethet az utunk, majd egy még nem tudni milyen magasságban kialakított következő csúcsból, a 14k-s csúcs vissza-tesztelésével kellene számoljunk.
   Tehát a mókuskerék forogna tovább és már csak az lenne a kérdés, hogy a 14k s szintet vissza-tesztelő mozgást milyen magasságból várhatjuk, viszont ha itt is a 2017-es példát nézzük és az egymást követő korrekciók méretét, ami 1k 2k és 3k volt, az most miért ne lehetne a jelenlegi 5k-s korrekció kétszerese, tehát a 10k-s korrekciós vissza-tesztet, 24k-s következő csúcsot feltételez!

   BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton még nem tudni mik a szándékok, de talán az is jó hír, hogy az 50-es mozgóátlagról nem pottyantunk vissza a fekete támaszra. Viszont ez így még mindig problémás a vevőknek, mivel a vissza-teszt általi fenyegetettség még mindig jelen van, ennek kiküszöbölése érdekében kellene a mozgóátlag határozottan átugrani, majd cél a 200-as mozgóátlag!
   Shorts oldal gyengeségét a gyertyákon kívül, az rsi csíkon látható mozgás is jól jelzi! Ha megfelelő erővel tudnának támadni a macik, akkor az rsi alsó zónájából a felsőbe eljutás sokkal meredekebb és határozottabb, majd nyomatékot adva a történetnek, a plafonhoz tapadás lett volna az igazán jelzés értékkel bíró mozzanat. A folytatásban, ha az alsó zónát tempósan megközelítő mozgás követi, az csak megerősítené, hogy az eladói szándékok nem jelentenek veszélyt az árra, de egy divergens mozgás újraoszthatná a lapokat!

   Shorts chart:

   Longs chart:

   Hetes nézet: a fekete nyilakkal felvázolt továbblépési lehetőséget kicsit újrakellet faragni, de a lényeg továbbra is ugyanaz, ha végre megvan a korrekciós alj, ami lehet a most kóstolgatott 9k környéke, esetleg a 6k környéki 50-es mozgóátlag, ezt követően ha sikerül határozottan visszakapaszkodni 18-20k környéki magasságba és az onnan kialakuló, szerintem a 14k-s csúszott vissza-tesztelő történet után, jöhet az a várt 2017-es csúszott megdöntő folytatás!
   Szerintem arra hogy a 6k-s mélységet vegyük célba, kicsi az esély, azt még a 9,050$-os csúcsból kellett volna végrehajtani, helyette mivel továbbszaladtunk 14k-s magasságba, ha értelmezhető mozgást szeretnénk látni, akkor ezzel a 9,050$-os mostani támasz vissza-teszttel lezárhatnánk a korrekciós történetet.
   Ahol bukhat a pozitív elképzelés, az-az rsi csík, mivel ha itt most arra várunk, hogy forduljon a kocka, tehát hogy kialakuljon az a kereszt, amelyet követően kialakul az első hullámban várt 5k-s erősödés. Szóval ehhez a fordulathoz, a jelen tempót figyelembe véve, legalább egy hónapra lenne szükség vagy itt is egy váratlan húzásban kell bízzunk, ami a kereszt után megcélozza a 14k-s árszintet.

   Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

   Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

   A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

   Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

   BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
   LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

   Szerző: Kövesi Károly

   Szerkesztette: Mészáros András

0 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.